Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm ybr 125 ön dıskın balatasını degıstırecem fiyatı hakkında bılgısı olan varmı, yag degıstırecem 15 40 ama 900 ml mı_? yoksa 1litremi_? ikisi arasında kararsızlığa dustum bıldıgım kadarıyla falza dökersem, vites geçişlerinde problem yasarım debraj ayırmayabılır_? ve yağ filitresini (süzgec) degıstıren varmı, her yağ degısımınde yağ tahlıyesı vıdasındakı contayı degıstırıyoruzmu_?
Diskin balatasına degıstırırken hergangı bır ayar yapıyormuyuz, bu konularda tecrubelı arkadaslardan yardım beklıyorum
cevap veren yokmu_?

slm ybr 125 ön dıskın balatasını degıstırecem fiyatı hakkında bılgısı olan varmı, yag degıstırecem 15 40 ama 900 ml mı_? yoksa 1litremi_? ikisi arasında kararsızlığa dustum bıldıgım kadarıyla falza dökersem, vites geçişlerinde problem yasarım debraj ayırmayabılır_? ve yağ filitresini (süzgec) degıstıren varmı, her yağ degısımınde yağ tahlıyesı vıdasındakı contayı degıstırıyoruzmu_?
Diskin balatasına degıstırırken hergangı bır ayar yapıyormuyuz, bu konularda tecrubelı arkadaslardan yardım beklıyorum
bildiğim kadarına cevap vereyim ;
ibrahim 2 ay önce yan sanayi fren balatası aldım 15 tl ye ,kendim değiştirdim. yağ 10-40 koyuyorum ,1 lt. koyman gerekiyor. her yağ değişimiide thliye contasını değiştirmiyorum. yağ filtresinin yerini dahi bilmiyorum :)

Türkiyeye Ybr ler çinden geldiğine göre bu sene üretilmiş olan Ybr 125K Türkiyeye gelecek gibi Allta google çeviri ile inceleyebilirsiniz.

Detaylar kısmına tıklarsanız Birçok yenilğin ayrıntılı bilgisini alabilirsiniz.

http://translate.google.com.tr/tran...duct/mc/mc/ybr125k/spec/index.html&hl=tr&sa=G

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:05 ----------

Hangisi dizayn araklamış bilmiyorum ama Yamaha YBR 125K ile Honda CB twister birbirine çok benziyor.

Son düzenleme:
2009 Stokları bitmişse Ybr125K gelebilir Alta çin yamahanın ürettiği ybr 125K yı inceleyebilirsin
http://www.yamaha-motor.com.cn/product/mc/mc/ybr125k/index.html

Sitemizde Altta daha önce tanıtılmıştı.
http://www.motosiklet.net/forum/yeni-model/67862-2010-yamaha-ybr125.html

aman bu kafa tasarımıyla gelecekse hiç gelmesin 06 lar bunlardan çok daha güzel bu ne apache gibi inşallah grenajsız olur...

hangisi gelecek acaba...???

Ben bunu kırmızı olanı beyendim ama genede eksik bişiler var..

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Deposu RX'lere bezemiş,S modeli.

Benim gördüğüm yenilikler

Fazer ince sinyaller
Sadece elektronik ateşleme (geliştirilmiş deniliyor) (ayak marşı iptal)
Daha az yakıt için yeni karbürötör ve katalizör.
İki kademeli koltuk
SS kuyruk tasarımı
Alarm veya gps cihazı için koltuk altına boşluk bırakılmış (sanırım :) )
Motor içine titreşimi azaltmak için yeni denge mili (zaten yoktuda hiç çalıştığını hissetmeyeceğiz.)
Kafa grenajı ve depo önündeki grenajlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:22 ----------

slm ybr 125 ön dıskın balatasını degıstırecem fiyatı hakkında bılgısı olan varmı : orjinali 35 tl muadili 5-10 tl

yag degıstırecem 15 40 ama 900 ml mı_? yoksa 1litremi_? : Motor sıcakken yağı boşaltıp 1 lt en az yarı sentetik yağ koymalısın Bp istasyonlarından CASTROL POWER 1 4T 10W-40 kullanmanı öneririm.

yağ filitresini (süzgec) degıstıren varmı, : yağ filtresi debriaj balatasını değiştirirken motorun yan kapağını cıkardığında görebiliyorsun. yağ değişimlerinde değiştirmeye gerek yok. zaten filitre sayılmaz telden bi süzgeç. süzgeç olduğu içinde tıkanma varsa temizlenip geri takılabilir.

her yağ degısımınde yağ tahlıyesı vıdasındakı contayı degıstırıyoruzmu_? : vidayı iyice sıktığında kaçırmıyorsa değiştirmene gerek yok.

Diskin balatasına degıstırırken hergangı bır ayar yapıyormuyuz,
: balatayı sökerken dikkat et aynı şekilde balataları yerleştir. zaten bir vida söküyorsun. Balatalarıda kolayca yerine yerleştiriyorsun hepsi o. İlk zamanlar biraz sürtebilir sonra rayına oturur.

arkadaşlar dün bir yamaha bayisiyle görüştüm dediki aynen japonlar artık kendileri piyasaya girdi dedi istanbulda şirket kurmuşlar eskiden koçlarınmış artık direk kendileri satacakmış hem de daha ucuz olacakmış ve yeni yeni modeller çıkacakmış dedi

yag degıstırecem 15 40 ama 900 ml mı_? yoksa 1litremi_? : Motor sıcakken yağı boşaltıp 1 lt en az yarı sentetik yağ koymalısın Bp istasyonlarından CASTROL POWER 1 4T 10W-40 kullanmanı öneririm.

Arkadaşlar yanlış yönlendirme yapmayalım.
Sakın motor sıcakken yağı değiştirmeye kalkmayın yoksa sizinki de benimki gibi yağ tahliye vidasının paso yeri yalama olur.

Bu yüzden paso attırdım olmadı helicoil ile yaptık vida yerini

arkadaşlar motorumu aldığımdan beri direksiyon kilidini kitleyemiyorum ne yaptıysam beceremedim (yağ,mazot,pas sökücü v.s) ne yapmam lazım sökebilsem kurcalayıp yaparım ama vidalı değil perçin gibi birşeyle takmışlar ne yapmam lazım!!!

Arkadaşlar yanlış yönlendirme yapmayalım.
Sakın motor sıcakken yağı değiştirmeye kalkmayın yoksa sizinki de benimki gibi yağ tahliye vidasının paso yeri yalama olur.

Bu yüzden paso attırdım olmadı helicoil ile yaptık vida yerini

yadeiimi.jpg

Yamaha motor sıcakken yağı değiştirin diyor. Ben bakım kitabcığının yalancısıyım. Ve birçok ustada motoru ısıttıktan sonra yağ değiştiriyor.

Ama uyarında haklılık payı var çok aşırı bir motorun civatasını sökmekte akıl karı değil. Vida kanalına oturmadan çevirirsen her sıcaklıkta dişleri yalama yapabilirsin.
Elin dokunacak kadar bi sıcaklıktada zaten çelik bir vidayı etkileyecek kadar bir genleşme olmaz. Ben herzaman motor sıcakken yağ değiştiriyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:52 ----------

arkadaşlar motorumu aldığımdan beri direksiyon kilidini kitleyemiyorum ne yaptıysam beceremedim (yağ,mazot,pas sökücü v.s) ne yapmam lazım sökebilsem kurcalayıp yaparım ama vidalı değil perçin gibi birşeyle takmışlar ne yapmam lazım!!!

Belki kilitleme yöntemini bilmiyorsundur diye anlatmak istedim.
Direksiyonu sola ceviriyorsun, Kontak anahtarını kontağa takıp hafifce bastırıp sola çevir aynı zamandada direksiyonu hafif sağa sola salla kilitlenmiyorsa kilitte sorun vardır.

kilitlemesi için çıkması gereken parça yerinden oynamıyor bile ne döktüysem olmadı sökmek istedim perçinlenmiş vidalı değil sökemedim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar