tubeles lastik kullanıyorum jantın kenarından açılıyor ve pufff 3 sefer oldu aynı şey birde süratli olsak varya o anda .... D:
Jantlardan çok sorun olduğunu sanmıyorum aslında ama, lastiğin markası ve modeli nedir?
tubeles lastik kullanıyorum jantın kenarından açılıyor ve pufff 3 sefer oldu aynı şey birde süratli olsak varya o anda .... D:
napıyosun senbizim ybr lerin yağı 6000 km. de bir değişiyor. ben 3000 de bir dayanamayıp değiştiriyorum (sürekli devirli sürdüğüm için) castrol power 1 (20 tl) kullanıyorum. 1500 km. de bir değiştirmen gereksiz bence:rendeer: bujide 5000 km. de bir değişebilir için rahat olsun.:bounce:
Selamünaleyküm ybrciler bende bugün ybrlendim ve bundan sonrada ybrci olarak kalmak istiyorum.Motoru daha bugün teslim aldım.Trafikte biraz zorlansamda alışmak kolay olmadı
motorum 2005 kmde ve 9binde acemi olmanın dezevantajlarını yaşadım bugün ve aklıma takılan ve sizlere sormak istediğim sorularım var.
1.Motor 5 aydır kullanılmadığı için aküsü boş ayak pedalıyla çalıştırıyorum ama motorun eski sahibinin dediğine göre 3-4 günde akü kendine gelir ve dolar değiştirmene gerek yok sizler ne önerirsiniz.
2.Motoru her zaman jikleyi çekerek mi çalıştırmalıyım?
3.İlk çalıştırmalarda rölantiye aldığımda motor stop ediyor bana rölanti ayarı düşük gibi geldi yani motor rölantide çalışırken devir göstergesi tam 1in üzerinde oluyor ilk çalıştırmalarda stop ediyor rölanti ayarıyla ilgili problemi olabilir mi?
Abilerim ve arkadaşlar şu acemiye yardım ederseniz çok sevinicem :rendeer:
ya sayın ybr'ciler sizden ricam koruma demiri takanlar demirin fotoğrafını mgönderebilir mi? (komple motosiklet fotoğrafı)
Jantlardan çok sorun olduğunu sanmıyorum aslında ama, lastiğin markası ve modeli nedir?
hakkatten bu yamahanın üstündeki orjinal lastikler nekadar kötü yaaa.ben yağmurlu havada bir kere kaydım,şimdi onun etkisiyle galiba yolda en ufak bir ıslaklık olsa elim ayağım kilitleniyor ha şimdi ha şimdi kayacak diye.30km hız ile dönmeye korkuyorum ama kuru havada öyle değil.idare eder yani.acaba pırelli mt65 mi alsam yoksa metzeler mi?acaba sadece arkayı mı değiştirsem yoksa ikisinidemi? motorum daha 6000 km de.
yada diyorum ki alayım bir çift lastik,kışın onları kullanayım yazında orjinal lastikleri kullanırım.mantıklımı acaba ?
Cevaplar için sağol digi_boy koruma demiride yakışmış motoruna en kısa zamanda bende taktırmayı düşünüyorum.Motora yavaş yavaş zamanla alışıyorum,motor kendini daha toplayamadı gibi motoru açmalı biraz devirli kullanıcam bundan sonra. bugün kırmızı ışıklarda rölantideyken 2 kere stop etsede bunu 5aydır yatmaya bırakıyorum genel bakımınıda yaptırdıktan sonra inş. kendine gelir.
ön lastik kaliteli çıktı benim 28000 km dir üstünde arka 3 oldu 4. gelecekböyle giderse galiba çift lastik gelecek
kardeş o ön tekeri değiştir artık 28bin km çok. o teker taş olmuştur neredeyse.
yani değiştir yumuşak bir şey olsun güvenle bin. o kadar da eziyet etme hayvana :cherry:
Cevaplar için sağol digi_boy koruma demiride yakışmış motoruna en kısa zamanda bende taktırmayı düşünüyorum.Motora yavaş yavaş zamanla alışıyorum,motor kendini daha toplayamadı gibi motoru açmalı biraz devirli kullanıcam bundan sonra. bugün kırmızı ışıklarda rölantideyken 2 kere stop etsede bunu 5aydır yatmaya bırakıyorum genel bakımınıda yaptırdıktan sonra inş. kendine gelir.
peki ön lastiği değiştirmesek sadece arkayı değiştirsek nasıl bir verim alırız?verimişken 110 tl verip ikisinidemi değiştirmeli yoksa 55 ytl ye sadece arkayı değiştirsek lastik sorunuunu halletmiş olurmuyuz.En azından kayma problemini ya arka frene basasım bile gelmiyo kafayı yiyeceğim ha şimdi ha şimdi kayacak diye
abi öğrenciyiz idare eten azından arkayı değiştirdik oda bir gelişme abim işe başlamış haber aldım söyleyimde 1 çift lastik alsın
ama harbiden sakura 28bin km iyi dayandı hala mükemmel denecek kadar dişli
![]()
abi öğrenciyiz idare eten azından arkayı değiştirdik oda bir gelişme abim işe başlamış haber aldım söyleyimde 1 çift lastik alsın
ama harbiden sakura 28bin km iyi dayandı hala mükemmel denecek kadar dişli
![]()
ben ilk defa motor kullanacağım hangi marka veya modeli tavsiye edersiniz kuba kh 125 12 d nasıl motor sizce tavsiye eders misiniz
Motora benzin alabiliyorsan lastik de alabilmen lazım.
Arkadaşlar sizde ybr kullanım kılavuzu(kitapçığı).pdf var mı?Motorun eski sahibinden istedim ama sanırım kaybetmiş ve yok dedi.Sizde varsa özel mesajdan veya burdan linkini verebilir msiniz.Teşekkürler.
Bu arada sizlerin ve İslam aleminin şimdiden kurban bayramını kutlarım.Nice bayramlara inş..