Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
8 senelik aküyü teneşir paklar zaten artık.
Arabada anfi ile kullanılmıştı(45Ah), yani daha da uzun ömrü vardı(Fransız yapmış
8 senelik aküyü teneşir paklar zaten artık.
Yapmış abi adamlar![]()
Bir de en önemlilerinden deponun musluğunu kapat ve karbüratördeki benzin bitene kadar çalıştır motoru.
Ahhaa, işte bunu hepimiz atlamışız.
Bu işlemi yapmazsak ve benzin musluğunu da kapatmazsak karbüratörde su birikir. Gerçi gene çaresi var, karbüratördeki tahliye vidasını açıp biraz benzin akıtırız ama bu kimsenin aklına gelmez genelde.
Forumlarin guzelligi burda iste.
Bizim aklimiza gelmeyen baskasinin hergun yasadigi sey olabiliyor.:cat:
2 haftada bir 10 dk çalıştırırsın hiç bişey olmaz :cat:
Depoyu neden tam doldurup karbüratördeki benzini boşaltıyoruz anlamadım.. Benzin depoda kalsa ne olur.. Benim motor scooter karbüratördeki benzini nasıl boşaltırım..? bilmiyorum....
Depoyu neden tam doldurup karbüratördeki benzini boşaltıyoruz anlamadım.. Benzin depoda kalsa ne olur.. Benim motor scooter karbüratördeki benzini nasıl boşaltırım..? bilmiyorum....
Tekerleklerin altına konur tabi ki:silent: Amaç motosiklete nemin ulaşmasını engelleyip paslanmayı en aza indirmek.
Bu öneriyi orta sehpası olanlar için yapıyor iseniz tekerin biri zaten havada kalacağından 1 cm.lik el büyüklüğünde bir tahta veya benzeri sunta gibi bir parça yeter.Takoz denince ben en azından 5cmX5cm 15-25 santim uzunluğunda bir şey düşünüyorum.Bu ölçülerde takozları koyabilirmiyiz.Koyarsak orta sehpa yere değermi?Orta sehpası olmayan motor sahipleri için ne öneriyorsunuz?
Bu öneriyi orta sehpası olanlar için yapıyor iseniz tekerin biri zaten havada kalacağından 1 cm.lik el büyüklüğünde bir tahta veya benzeri sunta gibi bir parça yeter.Takoz denince ben en azından 5cmX5cm 15-25 santim uzunluğunda bir şey düşünüyorum.Bu ölçülerde takozları koyabilirmiyiz.Koyarsak orta sehpa yere değermi?Orta sehpası olmayan motor sahipleri için ne öneriyorsunuz?
Doğru söylüyorsunuz takoz yanlış tabir, tabii ki orta sehpaya almak şart, yoksa da seyyar orta sehpalar var arka teker miline bağlanıyor. Amaç lastikle de irtibatı kesip motosikletin aşağıdan nem almasını engellemek.
Nem= havada bulunan su buharı,dolayısıyla ortamın her yerinde olur.Sadece yerde olamaz.