Kırmızı ve beyazın mükemmel birleşimi :cat:
Güzelmiş.Arabanın duruşuda çok estetik. Kİm bilir kimler gelip geçmiştir içinden.
Su Damlasını Hiç Bu şekilde Görmüşmüydünüz...
![]()

blackberry
Dışarısı eksi bilmemkaç derece.
Hava da kapalı.
Makina soğuk valla
Elleri eldivenden çıkarsam , makinayı tutamadan geri koyuyorum :cherry:
Jubaa
Kullanma klavuzunu aldın mı?
Benim tavsiyem oturup baştan sonra okuman.
O zaman biryerlerden başlayabilirsin kanımca.
Bir fotoğrafçı için olmazsa olmaz türden bir bilgi: ExifEveeet makina elime gecti.Gectigi gun cektigim resimler bunlar.
Bi dunya sorum olucak simdi size.
Mesela ilk fotograftaki olayi manuelde yapmak icin ne gerekli?
Bunun için google'da "Net Alan Derinliği" kavramını aratın. Kısaca F ile diyafram açıklığı arasında bir ters orantı vardır. F değeri ne kadar büyükse diyafram o kadar kısıktır (makinaya giren ışık miktarını belirler), F değeri ne kadar küçükse Diyaframda o kadar açıktır. Diyafram kısıksa -f büyük- fotoğraf üzerindeki net alan derinliği artar. Diyafram büyükse -f düşük- net alan genişliği düşer. sonuçta geri planın flu olmasını istiyorsanız f'in küçük -diyaframın olabildiğince açık- olması gerekiyor. Bunun dışında Odak uzaklığının da bununla direk ilgisi vardır.Otomatik ayarla cektim kendi kendine boyle oldu cok denedim manuel de beceremedim.Arka fon bulanik yakindaki cisim detayli olsun istiyorum.
Otomatik modda çekmekten korkmayın2.resim de yine oto. mod da cekildi kendim denedigimde cok karanlik oluyor ve yine ayni focus mevzusu var lens ile yakinlasinca goruntu bulanik oluyor manuelde.Bunlar icin hangi ayarlari yapmam gerek.
Ayrica otomatik mod olsa bile sagdaki buyuk dev ekrandaki beyaz goruntu bi garip cikmis.Ben mi yanlis yerden cektim foto. acaba?
Bunun için çekimden hemen önce flaşın önüne beyaz bir şey kullanabilirsiniz. (difüzör) Ya da flash gücünü biraz düşürebilirsiniz.3.resimde ise makina kendi kendine flash acti bende ses etmedim cektim.
Fakat flash cok fena parlama yapmis, hatta siyah zillerin ustunde isigin nasil yonlere dagildigini cok net gorebiliyorsunuz.Bunu engellemenin bir yolu var mi cok mu dibine girmisim hevesle makinanin o yuzden mi boyle olmus?
Bu gibi durumlarda flash kullanmak istemiyorsanız üçayak (tripod) kullanmaktan başka çareniz yok. Ya da çok fazla bozulma olmuyorsa 1600 ISO ya çıkmayı deneyebilirsiniz ama kumlanma olacaktır.4.resimde de ayni parlama olayi mevcut daha net anlasiliyor flashi cok net gorebiliyorsunuz.
Çok teşekkürler GörkemÇok başarılı pozlar![]()
Canımızı da çektiriyorsun.
teşekkürler Şahincim. son 2 karen çok başarılı 3. karen ise takvim yaprağı gibi olmuş. tebrikler.
Paylaşım sırası bende...
Bir kaç gece çekimi
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:16 ----------
Honda CBF 250 (Modelliğe soyundum bu karemde, fotoğrafı çeken Samet arkadaşıma teşekkür ediyorum. )
![]()