valla arkadaşım, alman gereken şeyler o kadar fazla ve biraz da kişisel tercihler o kadar önemli ki..
öncelikle hangi amaçla kullanacaksın, genelde şehir içi/dışı na göre yaz/kış ağırlıklı kullanıma göre bile değişir bu ekipmanların özellikleri.. 4 mevsim giysiler tercih edersen de çok soğuk yavalarda yada çok sıcak havalarda kullanamayacağın giysiler olarak dolabında kalacak..
bütçe de çok önemli..
sana verilmiş cevaplara tek tek bakmadım ama
kişisel tavsiyelerim şu yönde olur...
önce hangi koşullarda giyeceğinden emin ol..
pantolon alırken cebinin fazla olmasına dikkat et. korumaları sadece dizde uyduruktan köpükten yada süngerden olmasın. dizinden başlayıp botun başladığı yere kadar koruyan (daha azı değil kesinlikle-madem para veriyorsun gerçekten işe yarar bişi al) diz ve dizaltı korumaları, basen korumaları olsun..
bot değil çizme al.. çizme lakin güzel görünüşlü yerine gerçekten koruyacak ürünlere bak... çoğunun ön tarafı yumuşak yada yarı sert olur.. kesinlikle ciddi bir koruma olsun ön taraf bilek üstü bölgesinde.. derinin içine köpük konulmuş ürünler yerine topuktaki sert plastik benzeri korumanın bu bölgede olmasına dikkat et..
eldiven alırken de eline taktığında ben bununla savaşa giderim diyeceğin bişi al
belirtmemişsin ama full yelek koruma al.. bellik ve sırtlıkla kendini avutma. bunun üstüne montunu giyerek dene. zandona full ceket koruma tavsiye modelimdir.
kask lazer vertigo serisi ve üstünü tavsiye ederim. shoei kullanmadım kendi bütcemden dolayı lakin takan bir daha vazgeçmiyor
son bir not.. fiyakalı olacağım diye hepsini siyah seçme gafletinde bulunma görünebilmek herşeydir.. görünememek ise seni daha da önemsiz hale getirir trafikte..
güle güle kullan şimdiden hepsini..