Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hafta içi gideceğim 2 saatlik yol var önümde ön bilgi almak istedim sizlerden :) Sen yanlış anladın geyik falan yaptığım yok.Deponun üstündekini Anlıyamadımdan sana sordum.:wiinkk: Sağolasın Yardımın için

elimden geldiyse ne mutlu ama keşke sert yapmasaydım sana. bu sitede ilk defa böyle bir olaya sebebiyet verdim. özür dilerim kardeş. şimdiden hayırlı olsun motosikletin...:rendeer: ::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer

elimden geldiyse ne mutlu ama keşke sert yapmasaydım sana. bu sitede ilk defa böyle bir olaya sebebiyet verdim. özür dilerim kardeş. şimdiden hayırlı olsun motosikletin...:rendeer: ::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer

Teşekkür ederim Kardeşim Alındım biraz Sadece :) Önemi yok Ben özür dilerim alkolliyken sorumu sorulur :queen: Eywallah hayırlısıyla alıyorum ::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer alkolsuz motor kullanalım :rendeer: :queen:

motorumun ateşleme sorunu...

merhaba arkadaşlar,
benim sorunum 2008 model 17500 km'de olan makinamın ilk anda değil de sonra ki 10-15 marş sonunda çalışması veya vurdurarark çalışması...
sorun1:bujiyi değiştirdim.
sorun2:aküyü şarj ettim.ki kaldı ki marş motorunu gayet güzel döndürüyor ve çalıştığı zamanda gaza yüklendiğimde far yanma şiddeti artmıyor yani aküden de değil.
kontak birleşim yerleri vardı ükünün oralarda onlarıda teker teker söküp inceledim ve kontak spreyi sıktım.
yine de yok
bazan bir defada alıyor bazen 4-5 defada bazen de hiç almıyor vurdurarak.
şimdi aküyü değiştirecem ama ondan olmadığını biliyorum ve boşu boşuna masfaf etmek istemiyorum ve de düzelmiyecek biliyorum düzelse de alsam.sizin önereceğiniz veya başına bu takım bir sorun ile karşılaşan var mı
ayak marşıyla bile almıyor.
:silent:

Ateşleme bobini olabilir ama ondan önce kontağı kontrol et.Kontak anahtarını açtıktan sonra biraz sağa sola oynat açık vaziyetteyken ve o oynatmalar sırasında bas marşa.Kontak sağlamsa ateşleme bobinini değiştir.Sorun kablosunda olabilir ama bobin komple kablosuyla birlikte satılıyor ve çok ucuz, uğraşmaya deymez.Ve neticeyi lütfen burada bildir ki bizde bilelim.

Ateşleme bobini olabilir ama ondan önce kontağı kontrol et.Kontak anahtarını açtıktan sonra biraz sağa sola oynat açık vaziyetteyken ve o oynatmalar sırasında bas marşa.Kontak sağlamsa ateşleme bobinini değiştir.Sorun kablosunda olabilir ama bobin komple kablosuyla birlikte satılıyor ve çok ucuz, uğraşmaya deymez.Ve neticeyi lütfen burada bildir ki bizde bilelim.

ateşleme bobininin ateşlemesinde bir sorun olacapını sanmıyoeum ateşliyor çünkü boşta iken şaseye değdirdiğimde kıvılcım çaktırıyor.bakacağım ama sonucu mutlaka paylaşacağım.belki de karbüratör temizliği veya hava benzin dengesinde bişeyşer vardır.bulup size iletecem merak etmeyin.

ateşleme bobininin ateşlemesinde bir sorun olacapını sanmıyoeum ateşliyor çünkü boşta iken şaseye değdirdiğimde kıvılcım çaktırıyor.bakacağım ama sonucu mutlaka paylaşacağım.belki de karbüratör temizliği veya hava benzin dengesinde bişeyşer vardır.bulup size iletecem merak etmeyin.

önceki motorumu o km yakın almıştım. karbüratör temizliği buji değişimi sonrası aynı derten kurtulmuştum. beni deli ederdi çalışma konusunda.

Teşekkür ederim Kardeşim Alındım biraz Sadece :) Önemi yok Ben özür dilerim alkolliyken sorumu sorulur :queen: Eywallah hayırlısıyla alıyorum ::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer::cheeeeer alkolsuz motor kullanalım :rendeer: :queen:

valla bir kere sarhoş kullandım kaza yaptım... ama trafikte alkol yasak tabi.:rendeer:

merhaba arkadaşlar,
benim sorunum 2008 model 17500 km'de olan makinamın ilk anda değil de sonra ki 10-15 marş sonunda çalışması veya vurdurarark çalışması...
sorun2:aküyü şarj ettim.ki kaldı ki marş motorunu gayet güzel döndürüyor ve çalıştığı zamanda gaza yüklendiğimde far yanma şiddeti artmıyor yani aküden de değil.
kontak birleşim yerleri vardı ükünün oralarda onlarıda teker teker söküp inceledim ve kontak spreyi sıktım.
yine de yok
şimdi aküyü değiştirecem ama ondan olmadığını biliyorum ve boşu boşuna masfaf etmek istemiyorum ve de düzelmiyecek biliyorum düzelse de alsam.sizin önereceğiniz veya başına bu takım bir sorun ile karşılaşan var mı

Jigleni çek gaz vermeden kontağın üstüne bastırarak aç kapa yaparak el marşı ile çalıştır. çalışmadı biraz bekledikten sonra ayak marşi ile çalıştır. Ayak marşı ile çalışırsa kontakta oksitlenme olabilir söküp komple temizlemek lazım.

Akü veya buji ile ilgili bir sorun değil.

Peki sıcakken stop etme sorunuda var mı? Örneğini motor ısındıktan sonra ışıklara geldiğinde yavaşladığında motor stop ediyor mu..?

merhaba arkadaşlar,
yine de yok

arkadaşım benimde başıma gelmişti bu olay.. 2 defa akü deiştirdim... en son civalı akü aldım sorun düzelir gibi oldu ama buji kablosunu da deiştirmeni öneririm... parana yazık boş boşuna akü alma kabloyu deiştir... umarım düzelir...

Karbüratörünü ayarlat.. ve temizlet :bounce:

Ateşleme olduğuna göre ne aküde, ne bujide, ne bobinde ve kablosunda, ne de kontakta sorun yok demektir.Benzin ve hava karışımının (ki buna karbürasyon diyoruz) ateşlememesinin tek nedeni vardır karışımdan birinin eksik olması.Hava filtresi iyice kirlenmiş/ tıkanmış olabilir.Aynı şekilde benzin filtresi de tıkanmış, yada kirli/kalitesiz benzin olabilir.Zaten kendin de tahmin etmişsin, muhtemelen doğru tahmin:

belki de karbüratör temizliği veya hava benzin dengesinde bişeyşer vardır.

Karbüratör ile depo arasındaki hortumu söküp benzin gelip gelmediğine bakabilirsin.Karbüratörün altındaki tahliye vidasını gevşeterek buradaki birikmiş olası su ve pislikleri tahliye edebilirsin.Yağmurda uzun süreli kullanımlarda hava filtresi su alıyor ve şişiyor, belki budur.Karbüratörün sağ tarafında bir havalandırma hortumu var, bunun tıkalı olup olmadığını da kontrol etmek lazım.

Ybr lerin karbüratörlerini pek kurcalamaya gerek yok.Zira kurcalanacak birşey yok zaten.Benzinde pislik varsa benzin musluğunun oradaki filtreyi geçemez zaten.Oradan sadece su geçer, o da karbüratörün altındaki vida ile tahliye edilir.

Güzel Bir modifiye Nette gördüm paylaşmak istedim.

2156885144x.jpg
215688510ai.jpg

21568851nxw.jpg
21568851ipc.jpg

2156885140a.jpg

ÖN ÇİFT DİSK FREN UYGULAMASI

ARKA DİSK FREN

ÇELİK FREN HORTUMLARI

SARI ÇİFT PİSTONLU FREN KAPLİNLERİ

FARKLI KAFA GRENAJI

FARKLI GİDON

FARKLI ÖN ÇAMURLUK

SARI FREN VE DEBRİYAJ KOLU

ÖZEL YAPIM ÜST ÜÇKEN

TUBELLES ÖN ARKA DAR YANAK LASTİKLER

FARKLI ÖN ARKA 17’’ JANTLAR

SARI TERS ÖN TAKIM

FARKLI KADRAN DİZAYNI

SARI GİDON TOPUZLARI

GAZLI ARKA AMORTİSÖRLER

ÖZEL YAPIM TEK KİŞİLİK SELE

ARKA SELE İPTALİ KAPAK

ÖZEL KUYRUK VE YAN KAPAK DİZAYNI

FARKLI ARKA MAFSAL

ÖZEL YAPIM SÜRÜCÜ BASAMAKLARI

ÖZEL YAPIM KİCK START KOLU

FARKLI ÖN ARKA DİŞLİLER

SARI ÖZEL ZİNCİR

ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ÖN DİŞLİ KAPAĞI

ÖZEL YAPIM EGSOZ

ÖZEL RENK

ÖZEL GRAFİKLİ STICKERLAR

ÖZEL KROM CİVATALAR

VE

MOTOR MODİFİYESİ (165 km/s hıza ulaşmaktadır.)​

Güzel Bir modifiye Nette gördüm paylaşmak istedim.

ÖN ÇİFT DİSK FREN UYGULAMASI

ARKA DİSK FREN

ÇELİK FREN HORTUMLARI

SARI ÇİFT PİSTONLU FREN KAPLİNLERİ

FARKLI KAFA GRENAJI

FARKLI GİDON

FARKLI ÖN ÇAMURLUK

SARI FREN VE DEBRİYAJ KOLU

ÖZEL YAPIM ÜST ÜÇKEN

TUBELLES ÖN ARKA DAR YANAK LASTİKLER

FARKLI ÖN ARKA 17’’ JANTLAR

SARI TERS ÖN TAKIM

FARKLI KADRAN DİZAYNI

SARI GİDON TOPUZLARI

GAZLI ARKA AMORTİSÖRLER

ÖZEL YAPIM TEK KİŞİLİK SELE

ARKA SELE İPTALİ KAPAK

ÖZEL KUYRUK VE YAN KAPAK DİZAYNI

FARKLI ARKA MAFSAL

ÖZEL YAPIM SÜRÜCÜ BASAMAKLARI

ÖZEL YAPIM KİCK START KOLU

FARKLI ÖN ARKA DİŞLİLER

SARI ÖZEL ZİNCİR

ÖZEL DİZAYN EDİLMİŞ ÖN DİŞLİ KAPAĞI

ÖZEL YAPIM EGSOZ

ÖZEL RENK

ÖZEL GRAFİKLİ STICKERLAR

ÖZEL KROM CİVATALAR

VE

MOTOR MODİFİYESİ (165 km/s hıza ulaşmaktadır.)

çok güzel de, gereksiz bence.:rendeer:
ama böyle bir ybr'ye sahip olmak isterdim... 165 km/s hız için frenler ve amortisörler fazlasıyla yeterli ama lastik ebatları birazcık artırılmalıymış...

ybr lerin zincir fiyatı ne kadar.
bana 200 tl fiyat biçtiler (oha dedim)
fiyat doğrumu ?

olsun ya 200 tl olsun parçası var heryerde nereye baksam ybr parçası :) Skyjet varken Bi parça bulamadım türkiyede bile :) Şükür Yamaha Ybr çok mutluyum..Motordan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar