Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Beyler herkese selamlar..

Motorum şuan itibariyle 900km oldu fakat son 80 kmdir motorun içinden gelen cızırtı şeklinde bir ses var. Özellikle belirli bir devir aralığında yapıyor ve yani yazıyla anlatmak gerekirse "cızır cızır" şeklinde sinir bozucu bir ses var. Biraz dinlemeye çalıştım tam motor bloğunun oradan geliyor. Yarın 1000bakımına götüreceğim fakat bilen varmı bu sesin nedenini (Metehan abi yardımm)

Ayrıca birde bu motorun 1000 bakımı ne kadar tutar bi söyleyiverseniz :queen: şimdiden sağolun.

hacı egsanztirikten geliyor...paranoya yapma kafaya takma...o sesle yaşamaya alış...cbf250 makinan olsa kimbilir napardın şakır şukur ses asıl onda...:p

metoya şuan ulaşılamıyor aykan versek olurmu??:p

dostum duymuş oldugun ses eksantrik zinciri sesi motor ısındıkça meydana gelir ve artarak devam eder kesmenin bi yolu yok normal, yağı biraz kalın koyarsan aza duyarsın 15/50 gibi bir yağ kullanmanı tavsiye ederim . motorun ilk bakımı fazla tutmaz sadece yağ değişecek ufak rutin kontroller max 20 tl olması gerek..

ayken herşeyi bilir duyar görür...:p

ethemmmm. senin gösterge hala gelmedi mi :)

5 hafta önceki Cumartesi günü 20 bin bakımı için gittiğim de bu konu konuşulmuştu ve 150 gün sonra iki adet gelicek, siparişimiz var denimişti. Hatta bi kaç kişiyede daha önce takmışlar. Neyse 1 i nin sahibi varmış yani siparişmiş, birinede bentalip olmuştum o zaman, 15 gün oldu gelmedi. 20-25. gün falandı, ben aradım ne oldu diye, hala gelmemişti ve ay sonu geleceğini söylemişlerdi (Ekim ayı sonu için) hala aramadılar. Bende taktırmaktan vazgeçtim. Ekonimik durumum şu an müsait değil. Bu yüzden aramıyorumda, geldiği halde aramayı unutmuş veya tel nomu kaybetmiş, karıştırmış falan da olabilirler kimbilir. Buna pek ihtimal vermiyorum ama taktırmaktan vazgeçtiğimden (ne oldu, gelmedi mi) diye sormak içinde aramıyorum. Buna rağmen geldi abi gel takalım diye ararlarsa ve bu yukarıdaki panelin aynısı gelirse ekonomik durumu uygun olupta taktırmak isteyene aracı olurum. Özellikle İstanbuldan olursa bu arkadaş, bi Cumartesi gelir sabah erken, Sakarya ya beraber gideriz. Servise en sonunda bakım makım yolum düşücek gidince sorucam ama, şimdi vazgeçtiğimden dolayı tel açıpta özellikle sormuyorum. Durum böyle.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:54 ----------

Benim yerimde olmak için neler vermezdin dimi ethem abi Bekarlık konusunda:cherry::cherry::cherry:

Bekarlığının kıymetini bil derim Sedatım, paran senin, tüm kazandığından sen sorumlusun, istediğin kadar harcar, istediğin zaman istediğin yere gidebilirsin. Bu motor bende bekarken olsaydı. Tr. yi kesin tavaf etmiştim.

Sağolun varolun vallahi içim rahatladı :mrgreen: Hesapta resimleri çekicektim motorun 1000km oldu daha 1 tane resmi yok bende :queen:

Bekarlığının kıymetini bil derim Sedatım, paran senin, tüm kazandığından sen sorumlusun, istediğin kadar harcar, istediğin zaman istediğin yere gidebilirsin. Bu motor bende bekarken olsaydı. Tr. yi kesin tavaf etmiştim.

Hayırlısıyla yazın okulu noktalarsam, aynı şey kafamda var.. Sağlam bir bakım sonrası vurucam kendimi yollara! Kimseyi düşünmeden, arkada kimseye hesap vermeden...

jr.

ya biraz az yazın şuraya. baştan beri okuyorum okuyorum hala 100 sayfa var aramızda. ağır biraz :mrgreen:

Sayın Arkadaşlar acil bir gezi tertiplemek istiyorum...

gelmek isteyen varsa buyursun...henüz kimseyi aramadım...genelde bu hususlarda eşi dostu arar geliyonmu diye sorardım...aramayı unuttuklarımda beni düdüklerdi...

Arkadaşlar Karaburun Türkiyenin en kuzey toprakları olup (sinop derler ama değilmiş)Karadenizin hırçın dalgalarının sürekli dövdüğü harika sahil bandı olan İstanbuldan gayet uzak mükemmel bir yerdir...

Çeşitli gruplarla sürekli gittiğim bir yer...tek cazibesi bu işte...maksat yol yapmak...

Buluşma Yeri Leventteki Patlayan HSBC Binasının Önü...
Hareket Saati: 13:00

niye ora diyecekseiniz nereyi desek yok oramı buramı diye kafalar takılır...ama HSBC herhalde bulunmaması mümkün olmayan bir yer...

Hareket Saati: 13:00

Gelmek isteyen buyur gelsin...

Program yok abiler...kafamıza göre takılıcaz...

Güzergah...Aslantepe stadından sonra ilk sağ sapağa sapıcaz...Hasdal Kışlasının önündeki kaymak yoldan yaklaşık 40 km gidicez ...

Tayakadın köyü...ve karnımız acıktığında ise DURUSU da köfte yeriz...adam başı 10 gaymeyi geçmeyen bir hesap gelir...gerçekten orman ve doğasıyla İstanbuldan uzaklaşabileceğimiz güzergah...şiddetle tavsiye ederim...maksat yeşillik...büyük hayallerle gelmeyin...Amerikayı keşfetmicez...sadece kilometre yapıcaz...:p

Sayın yöneticilerden ricam bu topac 13 e kadar duruversin...lütfen...:cherry:

şu an 4 kişi olduk...beklerim...

şu yukardaki gidonla paneli getirseler çok iyi olur cbf in makyaj zamanıda geldi artık yavaş yavaş, honda beatteki gibi boyayıp boyayıp satmasında ...

Ok işareti yukarı bakarken normal konumda;
Yer ile paralel konumda iken musluk kapalı;
ok işareti aşağıya bakarken depo yedekte,
olarak bilioyurum

10.000. mesajı attın ismail abi, tebrikler :rendeer: :cherry:

sana MT'nin hediyesi 2010 model bir honda cbf 150
tank ped'i

:cherry::cherry::cherry:

istanbulda olsam mutlaka gelirdim,size iyi eğlenceler,fotoları seyrederek yetineceğiz artık köftelerde afiyet olsun...

yedik içtik gezdik geldik...aslında İzmir bu hususta daha şanslı bence...orada herşeyin tadı başka...

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/69143-bir-karaburunda-kofte-klasigi.html

yukardaysa normal, arka lastiğe doğruysa kapalı (karbüratöre benzin gitmez), aşağı doğruysa yedek depo açık :cat:

Ok işareti yukarı bakarken normal konumda;
Yer ile paralel konumda iken musluk kapalı;
ok işareti aşağıya bakarken depo yedekte,
olarak bilioyurum

Edit : Tuğrul benden önce davranmış :)

ben daha net akılda kalıcı tarif ederdim bu durumu...

YEDEK SAAT YÖNÜNDEDİR...kısa ve net...yani saat yönünde çevirdiğinizde yedeğe geçer tersinde normaldir...:p

benimkini anlamak için de ordinaryus olmak gerekmiyo ki metehan abi :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar