[M.T Bilgi İşlem ve Bilgisayarcılar]Grubu

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

karsıdaki 2 monitörde calasıyorum...
bu motorada biniyorum...üsümesin disarda :cherry::bounce:

o tür monitörlere göre filtre satıyorlar ,onu dene ,monitöre sürekli bakmak gözleri kuruttuğundan arada sırada yüzünü yıka ,monitöre dik bakma aşağı eğik kullan ..+
resimden gördüğüm kadarı ile monitor açılarınız ,bakış açılarınıza göre yanlış pozisyonda

birde merak ettim orası babanın ofisimi motoru ta içeri kadar almışsın :cherry:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:00 ----------

Çalışması için fişi cıkarıp takmam gerekiyor
pc başka bir sorunda yok gayet gücel çalışıyor taki dvd sidisi koyana kadar

abi bir pc deki sorunları çözmek için uzman kişilerin o pc nin yanında olması lazım ..dolayısıyla biz uzaktan görmeden yardım etmek için bir takım sorularla arızaya yaklaşmamız lazım ,:cherry:

bir daha sorayım
pc restartmı atıyor yoksa kitleniyormu dvd media takınca ?

Son düzenleme:
Kitleniyor bir daha çalışmıyor
Abi burda Makascı diye bir yer var bir kaç pc ustasıyla beraber akşama tolaplanın gelin.
Bende Pc kucaklayıp gelirim masanın bir yanınada pc koyar şöyle inceden inceye inceleme yaparız :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
o tür monitörlere göre filtre satıyorlar ,onu dene ,monitöre sürekli bakmak gözleri kuruttuğundan arada sırada yüzünü yıka ,monitöre dik bakma aşağı eğik kullan ..+
resimden gördüğüm kadarı ile monitor açılarınız ,bakış açılarınıza göre yanlış pozisyonda

birde merak ettim orası babanın ofisimi motoru ta içeri kadar almışsın :cherry:
monitörü asağı eğecem öyle mi...bide pc basında uygun oturma poziyonu var..ben resmen yayılıyom koltukta...büyük monitör tam karsımda soldakinede caktırmadan bakıyorum gibi...
babamın değil ya...isciyim ben...aksamları burda kalıyorum..ev ile is yeri arası biraz uzak (28 km)...pazartese gelip cumartesi sabah gidiyorum...

buda baska fotolar...

motorumun dısarda üsümesine gönlüm el vermiyo :rendeer:
görseler.....:queen::queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:15 ----------

günde 2-3 defa yıkıyorum yüzümü...pc basında uykum geliyor..arada bi cıkıp hava alıyorum...bide 9-10 sn monitöre göz kırpmadan bakınca gözlerim kararıyo...

Kitleniyor bir daha çalışmıyor
Abi burda Makascı diye bir yer var bir kaç pc ustasıyla beraber akşama tolaplanın gelin.
Bende Pc kucaklayıp gelirim masanın bir yanınada pc koyar şöyle inceden inceye inceleme yaparız :)

abi kitleniyorsa 2 türlü nedeni var birincisi ağır dvd görüntüsünü kaldırmayan bir ekran kartına sahipsin ,ya da power supply de bir sorun var ,sen bilgisayarı düğmeden açamamanın sebebi power supply korumaya alıyor kendini bu gibi durumlarda ya senin yaptığın gibi enrjisini kesip tekrar açarsın ya da açma kapama tuşuna 10 sny kedar sürekli basılı tutarsan açılır pc
sorunu çözebilmek için dediğim noktaları kontrol etmek lazım

Son düzenleme:
Desene bilgisayarın derdi büyük böyle devam en azından başka işlerimi görüyor :)

mesala bu durum olduğu zaman pc yi tekrar açtığında sistem ciddi bir tehliden kurtarıldı diye bir uyarı geliyormu sana ?

ekran kartın ne ?

isim geriği hafta ici 9-18 pc basındayım office programları kullanıyorum...18 24 arasıda free takılıyorum oyun mt facebokk...günde 7-8 saat uyuyorum...ama gözlerim cok ağrıyor...sizlerinde ağrıyor mu...
2 monitörde çalisiyorum...lcd değil...gözüme daha az ısık vursun diye monitörlerin contrast ve bright ayarlarınıda biraz kistim...
sizler ne yapmamı önerirsiniz...gözlük harıç...tesekkürler...

racer2000 flat monitörlere en iyi filtre yöntemidir, ekrandan gelen dik ışınları kesiyor ve gözü yormuyor.ben yıllarca kulladım faydasını gördüm.
motorunda keyfi yerinde maşallah :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:50 ----------

Bende bir soru sorayım Ustalar
Bilgisayara herhangibi dis taktığımda normal çalışıyor DVD taktığımda Ful bilgisayarı kapatıyor bilgisayar çalışmıyor
Bilgisayarı tekrar çalıştırmam için kasanın arkasında anahtarı acıp kapamam gerekiyor bunun sebebi nedir nasıl sorunu gideririm yoksa yeni bir dvd okuyucumu almak gerekiyor

abi avkan'nın dedigi gibi dvd taktıgında autoplay yaptıgı için ya görüntü zorlanıp ekran kartı bilgisayarı donduruyori yada dvd direk çalıştıgında power yeterli akımı veremiyor... sen dvd' sürücünü başka bilgisayara bagla ve dene istersen onun bir suçu yok :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
racer2000 flat monitörlere en iyi filtre yöntemidir, ekrandan gelen dik ışınları kesiyor ve gözü yormuyor.ben yıllarca kulladım faydasını gördüm.
motorunda keyfi yerinde maşallah :)

tskler abicim...su filitreden bende alıyım bari...
yoksa bu gidisle gözlük takacaz galiba...:pr:

tskler abicim...su filitreden bende alıyım bari...
yoksa bu gidisle gözlük takacaz galiba...:pr:

Benim gözler bozuldu bile , lazer ile çizdirmek gerekiyor.

Her bilgisayarcının gözlerinde astigmat yada miyop belirtileri var,yapmamız gereken önlem almak ve ilerleme sürecini uzatmak.

Standart açılıyor sanki hicbir sorun yokmuş gibi
Geforce FX 5200 128MB

ekran kartın yeterli, eski vga tipi ekran kartları bile sorun yapmadığına göre bu ekran kartı hayli hayli yeterli, powersupplyi kontrol ettirmek lazım ,malesef pc toplayan sözde bilgisayarcılar kasanın içindekilere uygun wattlı bir powersuplly koymayı beceremiyorlar ...

abi birde dvd mediayı koyduğunda hangi programla filmi açıyorsun ?
uygun bir program bulabiliriz sana ,belki sorunu kısmen çözer ..

Son düzenleme:
ekran kartın yeterli, eski vga tipi ekran kartları bile sorun yapmadığına göre bu ekran kartı hayli hayli yeterli, powersupplyi kontrol ettirmek lazım ,malesef pc toplayan sözde bilgisayarcılar kasanın içindekilere uygun wattlı bir powersuplly koymayı beceremiyorlar ...

abi birde dvd mediayı koyduğunda hangi programla filmi açıyorsun ?
uygun bir program bulabiliriz sana ,belki sorunu kısmen çözer ..

Aslında bu güne kadar dükkanda filim izlemedim gecenlerde SolidWorks eğitim sidisi gönderdiler onu açıp bakmaya kalktım bu sorun oldu bundan öncede bir iki sefer başıma gelmişti.
Üzerine düşmemiştim burdada böyle bir topik açılınca derdimi bir anlatim dedim sidiyi evde seyrediyorum.

Aslında bu güne kadar dükkanda filim izlemedim gecenlerde SolidWorks eğitim sidisi gönderdiler onu açıp bakmaya kalktım bu sorun oldu bundan öncede bir iki sefer başıma gelmişti.
Üzerine düşmemiştim burdada böyle bir topik açılınca derdimi bir anlatim dedim sidiyi evde seyrediyorum.

Eğitim cd si autorun ile kendimi başlıyor ve başlangıcı flash ilemi yapılmış eğer öyle ise birde kendin aç yap daha öncede dediğim gibi power supply watt ı yetmiyor ,çok ta pahallı değil bu parça aklında olsun

isim geriği hafta ici 9-18 pc basındayım office programları kullanıyorum...18 24 arasıda free takılıyorum oyun mt facebokk...günde 7-8 saat uyuyorum...ama gözlerim cok ağrıyor...sizlerinde ağrıyor mu...
2 monitörde çalisiyorum...lcd değil...gözüme daha az ısık vursun diye monitörlerin contrast ve bright ayarlarınıda biraz kistim...
sizler ne yapmamı önerirsiniz...gözlük harıç...tesekkürler...

öncelikle LCD veya TFT ye geç derim yüksek hertz li olanlara...
oda daki ışığın seviyesi çok düşük olmamalı.
35-40 dakikada bir muhakkak 5 dakikalık mola ver. .

Forumdan Uzaklaştırıldı
Benim gözler bozuldu bile , lazer ile çizdirmek gerekiyor.

Her bilgisayarcının gözlerinde astigmat yada miyop belirtileri var,yapmamız gereken önlem almak ve ilerleme sürecini uzatmak.
burda çalisan 32 yasındaki yazılım mühendisi de 2 aydır gözlük kullanıyor...ben önlemimi alıyım bari...:rendeer:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:52 ----------

öncelikle LCD veya TFT ye geç derim yüksek hertz li olanlara...
oda daki ışığın seviyesi çok düşük olmamalı.
35-40 dakikada bir muhakkak 5 dakikalık mola ver. .

is yerinin bana verdiği monitör bu...daha iyisini istersem onu kendi paramla alıp kullanmam lazım..aynen bi mühendisin öyle yaptığı gibi..benimde o durumum yok...
odada normal flörasan tavan lambaları yanıyor...
1-2 saatte 1 de 5-10 dak mola veriyoruz...
tskler abicim...:rendeer:

Teşekkürler :cat:

Uğur abi bir şey daha var şimdi aklıma geldi bu dvd roomların jumper ayarları düzgün değilsede kitler ya da re start yapar ...bilen biri gelirse oralara ona baksın birde ,ayrıca birden fazlamı optik sürücü var o pc sinde (örnek ilk aldığındaki orjinal cd room + 1 tane dvd writer gibi

:cherry: ben işi çözmeden yakanı bırakmam haa

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:11 ----------

benim sabahki sorduğuma çözümün varmı ?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
embed kodu olmayan you tube vieolarını burada nasıl izletebiliriz

Youtube videolarini burda izletmek için embed koduna ihtiyacimiz yok hocam.
Direk linkin sag tarafinda = isaretinden sonraki kodu yazi editorundeki youtube iconuna tiklayip taglarin arasina yaziyoruz.
Bu kadar....

Youtube videolarini burda izletmek için embed koduna ihtiyacimiz yok hocam.
Direk linkin sag tarafinda = isaretinden sonraki kodu yazi editorundeki youtube iconuna tiklayip taglarin arasina yaziyoruz.
Bu kadar....

teşekkür ederim hocam benimde öğrenmek istediğim bu idi ,çünkü ben farklı bir yolla tagların arasına koyuyordum video görüntüsünü ,bu kısa yolu şimdi öğrenmiş oldum

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Dikkat edecegimiz bisey var.
Youtube direk linkinin sagindaki kodlari alacagiz.
Fakat benzer videolari tikladiginizda related yazili bir link çikiyor.
O link burada çalismaz.
Bu nedenle isi garantiye almak için, videoyu koyanin bilgilerinin bulundugu sag ust tarafta URL yazan yerdeki linki kopyalayin.
= isaretinden sonraki bolumu birakip diger kisimlari silin.
Daha sonra bu kalan kodlari youtube iconuna tiklayip çikan YT taglarinin arasina yapistirin.
Isterseniz video anlatim da yapabilirim bir ara.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar