Kask - Bot - Pantolon Tercihiniz...

Arkadaşlar interneti neredeyse tümüyle araştırdım ve sonunda şu sonuçlara ulaştım siz aşağıdakilerden tercihinizi yapabilirmisiniz? yada bunlara alternatif neler olabilir düşünceleriniz nedir? Kullandıklarınız ve memnun olduklarınız var ise düşüncelerinizi paylaşın lütfen...

Tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederim...

PANTOLON :

Held Gavia Motosiklet Pantolonu - 175 TL

Revit Mission Pantolon - 249 TL

Prohel 6767 Kışlık Motosiklet Pantolonu - 150 TL

NİC Motosiklet Pantalonu - 175 TL

--------------------------------------------

BOT - ÇİZME

PRS Motosiklet Botu - 120 TL

Tcx / Oxtar Tourtech Çizme - 250 TL

PRS Motosiklet Çizmesi - 145 TL

Motobot Motosiklet Çizmesi - 159 TL

Revit Freestyle Bot - 250 TL

Revit Nemo Çizme - 320 TL

TCX X-FIVE TOURING ÇİZME - 265

SIDI CHAMPION TEPOR BOT - 233 TL

SIDI SPORT TEPOR BOT - 207 TL

SIDI WAY RAIN TEPOR ÇİZME - 262 TL

SIDI BLADE BOT - 227 TL

Forma Arrow SX Motosiklet Botu - 320 TL

KASK

Lazer LZ6 Bonescollection Kask - 135 TL

SHOEI GENELİ - 650 TL CİVARI olanlar

Lazer Dayton Eagle Kask - 400

Lazer Fiber Pro Maori Kask - 450

Lazer Vertigo Mystic Kask - 270

Lazer Vertigo Flash Kask - 270

Lazer Vertigo Viper Kask - 270

SUOMY EXPLORER GOLD HAWAIN FLOWER - 440

SUOMY KASK SPEC1R FLOWERS ROSSO - 590

ZEUS 1100 Q2 COMPOSITE FIBERGLASS - 150

LS2 FF375 SHOGUN - 214

LS2 FF375 GARDA - 214

LAZER VERTIGO DRAGON - 284

LAZER VERTIGO LX - MOTOSİKLETİM - 284

LS2 Combat Mono Fiberglass Kask (Vizörlü) - 199

LS2 Shogun Fiberglass Kask (Vizörlü) - 224

AGV GP-1 KASK - 210

AGV New Devil Kask - 345

Bu kasklar arasında SUOMY EXPLORER GOLD HAWAIN FLOWER ve SUOMY KASK SPEC1R FLOWERS ROSSO ile SHOEI arasında ne gibi farklar vardır? tercihiniz nedir?

SHOEI GENELİ iyi bende Shoei kullanıyorum ben XR-1100 super kask,bot ıcınde SIDI alınır bence o listede en iyisi o bu benım fıkrım ama bana sorsan alpinestars tabiki.

Son düzenleme:
öncelikle herşey CÜZDAN da bitiyor.
KASK GREX 2006dan beri kullanıyorum. Benim için güvenli bir kask..
Henüz diğer ekipmanlarımı alamadım...
MONT & PANTOLON almayı düşünüyorum. Revit, Spike, held gibi markalardan almak isterim ama cüzdan beni Prohel gibi markalara götürüyor.
BOT olarakta motosiklet botu şimdilik düşünmüyorum çünkü; denediğim hiçbir bot günlük kullanım için uygun değil!

Arkadaşlar Suomy kask kullananınız yokmu fikirleriniz nedir?

1-bütçeni bilmiyoruz
2-fiyat aralıkları çok açık
3-beli bir marka tercihinde yok

ama şahsım olarak tercihim şunlardır;

ama çok daha uygun fiyatada alabileceğin markalarda var... bu arada şimdi fark ettim,bende ESKİŞEHİR'liyim hemşehri çıktık:)
marka tercihini,bütçeni,kullanım amacını (uzun yol,günlük,yüksek hız,vs...) belli edersen emin olki daha çok yardımcı oluruz...

kolay gelsin...

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Fiyatlar arasındaki mesafe birbirine uzak geldi bana, daha yakın ve secenekleri biraz daha azaltırsan seçim yapmanda kolay olur. Pantolon konusunda held güvenilir bir marka ve şöyle bisey var , held in montunuda alırsan, fermuar kısımları birbirine uyuyor ve pantolon ile montu birlestirebiliyorsun, alacağın pantolon ve kullancağın mont konusunda bunuda göze almanı öneririm, kask icin agv gp-1 öneririm

Mont Yazlık Spool , Kışlık Bering Steel
Pantalon Bering Fit , Bering Yazlık
Bot : Motobot çizme
Eldiven : Revit deri bilimum korumalı mevsimlik , Kışlık Difi
Kask : Lazer Vertigo ( Memnunum ama daha iyi olabiirdi)
Ek aksesuar , buff yazlık ve kışlık iyi oluyor extra konfor oluyor
kış için thermoform iç giyim .
E bukadar

Arkadaşlar bütçe ile ilgili sorular gelmiş ama sorunun köküne inerseniz temelde sizin tercihlerinizi soruyorum yani bütçe ile ilgili neden takıldınız onu anlamadım :) siz kendi bütçenizi düşünerek cevap verin yada tecrübelerinizden faydalanarak cevaparlarsanız sevinirim.

selamlar teşekkürler

Arkadaşlar interneti neredeyse tümüyle araştırdım ve sonunda şu sonuçlara ulaştım siz aşağıdakilerden tercihinizi yapabilirmisiniz? yada bunlara alternatif neler olabilir düşünceleriniz nedir? Kullandıklarınız ve memnun olduklarınız var ise düşüncelerinizi paylaşın lütfen...

Tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ederim...

PANTOLON :

Held Gavia Motosiklet Pantolonu - 175 TL

Prohel 6767 Kışlık Motosiklet Pantolonu - 150 TL

NİC Motosiklet Pantalonu - 175 TL

BOT - ÇİZME

PRS Motosiklet Botu - 120 TL

Tcx / Oxtar Tourtech Çizme - 250 TL

PRS Motosiklet Çizmesi - 145 TL

Motobot Motosiklet Çizmesi - 159 TL

Revit Freestyle Bot - 250 TL

Revit Nemo Çizme - 320 TL

TCX X-FIVE TOURING ÇİZME - 265

SIDI CHAMPION TEPOR BOT - 233 TL

SIDI SPORT TEPOR BOT - 207 TL

SIDI BLADE BOT - 227 TL

Forma Arrow SX Motosiklet Botu - 320 TL

KASK

Lazer LZ6 Bonescollection Kask - 135 TL

Lazer Dayton Eagle Kask - 400

Lazer Fiber Pro Maori Kask - 450

Lazer Vertigo Mystic Kask - 270

Lazer Vertigo Flash Kask - 270

Lazer Vertigo Viper Kask - 270

SUOMY EXPLORER GOLD HAWAIN FLOWER - 440

SUOMY KASK SPEC1R FLOWERS ROSSO - 590

ZEUS 1100 Q2 COMPOSITE FIBERGLASS - 150

LS2 FF375 SHOGUN - 214

LS2 FF375 GARDA - 214

LAZER VERTIGO DRAGON - 284

LAZER VERTIGO LX - MOTOSİKLETİM - 284

LS2 Combat Mono Fiberglass Kask (Vizörlü) - 199

LS2 Shogun Fiberglass Kask (Vizörlü) - 224

AGV GP-1 KASK - 210

AGV New Devil Kask - 345

Bu kasklar arasında SUOMY EXPLORER GOLD HAWAIN FLOWER ve SUOMY KASK SPEC1R FLOWERS ROSSO ile SHOEI arasında ne gibi farklar vardır? tercihiniz nedir?

Sevgili dostlar, yukarıdaki listede stoklarımda olan ürünler için gördüğünüz fiyatlara extra indirim yapılacak MT üyelerine. Tavsiye konusunda kask ta shoei rakipsiz bence, botta da prs hem ekonomik hem kaliteli.

Ben kışlık bot olarak TCX aldım, oldukça iyi. Yalnız goretex li modeli daha pahalı olduğundan goretex siz olanından aldım, çok şiddetli yağmurda çok az su alıyor, ama normal yağmurda sorunsuz. Zaten o kadar şiddetli yağış da nadir olur, onun için tavsiye ederim.
Kışlık pantolon olarak da en ekonomik olan prohel almıştım ve o da gayet iyi, yalnız tek sorunu var, iç astarı nefes alan membranlı olmadığından 10 derece üzeri sıcaklıkta terleme yapıyor ki bu da önemli bir sorun, bu sorunu da iç astarın belli yerlerine küçük delikler açarak çözdüm.

shoei ismi var ... kask alırken ECE-DOD gibi güvenlik sertifikaları olan , daha ucuz kasklar seni daha çok memnun edebilir !!!

şu an shoei kask için , iç süngerleri arıyorum ama yok !!! o çok pahalı ve kaliteli kaskın içi 6 ayda eridi gitti ... kafama 2 beden büyük geliyor ... ama shoei öncesi aldığım ve daha çok kullandığım 2 kask aslan gibi duruyor ( 1 tane daha varda onu saymıyorum ) ... 650 civarına Arai kasklarda var bilgin olsun ...

gerisi sana kalmış

ANES MOTOR'dan Satış Müdürü Hakan Topçuoğlu'na çoook teşekkürler...
bir çok arkadaşımız,sorunsuz alış-veriş yaptılar ve memnun bir şekilde burdanda dile getirdiler...
Shorin;
ANES'ten güvenle ve uygun fyatlarla alış-veriş yapabilirsin... her hangi bir sıkıntıda Hakan Bey yakından ilgileniyor!!!!

Ben kışlık bot olarak TCX aldım, oldukça iyi. Yalnız goretex li modeli daha pahalı olduğundan goretex siz olanından aldım, çok şiddetli yağmurda çok az su alıyor, ama normal yağmurda sorunsuz. Zaten o kadar şiddetli yağış da nadir olur, onun için tavsiye ederim.
Kışlık pantolon olarak da en ekonomik olan prohel almıştım ve o da gayet iyi, yalnız tek sorunu var, iç astarı nefes alan membranlı olmadığından 10 derece üzeri sıcaklıkta terleme yapıyor ki bu da önemli bir sorun, bu sorunu da iç astarın belli yerlerine küçük delikler açarak çözdüm.

TCX Botunuzu Goretex siz aldığınız için hiç üzülmeyin.Çünkü yağmur konusunda bir farkları yok.Sadece sıcak havalarda goretex daha az terletiyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:52 ----------

bir çok arkadaşımız,sorunsuz alış-veriş yaptılar ve memnun bir şekilde burdanda dile getirdiler...
Shorin;
ANES'ten güvenle ve uygun fyatlarla alış-veriş yapabilirsin... her hangi bir sıkıntıda Hakan Bey yakından ilgileniyor!!!!

Mesleğimizi doğru icra edebildiysek ne mutlu bize :)

Shorin;

aynen katılıyorum............

Hocam TCX hangi modelini aldınız?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:26 ----------

Birde SUOMY kask kullanan yokmu?

bende SUOMY yarım kask var,artçım kullanıyor. gayet memnun ama tercihim fullface'den yana yada flipflop kasktan yana...
suomy iyi ve kaliteli bir marka,türkiye'de çok tercih edilmiyor olabilir ama yinede iyi bir kask... mesela ben IXS marka kask kullanıyorum,alman malı ama gayet memnun sayılırım. yüksek hızlarda ses geçiriyor,bunuda artçısı oluğum bir 1100cc'lik makinada fark ettim :)
140kmh dan sonra uğultu başlamıştı ve kask yüzüme yapıştı... 190-200kmh civarıydı sanırım artık 3,5 atmıştım... demekki yüksek hız bana göre değil... demekki yüksek hızda kullanabileceğim kask,vs almama gerek yok...

biraz uzun oldu:)

bende SUOMY yarım kask var,artçım kullanıyor. gayet memnun ama tercihim fullface'den yana yada flipflop kasktan yana...
suomy iyi ve kaliteli bir marka,türkiye'de çok tercih edilmiyor olabilir ama yinede iyi bir kask... mesela ben IXS marka kask kullanıyorum,alman malı ama gayet memnun sayılırım. yüksek hızlarda ses geçiriyor,bunuda artçısı oluğum bir 1100cc'lik makinada fark ettim :)
140kmh dan sonra uğultu başlamıştı ve kask yüzüme yapıştı... 190-200kmh civarıydı sanırım artık 3,5 atmıştım... demekki yüksek hız bana göre değil... demekki yüksek hızda kullanabileceğim kask,vs almama gerek yok...

biraz uzun oldu:)

Dostlar konu İXS den açılmışken bu markanın 2010 resmi Türkiye Distribütörlüğünü aldık. Ürünler 1 hafta içinde stoklarımızda olacak ve MT üyelerine yine özel iskonto ile satılacak. Ürünler geldiğinde daha detaylı bilgi vereceğim bir başlık altında.

Ben SIDI B2 bot kullanıyorum,ve yürürken gırç gırç etmesi dışında çok dehşet bir bot.:mrgreen:
Kask olarak Nolan N62'im var,orta fiyatlı kask kategorisinde tavsiye edebileceğim bir kask,ama çok da birşey beklememek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar