[MT] Fotoğrafçılar / Fotoğrafla İlgilenenler / FotoKritikçiler

O zaman bende oyumu Pentax tan yana kullanip en kisa zamanda siparisimi veriyorum.:cat:

Makinayi aldiktan sonra su kotuydu bu kotuydu falan, bi gun bi odada boyle kafanizda bi mekanizma onunuzde televizyon uyanirsiniz ben baslarim ordan ingilizce i wanna play a game diye.Hayati zindan ederim Jigsaw olurum.:cherry:

Saka tabikide.Yorum yapan yardim eden herkese tesekkurler basinizi agrittim kusuruma bakmayin.:rendeer:

Günaydın herkese, canonda güzel makine zevkle kullanırsın. zaten hiç birine kötü diyemezsin. aralarında ufak tefek özellik farkı olacaktır.

Bu arada Tükiyedeki arkadaşlar için sevindirici bir haber. PENTAX Fotoğraf Makinesi Türkiye Distiribütörü Nar Teknoloji Yatırım A.Ş. oldu.

Buradan K-x ile ilgili ilk izlenimleri takip edebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_34545459/tm.htm

Burasıda genel Pentax kullanıcılarının paylşım yaptığı forum.

http://forum.donanimhaber.com/m_12113227/tm.htm

Diyeceğim odur ki, hangi makineyi alırsan al seni pişman etmeyecektir. Amerikadaki fiyatlar zaten uygun bizim gibi maddi anlamda en ince tefarruatı düşünme durumun yok. K-x standart içerdiği özellikleri ile sınıfının biraz üstüne çıkan makine. marka fanatikliğiniz yoksa alabileceğiniz bir makine K20D orta sınıf d-slrdır. yani demek oluyor ki canonun 50d si nikonun d300 ü ile aynı kategoride olan bir makinedir. ayrıca skesinlike su geçirmiyor ve -10 derece gibi scaklıklarda çalışabiliyor. battery grip pentaxlarada eklenebiliyor. Pİlle çalışması elbette avantaj. 8 tane pil kullanıorum mesela fujifilmde. hiç yarı yolda bırakmadı. hatta bir seferinde sarj etmeyi unutmuşum pilleri. Herhangi bir fotoğrafçıdan sarj edilmeyen pillerden aldım ve ogünümü kurtarmıştı.

DSCF0901f.jpg

DSCF3452.jpg

DSCF3714.jpg

DSCF3797.jpg

DSCF3773.jpg

DSCF9047-1.jpg

Daha önce paylaştıklarım varsa özür dilerim. Yorumlarınızı bekliyorum..

DSCF3452.jpg

DSCF3714.jpg

DSCF3797.jpg

DSCF9047-1.jpg

Daha önce paylaştıklarım varsa özür dilerim. Yorumlarınızı bekliyorum..

İnsan bir kerede kötü çeker be abi :)
Ellerine sağlık Abicim bunlar baya hoşuma gitti benim:rendeer:
İnş. bir gün bende senin gibi çekerim :) (kusuruma bakma seni eleştirecek kadar büyümedim daha :salut:)

Ne demek kardeşim estafuğrullah, daha bende öğreniyorum yeni yeni. daha güzel fotoğraflar çeken ustalarımızda var. beğenmene sevindim. teşekkürler

blackberry gerçekten çok gzel çalışmaların var tebrk ederim eğer sen çektiysen, ve makinan nedir acaba?

Teşekkür ederim. elbette ben çektim. Ama bu sayfada yer alan ilk motosikletli fotoğrafı arkadaşım çekti. motosiklet üzerindeki benim.Fotoğrafta model olarak yer aldım yani objektifin önüne geçtim farklı olarak ;)
daha önceki sayfalardada belirtmiştim.

Genelde çekimlerimi bu ekipmanlarla gerçekleştiriyorum...

FUJIFILM FINEPIX S5700 / LOWEPRO EDiT 160 / 46 to 52 mm CONVENTER / 46 mm SKYLiGHT 1A FiLTRE / 52 mm POLARISE FiLTRE / 52 mm UV FiLTRE / CLOSE-UP LENS / 52 mm PARASOLEY / FUJIFILM 2GB SECURE DIGITAL CARD / GP 2700 X 4 / GP 2100 X 4

Bazı çekimlerimi de

Nikon D80- 18-135 mm kit lens ile gerçekleştiyorum.

Toyota Auris

DSCF9087kopyala.jpg

DSCF9394-1.jpg

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:58 ----------

Reklam Ana Temalı Çalışmalarım...

Suzuki Grand Vitara

DSCF9004.jpg

Binboa vodka

DSCF3931.jpg

Just Do it...

DSCF3684clopy.jpg

Universe Soldier...

DSCF3615.jpg

Nokia 6630

DSCF3128.jpg

Winston cigarettes

DSCF9229.jpg

Efe Yaş Üzüm rakısı

DSCF9894.jpg

Şahin kardeşim bu güzel kareni bana hediye ettiğin teşekkür ederim, Hoş bir çekim olmuş tebrikler, çalışmalarının devamını bekliyorum. ;)

Binboa çekiminde bardağı bir silseydin önce daha hoş olacakmış :cherry:
Close-up lens almak lazım. Uğraşması gerçekten zevkli... Başarılı kareler.
52 mm parasoley ile close up nereden buldun?
Close up çin malı mı :cherry:

Son düzenleme:
Şahin kardeşim bu güzel kareni bana hediye ettiğin teşekkür ederim, Hoş bir çekim olmuş tebrikler, çalışmalarının devamını bekliyorum. ;)

Çok teşekkür ederim abicim :rendeer: İnş. beraber devam ettireceğiz :cat:

Arkadaşlar bir kardeşime canon sx1 düşünüyoruz ne dersiniz?

Binboa çekiminde bardağı bir silseydin önce daha hoş olacakmış :cherry:
Close-up lens almak lazım. Uğraşması gerçekten zevkli... Başarılı kareler.
52 mm parasoley ile close up nereden buldun?
Close up çin malı mı :cherry:

Bardağı yıkamamışlar anlaşılan, müessenin suçu :)
Close-up lens almak yerine bence 100 mm veya 150 mm civarında makro objektif almak daha mantıklı. Tabi fiyatlarını görmezden gelirsek. :wiinkk:Makro objektiflerin verdiği kaliteyi veremez, büyüteçten pek bir farkıda yok. Çin malımı hiç bilmiyorum close-up lensin. Kullanıyorum öle arada. :)

52 mm parasoleyi hayyamdan bir arkadaş alıverdi. Ama orjinal parasoleyi temin etmek oldukça zor ve pahalı. Close-up ıdarasgele denk geldi izmirde dolaşırken. internetten 52 mm çaplı bir çok aksesuarı bulabilirsin çok rahat.

Canon sx1 i kullanma imkanı bulamadım maalesef ama duyumlarıma araştırmalarıma göre güzel makine olduğunu söylerler. ama tipini fazla sevmem o ayrı mesele :)

Gönül ister makro objektif de.... görmezden gelemeyeceğimiz şeyler var :cherry:
Peki sen bu çekimlerini ne ile yapıyorsun?

Şimdi baktım gittigidiyorda birkaç parasoley mevcut. Gelince edinmeli bir tane.

Genelde makinenin kendi objektifiyle, çoğu Fujifilmle çekildi. Çok detay ayrıntı- büyütme oranı istersem o zmn close-up ı devreye sokuyorum. Fujifilmin makrosu gerçekten inanılmaz derecede başarılı.

Teşekkürler Görkem, Eyvallah...Alalım bir makro objektif sana :)

Makinenin Makro performansı...

Close-up sız çekimlerim

DSCF9209.jpg

DSCF6109.jpg

DSCF3388.jpg

DSCF1111.jpg

DSCF1118.jpg

DSCF2225.jpg

DSCF7092.jpg

Close-up çekimlerimden...

DSCF9270-1.jpg

DSCF9598.jpg

DSCF0303mkJ.jpg

DSCF0038-1.jpg

DSCF9317.jpg

Birkaç çekiminde arka planı çok canlı gördüm.
Obje biraz daha ön plana çıkmalı bence.
Mavi kot ve uğurböceği fotografında mesela , bakınca kotun mavisi çok parlak , oysa ki uğurböceğinin kırmızısı daha canlı olmalı.

Bu arada makro objektif bakalım tabiki bana. Şu masraflarım bir bitsin de yaza doğru düşünmüyor değilim.

Haklısın kardeşim. Teşekkür ederim yorumun için :wiinkk:

Maddi olarak rahatladığında alırız bir makro objektif inş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar