Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Selamlar..Ybr alırken nelere dikkat etmeliyim sonunda ybr mi alıyorum skyjetide satıp kurtuldum :) Nelere dikkat etmeliyim Yardımcı olursaniz Sevinirim Dostlar..Hayırlı sabahLar :)

20-12-2009, 00:53
tarihinde yazmıştım ...
çamurluklar plastik zaten onlar çatlak, kırık olmasın.
kafa grenajı kırık olmasın. ön arka ayak peglerine dikkat edin çizik, yamukluk var mı?
arka sinyallere bakın diplerinde yapıştırma izleri var mı?
zincire bakın baklalarda sertleşme var mı, bakımı zamanında yapılmış mı?
lastiklerdeki yıpranma izlerinden de nasıl kullanıldığı anlaşılabilir biraz dikkatli bakarsanız. ani fren yapıp yapmadığı falan belli olur çok kötü kullanıyorsa eğer. bu da serserice kullandığını falan söyleyebilir, büyük ihtimal.
sonra...
gidonun bağlantı yerlerine ya da bu tür somunlu yerlere bakın paslanma falan var mı, yağmur altında çok kalmış mı?
sonra...
akü bölümüne bakın... temiz mi kirli mi yağ var mı? bunlar size motorun kullanımı hakkında kesi olmasa da bilgiler verir.
hava filtresi bölümüne bakın filtre kapağı sık açılıp kapandıysa temizliğe önem vermiştir. (yani)
depoya dikkatle yandan yukarıdan aşağıdan bakın... düzeltme çizik falan var mı?
aman bu kadar yeter heralde aklıma gelenleri yazdım diğer arkadaşlar da yazarlar daha.

20-12-2009, 00:53
tarihinde yazmıştım ...
çamurluklar plastik zaten onlar çatlak, kırık olmasın.
kafa grenajı kırık olmasın. ön arka ayak peglerine dikkat edin çizik, yamukluk var mı?
arka sinyallere bakın diplerinde yapıştırma izleri var mı?
zincire bakın baklalarda sertleşme var mı, bakımı zamanında yapılmış mı?
lastiklerdeki yıpranma izlerinden de nasıl kullanıldığı anlaşılabilir biraz dikkatli bakarsanız. ani fren yapıp yapmadığı falan belli olur çok kötü kullanıyorsa eğer. bu da serserice kullandığını falan söyleyebilir, büyük ihtimal.
sonra...
gidonun bağlantı yerlerine ya da bu tür somunlu yerlere bakın paslanma falan var mı, yağmur altında çok kalmış mı?
sonra...
akü bölümüne bakın... temiz mi kirli mi yağ var mı? bunlar size motorun kullanımı hakkında kesi olmasa da bilgiler verir.
hava filtresi bölümüne bakın filtre kapağı sık açılıp kapandıysa temizliğe önem vermiştir. (yani)
depoya dikkatle yandan yukarıdan aşağıdan bakın... düzeltme çizik falan var mı?
aman bu kadar yeter heralde aklıma gelenleri yazdım diğer arkadaşlar da yazarlar daha.

Çok Çok teşekkür ederim ustam birer birer not alıyorum bu hafta içi motoru görmeye gidiceğim arkadaşla konuştum resimlerine baktım. Hoşuma gitti
grnt004.jpg

Kazası yokmuş. Sadece düşmüş sinyaller kırılmış onlarıda yaptırdığını söyledi ön sinyaller. aynaları mevcutmuş. 2006 Model bir Ybr allah nasip ederse bir sorunu yoksa almayı düşünüyorum motorumu sattım 2 gündür yayan kalmak zor geliyor :) benim skyjetimdeki yapıştırmalar sökülmüyordu izi kalır dediler sökemedim Bu motordaki yapıştırmalarda iz kalırmı acaba ?

Yorumları beklıyorum ybr alırken nelere dikkat etmeliyim arkadaşlar birer birer not alıyorum tekrardan teşekkürler

Çok Çok teşekkür ederim ustam birer birer not alıyorum bu hafta içi motoru görmeye gidiceğim arkadaşla konuştum resimlerine baktım. Hoşuma gitti

Kazası yokmuş. Sadece düşmüş sinyaller kırılmış onlarıda yaptırdığını söyledi ön sinyaller. aynaları mevcutmuş. 2006 Model bir Ybr allah nasip ederse bir sorunu yoksa almayı düşünüyorum motorumu sattım 2 gündür yayan kalmak zor geliyor :) benim skyjetimdeki yapıştırmalar sökülmüyordu izi kalır dediler sökemedim Bu motordaki yapıştırmalarda iz kalırmı acaba ?

Yorumları beklıyorum ybr alırken nelere dikkat etmeliyim arkadaşlar birer birer not alıyorum tekrardan teşekkürler

depodakiler iz bırakır. ayrıca jant şeritleri bence çok kötü, onları da sökmelisin... bir de aynaların yanında orjinal elciklerini ve orjinal kornasını da iste:rendeer:

İşte Ali kardeşimin çalışması üzerine hava ayar vidası ile rölanti vidasının yerini yazdım... İşte bu kadar olay bu....herşey belli olsun istiyorum...Özgürüm bak sende bana hep bizden bekliyon diyodun işte gün geldi....:queen:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:24 ----------

ben hala hava ayar vidasını anlayamadım bir de hava ayar vidasının ayarının kaçtığını veya iyi olduğunu motordan ne gibi tepkiler sonucu anlarız (çok karizmatik konuştum ya)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:14 ----------

hava ayarı ile rölanti aynı vidamı yoksa

soran var halen..keşke banada böyle anlatan olsa idi...:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:28 ----------

Selamlar..Ybr alırken nelere dikkat etmeliyim sonunda ybr mi alıyorum skyjetide satıp kurtuldum :) Nelere dikkat etmeliyim Yardımcı olursaniz Sevinirim Dostlar..Hayırlı sabahLar :)

Bence sür biraz kullan...
Çok anlamıyorsan iyi bir ustaya göster en iyisi....:cat:

bak ya skyjetten kurtuldum yazılır mı:queen: ybr yi al da sen de uyandırdığı artıları eksileri yaz buraya. sky jetten amacımız zaten 1000 lira ayağımızı yerden kesip biraz hız yapıp geri satmak alıp sattığında 100 -200 lira zararın olmadıysa iyi işte.

bir de iyi yönden bak tecrübe edindin. iyi motorun değerini anladın. hem f5 in bazı yönlerini arayacağını umuyorum hala

şöyle düşün MT ye üye olup f5 i 3500 alıp 1500 e satan var adam 2000 lira zarar da sen de o zarar yok yani:cherry:

bencede markalara çok takmamak lazım hepsinin kendi çapında bi artısı oluyor
benim eskiden mz 251 seyhanım vardı hala arıyotum desem yeridir ybrye göre oturum şekli ve serilik daha iyiydi kalıplı bi motordu ama çok yakıyordu tabi

Vay eteklerdeki taşlar dökülmeye başladı..
Biri ybr kötü dese sizi görecem gençler..Hah şöle objektif olun...

bak ya skyjetten kurtuldum yazılır mı:queen: ybr yi al da sen de uyandırdığı artıları eksileri yaz buraya. sky jetten amacımız zaten 1000 lira ayağımızı yerden kesip biraz hız yapıp geri satmak alıp sattığında 100 -200 lira zararın olmadıysa iyi işte.

bir de iyi yönden bak tecrübe edindin. iyi motorun değerini anladın. hem f5 in bazı yönlerini arayacağını umuyorum hala

şöyle düşün MT ye üye olup f5 i 3500 alıp 1500 e satan var adam 2000 lira zarar da sen de o zarar yok yani:cherry:

Abi bugun arkadaşın 2008 ybr yle dolaştım 11 bin kmde benim skyjette 11 bindeydi :) Skyjetten indim Kamyon dan inmiş gibi oldum o derece yani ybr nin gözünü seviyim ya 1000 liram olursa bida motor almıcam dursun bi yerde allahtan zarar etmedim öyle dediğin gibi Sana kolay gelsin abi işin zor bu skyjetle :queen:

depodakiler iz bırakır. ayrıca jant şeritleri bence çok kötü, onları da sökmelisin... bir de aynaların yanında orjinal elciklerini ve orjinal kornasını da iste:rendeer:
Teşekkürler :)

Nitekim ben forumun bir yerinde ybr yi eleştirmiştim..Millet demediğini bırakmamıştı.
Motorsiklet yaşam tarzı yaşama biçimidir.. Ama bilinçli olalım..GEnçlerin daha objektif olması lazım.

bu deponun ordaki nedir anlıyamadım bilgin varmı acaba

Nitekim ben forumun bir yerinde ybr yi eleştirmiştim..Millet demediğini bırakmamıştı.
Motorsiklet yaşam tarzı yaşama biçimidir.. Ama bilinçli olalım..GEnçlerin daha objektif olması lazım.
Katılıyorum abi.

unutmusum sigorta yenilemeyi 1 ay gecmiş, bugun farkettim 2006 model 31,76 tl ödedim bilginiz olsun ;)

Abi bugun arkadaşın 2008 ybr yle dolaştım 11 bin kmde benim skyjette 11 bindeydi :) Skyjetten indim Kamyon dan inmiş gibi oldum o derece yani ybr nin gözünü seviyim ya 1000 liram olursa bida motor almıcam dursun bi yerde allahtan zarar etmedim öyle dediğin gibi Sana kolay gelsin abi işin zor bu skyjetle :queen:

Teşekkürler :)

Tabi fark ediyor mondial motoru olan birisi benim ybr ye binmişti çok rahat demişti.

408420dt5.jpg

Selam dostlar Bir yardım daha almak istiyorum bu motordaki yapılmış olan değişiklikler nelerdir ? Deposu yamahanın hangi modelinin deposu acaba ? Ve bu sakallar nerede satılır teşekkürler.

408420dt5.jpg

Selam dostlar Bir yardım daha almak istiyorum bu motordaki yapılmış olan değişiklikler nelerdir ? Deposu yamahanın hangi modelinin deposu acaba ? Ve bu sakallar nerede satılır teşekkürler.

ybr 250 deposu. sakal heryerde var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:09 ----------

bu deponun ordaki nedir anlıyamadım bilgin varmı acaba

deponun üstündeki stickerlar.:farao::farao:

ybr 250 deposu. sakal heryerde var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:09 ----------

deponun üstündeki stickerlar.:farao::farao:
249.jpg

Deponun üzerinde sticker yok :pale: Benzin deposundaki çizdiğim yer stickersa el işi kağıtı gibi çok dandik :queen: Teşekkür ederim ybr 250 deposu için..Hoşuma gitti 125 e.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
408420dt5.jpg

Depo bildiğimiz ybr 125 deposu :cat: Fotoğrafla oynamış gibi.

Kalp kırmadan arkadaşlar :rendeer:

recai kardeş daha orjinali bozulmamış bir motor baksan sonrada kendince dizayn etsen daha iyi olur sanki ben araç veya motor alırken orjinal duranlar fabrika çıkışı gibi olanlar yani daha çok hoşuma gidiyor nedense

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar