Yeni motor

Dostlar merhaba,

İstanbulda ikamet eden bi abiniz/kardeşinizim. 125cc’lik bir motor alacağım ama ne alacağıma karar veremedim.

Tvs raider agrasif görünmüyle aklımı çekiyor, bajaj parçasının ustasının kolay ucu bulunabilmesi ve tasarımıyla, honda da honda olmasıyla :D

Bajajın naked 125’inde absli modeli var ama hemen hemen 200cclik bir motor parasında.

Honda’da da combine fren sistemi var.

Kombine fren tehlikeli diye duymuştum doğru mu?

Ayrıca boş zamanımda haftasonu burdan bursa edirne bilemedin ankara yapmak da bar aklımda. Hava soğutmalı blokla uzun yol yapanlar gördüm o yüzden 125’liğin bu konuda sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Asıl amaç şehir içi kullanım, arada şehir dışı.

Siz bana ne önerirsiniz.

Bütçem 150k diyelim, zorlamadan.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
ikinci el temiz cb 125 f. biraz aksesuarlı ve lastik değişmiş bir şey bak, sana masra edecek birşey kalmamış olsun. sıfıra gerek yok, sağlam makine zaten.

Kombine fren sistemi bence güzel bir teknoloji, keşke her motorda olsa. Motosikletlerin model isimlerini de yazarsan daha iyi olur. Uzun yolda 125cc üzebilir seni ve hava soğutmalı motorlar yaz sıcağında pek dayanıklı olmaz. Ns 150 ile eğimli yolu çıkarken (15-20 km) 2 kere bayılmıştı motor ısıdan dolayı. Temiz Ns 200 alabilirsen hem su soğutmalı hem de nispeten güçlü bir motorun olur.

Motosikleti
Voge 250RR
Kombine fren sistemi bence güzel bir teknoloji, keşke her motorda olsa. Motosikletlerin model isimlerini de yazarsan daha iyi olur. Uzun yolda 125cc üzebilir seni ve hava soğutmalı motorlar yaz sıcağında pek dayanıklı olmaz. Ns 150 ile eğimli yolu çıkarken (15-20 km) 2 kere bayılmıştı motor ısıdan dolayı. Temiz Ns 200 alabilirsen hem su soğutmalı hem de nispeten güçlü bir motorun olur.
kombine fren kadar yalandan sistem yok sırf abs yok motorda ama şu var şu da işinizi görür demek için yapılmış bir sistem. Seni zaten ön fren yaparken kendin arka frene de basmaktan alıkoyan bir şey yok ekstra olarak cbs yüzünden ne sadece arka sıkabiliyosun ne de sadece ön
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tvs raider agrasif görünmüyle aklımı çekiyor

Bajajın naked 125’inde absli modeli var

Bunlara bir seçenek daha olarak voge 125 r önereceğim ön arka disk abs ve sıvı soğutması da var

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Dostlar merhaba,

İstanbulda ikamet eden bi abiniz/kardeşinizim. 125cc’lik bir motor alacağım ama ne alacağıma karar veremedim.

Tvs raider agrasif görünmüyle aklımı çekiyor, bajaj parçasının ustasının kolay ucu bulunabilmesi ve tasarımıyla, honda da honda olmasıyla :D

Bajajın naked 125’inde absli modeli var ama hemen hemen 200cclik bir motor parasında.

Honda’da da combine fren sistemi var.

Kombine fren tehlikeli diye duymuştum doğru mu?

Ayrıca boş zamanımda haftasonu burdan bursa edirne bilemedin ankara yapmak da bar aklımda. Hava soğutmalı blokla uzun yol yapanlar gördüm o yüzden 125’liğin bu konuda sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Asıl amaç şehir içi kullanım, arada şehir dışı.

Siz bana ne önerirsiniz.

O butce ile 0 km cb 125f alabilirsin. Bakimlarino duzgun yapip parcalamaya da calismazsan omur boyu goturur ve sehir icinde manevrasi kolaydir diger alternatiflerine gore. Sadece uzun yolda biraz gucsuz kalabilir

Cbs fren sistemini kolaçanin asagidaki videosunda test edisino gorebilirsiniz.

Source: YouTube https://share.google/8orRtGbKZRoZmUovR

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
O butce ile 0 km cb 125f alabilirsin. Bakimlarino duzgun yapip parcalamaya da calismazsan omur boyu goturur ve sehir icinde manevrasi kolaydir diger alternatiflerine gore. Sadece uzun yolda biraz gucsuz kalabilir

Cbs fren sistemini kolaçanin asagidaki videosunda test edisino gorebilirsiniz.

Source: YouTube https://share.google/8orRtGbKZRoZmUovR
Videoda bahsediyor mu göremedim aradaki farka bakarak tahmin edeceğim iki motorda da sadece arka freni mi sıkıyor?

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
İzledim bahsettiyse eğer denk gelmedim duymadım kaçırdım sanırım siz belirtseniz de olmaz mıydı! Ayrıca bence cbs motorun açısı dik değilken gidon düz değilken çok tehlikeli olabilir.
1)izleseydin anlardin.
2)Benim belirtmek gibi bir mecburiyetim yok ve bu yuzden sitem etmen dogru degil.
3) egitimlerde fren nasil yapilir, riskleri nelerdir cok net anlatilir. Bu nedenle yazdigin uyaridaki yanlisin bile farkinda degilsin ama diger baslikta da dendigi gibi sen egitim almak zorunda degilsin ama baskalarini yanlis yonlendirme en azindan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar