bende ki s2 ampul honda activa ya takacağım da şu akü bitirme meselesinden bi türlü cesaret edemedim
Link ölü Birdaha yayınlarmısın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:21 ----------
Bunlardan Birimi![]()
özkan hoş durması açısından dediğin doğrudur,5500k ise aydınlatmada en üst noktayı yakalıyor.
Evet şu ampulün olduğu link.ARkadaşlar 35 watt alsak ta sorun yaşarmıyız xenon da?
Vermedim kardeşim forumu takip ediyorum. . .Yine vazgeçebilirim.Korkuyorum bu akü sorunundan.Motosikletimdeki beyaz ampülü çıkaracağım ama.Çünkü hiç aydınlatmıyor!
Vermedim kardeşim forumu takip ediyorum. . .Yine vazgeçebilirim.Korkuyorum bu akü sorunundan.Motosikletimdeki beyaz ampülü çıkaracağım ama.Çünkü hiç aydınlatmıyor!
Xenon farlar hakkında pek bi bilgim yok..
Benim merak ettiğim konu şu yardımcı olabilicek varsa makbule geçer..
Benim Çin malı bi scooter'ım var..
18+18 wat h4 ampul vardı orjinalinde beyazlarla değiştirdim ben gene 18 wat.
Pek iç açıcı aydınlattıqını söyliyemem ve gece görmem zorlaşıyo..Gözümle ilgili problemim var..
Ben 18 watt yerine 35 watt takmak istiyorum..Direk taksam bi zararı olurmu?
Takmak için değişiklik yapmak gerekiyor ise ne yapmam lazım vs vs..
Şimdiden Teşekkür Ediyorum.
18 watt ampül 1,5 amper akım çeker 12 voltta,35 watt ise 3 amper.Yük iki katı artıyor.Kabloların,far anahtarının,alternatörün,akünün bu yükü kaldırıp kaldıramıyacağını görmeden,ölçme yapmadan olur demek yanlış olur.
Xenon farlarlarla ilgili bazı notlar:
Xenon far : Genellikle kısa far olarak kullanılan Xenon farlarda ışık dağılımının düzgün ve keskin olması için mercekli elipsoidal projektörler kullanılır. Az da olsa reflektör tabanlı Xenon far kullanan üreticiler de bulunmaktadır.
Kullanılan projektör/reflektör Xenon ampulünün optiğine göre tasarlanmıştır.
Xenon ampulun uzun ısınma süresi nedeni ile uzun farda halojen far reflektörü ve ampulü kullanılmaktadır.
Bi-Xenon far : Xenon fardan farkı, uzun far ışığını da Xenon ampulden üretebilmesidir.
Elipsodial projektörün önündeki hareketli siper küçük bir motor ile yukarı-aşağı hareket ettirilerek kısa-uzun far geçişi sağlanır.
Sadece kısa far açıkken Bi-Xenon özelliği çalışır, kısa far kapalıyken sellektör yapılabilmesi için ayrı bir halojen far reflektörü ve ampulü kullanılmaktadır.
Altı çizgili satırda anlatılmak istenen :Farın şekli,yansıtıcı ayna şekli xenon far ampulüne uygun olmalıdır.Çoğunluk motorsiklet (özellikle scooter'ların) farları S2 tip armut ampule göre ayarlı olduğundan,bu tip çanağa xenon ampul takıldığında ışığı toplama özelliği değişeceği için önünüzü istenilen şekilde aydınlatmaz.Sadece karşıdan baktığınızda parlak mavimsi bir ışık görürsünüz.
Diğer notlarında dikkate alınması,özellikle farlar kapalı iken selektör yapabilme,
yararlı olur.