Bulunan araçları götürdükleri yer neresi acaba. Trafik demişsin ama trafikte bu işle ilgilenen birimin adı nedir. Yeri neresidir? Bilgisi olan varmı?
polisler çalıntı araçtan şüphelenince plaka kesmezse şassi nosunada bakmiolar benim olay daha ilginç,10-15 gün önce sabah çıktım ve motorun yerinde olmadığını gördüm sakinleştim esnafa gittim sonradum görmemişler motoru yani çalındı ! ! ! en sinirlendiğim şey hırsızın nasıl çalacaını hayal ederek motoru kamyonet arkasına atamicakalrı bi yere bırakmıştım direksiyon kilitliydi ama ruhsatı pazsaport fln evraklarımı bagajda unutmuştum önceki akşam , polisi aradım karakola git dedi , gitmeden durdum düşündüm ben hırsız olsam kamyonetim olsa motorunda direksiyon kilitli şu tarafa götürürdüm dedim ve o yolu takip ettim diğer tarafa götürmezdi hırsız çünkü bulvara çıkıo polis görür, ve yürüdüğüm istikamette motoru yol üstünde terkedilmiş halde buldum hemen aynı gün aldım motoru gittim bi kilit aldım ve o geceden beri aynı yerde ağaca bağliorum motoru 15 gündür çalınmadı ekonomi toparlansın biraz alarmda taktırıcam çünkü yan binadan birirnin arabası çalındı bi eve hırsız girdi ,aşşağıdaki kuaförede hırsız girmiş anlicaınız ortam bozuk hırsızlara karşı önlem almalıyız , umarım hırsız motoru çalmaya çalışırken bana yakalanmaz yakalanırsa o çok kötü olur işte ! ! !
dün asayişin uygulamasına takıldım.
GBT'nin haricinde motor şasi numarasınıda kontrol ettiler.
Güzel uygulama:cat:
motoru çalınan kişilelere yardım edebilirim bana özelden ulaşsınlar
arkadaşlar size başımızdan geçen bir olayı anlatayım: 1992 yılında arabamız çalındı polise falan bildirdik ama araba bulunamıyor. aradan 4 yıl geçti. bi polisle tanıştık bi muhabbet anında babam bizim de araba çalınmıştı ama bulunamadı falan dedi. polis tanıdık da trafiğe baktınız mı dedi. babam yook dedi doğal olarak ve bir gün sonra trafiğe gitti bizim araba orda yavru ceylan gibi yatıyor ve 2 sene önce bulunmuş.öğrendik ki çalınan araç bulunduğunda sahibine haber verilmiyor. siz de arada bir trafiğe gidin kontrol edin bence. kim bilir belki bulunmuştur
benımde motorum çalındı ocak ayında daha 2 gun once bulundu bulunduna sevındım ama motorun o halini gorunce üzüldm baya hasar verılmiş çarpmışlar granejı felan kırık depoda kırıklar var .. buruk bi sevınç içerısındeyım . ve ayrıca bulundugunu polis bana haber verdi telfnla .. motorum çengelkoyde çalındı .. maltepede bulundu :/
motoru çalınan kişilelere yardım edebilirim bana özelden ulaşsınlar
"burası türkiye" diyip işiniçinden çıkmak ve böyle şeylere inanmak da saçmalığın daniskası.. evet burası Türkiye!! onu biliyoruz hatta çok iyi biliyoruz ama yapmayın allah aşkına olur mu hiç öyle şey ya... çalıntı bir araç bulunduğunda üzerinde plakası veya ruhsatı varsa bir şekilde kaydına ulaşılır ve kayıtlı olduğu adrese en azından bir mektup gönderilir. tabi ki araç bulununca sahibini bulmayada bir ekip çıkacak değil ya.. ama senin adresin vs değiştiyse araç polis otoparkında yatar.. yani koskoca polis teşkilatı aracı buluyo da sahibine mi haber vermiyor? araç kayıp bulunmuş, sahibi kayıpsa polis ne yapsın...