Meto Hacı, dün o kadar uykusuzdum ki telefonla konuşabilecek durumum dahi yoktu. Akşam 18:00 da evde oldum. 21:00 da servise binerek işe gitmem gerekiyordu. Ama gidemedim. İzin aldımMeto, Dün hiç uyumadığım ve 18:00 da evde olduğum için telefona bakamadım akşamda işe gidemedim. Aramışsın. Kusura bakma. Sabah aradığında da uyuyordum halen, anca şimdi kendimdeyim ve akşam işe gidebilicem.
Üsküdar' a gidemedik, Ümraniye içinde gezdik, ara ara Db ye uğradık ustalarla sohbet ettik. Böyle zaman geçti. Bi baktım hava kararıyor, aboo![]()
Benim 20 bin bakımı sistemde görünüyormuş, Kasım beyin gözüne iklimemiş. Bakıma 18950 de girildiği için dikkatinden kaçmış. Kasım Bey de senin dediğin gibi servise 2000 km de bir gelinmesi gerektiğini yoksa Honda Merkez garanti ihtiyacı olduğunda kabul etmiyor dedi. Ama bende 4000 de bir servise girdiğim halde bana Adapazarı servis garantide bi problem olmadığını ve ne zaman gerekirse garantiden yararlanabildiğimi, en son da arka amortisörün sorgusuz sualsiz, zorluk çıkartılmadan değiştiğini söyleyince bu konuda ortak bi doğru yakalayamadık. Bu konuyu Honda Merkeze tel açıp sormak lazım. Servisler arasında uygulamada farklar var. Ama şimdi durumu benim gibi olanlar için konuşursak.
2010 Eylül de garantim bitiyor. ben bu zamana kadar 13-15 bin rahat yaparım. 7 kere 2000 km de bir gittim diyelim Adapazarı servise garantiden çıkmasın diye yağ değişimi yaptırdım. .Ama bana en yakın servis bu ve 70 km uzaklıkta git gel 140 km. 15 tl benzin. 7 kere gitmiş olsam 7*15= 105 tl yapıyor. Ha bu Adapazarı servis için böyle, Buradan bir motorun DB ye gidip gelmesinin maliyetide minimum 30 tl. Yani bu yüzden zaten Eylül aynıda bitecek garanti için bu kadar kastırmayı düşünmüyorum. Ama sistemin doğrusu 2000 de bir gerçekten gidilmesi gerekliliği ise bu Honda merkezden müş. hizmetlerinden öğrenilir. (Servisler arası uygulama farkı var. Bu bakım aralığının prosedürü, doğrusu nedir ?) şeklinde sorulur. Buna göre en azından bundan sonra sıfır km alan arkadaşlar veya garanti kapsamında 2. el satın almış arkadaşlar buna göre hareket ederler. Ha bu arada Tayfun' un motoru için bakımları tam mı diye servis elamanı ile bi arkadaş kendi aralarında konuştular ve 4000 de bir bakıma gittiği halde (evet tam) cevabı verdiler. Ama motorun bundan önceki bakımı 8000 de yapılmıştı. Bu bakım ise 12 bin bakımı idi. Yani 4000 de bir bakıma girmiş bi motorla ilgili bakımları tam olarak söz edilirken, garantiye ihtiyac duyulan bir parça değişim ihtiyacı olduğunda neden 2000 de bir bakım söz konusu oluyor ve sorun çıkıyor anlamış değilim. Bu konu ile ilgili bakımlarını düzenli yaptıran arkadaşlarla dialokta olalım. Servis bakımına 4000 de bir gidenler ? 2000 de bir gidenler ? Yurdun farklı yerlerinde ikamet eden arkadaşlar ? Servisinizin uyguladığı, garanti kapsamının geçerliliği ve sürekliliği adına yapılması gerkli olan bakım aralığı 4000 mi 2000 mi ? Elimizde şimdi bir tane 4000, bir tane 2000 diyen servis var. Sizlerin servislerinizdeki uygulama nedir ? Şu işin doğrusunu bulalım. Bizden geçti artık ama garanti kapsamında yeni motor alan arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz. Kimse madur olmasın. Uygulamanın doğrusu ve genelde uygulanan da 2000 de bir servis bakımı ise bunu da bilmiş oluruz.
Ethem kardeş , bir uyarıda bulunayım aman yanlış anlama beni yazdıklarını zevkle okuyorum ama biraz yorucu oluyor.
İnsan yukarıdaki yazı bloğunu görünce bir tırsıyor :mrgreen:
Uzun yazılarında aralarda bi kaç paragraf bırakarak yazarsan okuma açısından gözlerimiz daha az yorulur. Sadece tavsiye :cat:
Bizim buradaki servis ücretinin yüksekliğinden dolayı ve birazda elimden iş gelmesinden ötürü motorumun periyodik bakımlarını kendim yapıyorum. Kendimce büyük bir problem çıkartmazsa bana CBF150 2 yıl sonunda karda olacağım. İnşallah sıkıntı çekmem.
Buradaki servisin bana dediğide 4000'de bir servis bakımı var.
Eğer çok kullanıyorsan motoru 2000'de bir de gelebilirsin demişlerdi motoru alırken.