- Motosikleti
- Pulsar NS400Z
ybr 2 kişiyken bile rahat 100 görüyo :cat:
görür görmez değil ama arkadaş en ideal kullanılacak hızları yazmış bundan daha fazla görmez dememiş
ybr 2 kişiyken bile rahat 100 görüyo :cat:
dostum görür ama adamlar en ideal hızları yazmışlar bencede en ideal 80-90 arası üstüne çıkınca huysuzlaşıyor meret bugün okula gittim bir kaç işimde vardı 40-50 km arası bi yol oldu toplamda artistlik yapan scooterları görmen lazımdı yanımdan geçip giden kendini bişe sanıyor ben bassam geçerim yetişemezler bile ama ne derdim var motora zarar verim dimivalla ideali 100 olabilir ama.bazı arkdaşlar80 ve 90 hızlardan bahsetmş.yapmayın abiler yamaha ybr 125 boru deiliyi açılmış bir ybr rahat 115 120 der.ya siz uzatmadan vites atıyorsunuz yada ybr kullanmayı bilmiyorsunuz k.bakmayı.135 gören orj ybr ler var.
işte ybrcilerin piri konuştu aynen katılıyorum 10 km yavaş hızla git sapasağlam git
orasıda doğru ama abi bu bnm motr gibi sübab kesmezki ybrsaat gibi motr maasallah.biz dandik çin motrlarıyla ybr tokatlıyoz sıkıştırıyoz
bence ybr ile basınca bi arıza vermez gibi geliyo antalyadan denizkliye dip gaz giden arkdaşım var hiç bi sorun olnmadı.antalya-ankara yapan oldu yolda ufak tefek molalarla dip gaz gidenler oldu en ufak sorun vermedi...ama bnm mor olsa üst kapak başıma çıkacak gibi olur
ybr abi boru deil:d
orasıda doğru ama abi bu bnm motr gibi sübab kesmezki ybrsaat gibi motr maasallah.biz dandik çin motrlarıyla ybr tokatlıyoz sıkıştırıyoz
bence ybr ile basınca bi arıza vermez gibi geliyo antalyadan denizkliye dip gaz giden arkdaşım var hiç bi sorun olnmadı.antalya-ankara yapan oldu yolda ufak tefek molalarla dip gaz gidenler oldu en ufak sorun vermedi...ama bnm mor olsa üst kapak başıma çıkacak gibi olur
ybr abi boru deil:d
hepsi saçmalık eşeğe at muamelesi yaparsanız sizi üstünden atar dikkat edin....
81 kiloyum boyum 181 motor 100 ü geçmiyor:cherry:
hava filtresini cikarmak motoru öldürmekten baska bisey degildir . motor tozlu ve pisli havayı almaya başlayınca ömrü gözle görülür şekilde azalır :wiinkk:kardeş hava filtresini sök ve kaapağı çıkık dursun. biraz sesli çalışacak aqma performasın arttığını göreceksin bi dene derim
motorun daha açılmamış , motorunu 2. veya 3. viteste kısa kısa full devirlerde gezdirirsen motorunda farkı göreceksin :cat:81 kiloyum boyum 181 motor 100 ü geçmiyor:cherry:
ön dişliyi büyüttüm silindir gömlek değiştirdim 140 cc yaptım sonuç =düz yolda 100 yokuş aşağı 120 (eskidende 120 yapuyodu) 200 ytl e yazık:mrgreen:
evettt ses güzel oluyo ama perfonmansta artış olmuyo...denedimmkardeş hava filtresini sök ve kaapağı çıkık dursun. biraz sesli çalışacak aqma performasın arttığını göreceksin bi dene derim
egzozu açınca gidişte çok az katkısı çekişte düşüyo...yakıtta artıyo ve motorun ömrüde kısalıyoegzosu açmakta bi çözüm.. Azda olsa katkısı var ama gürültü oluyo tabi hele ki egzos ısınınca benim windy 125 in yanına yaklalşılmıyor rahatsız etmeye başlıyo yakıtı çok yaktığı söyleniyo ama benim egzos da susturucu yok ben bi fark göremedim.. 5 TL ile 75 km gidiyordu hala öyle..![]()
katılıyorumm sizeeo hava filitresini niye koymuşlar ki acaba oraya.çıkaralım diye mi.
hadi performans hava filitresi desen yine bi nebze.
arkadaşım 8-10 hp lik motorda ekonomi yapın.tecrübe kazanın.işinizi görsün.
ne yapsanız boş.herşeyi denedim cbr de de f5 te de.egzoz,hava filitresi,iridyum buji vs vs.
tamamen gereksiz diyorum şimdi.
4silindir yada yüksek cc li bi alet olur ne versen yer.ha o zamn tamam...
ybr 130 yapıyo normalde 100 110 gidiyoyok simdi ybr kullanıcısı olarak 100 rahat yapıyor ha ruzgar vuruyosa 80 de kalırnormal sartlarda hafıf egımde 110km görürsünüz ama ideal olarak 90 100 km ,aslında en mantıklısı 80 km gibi bir hızda kullanmak.
hırpalamayın arkadaslar motorlarınız tamam basında sürekli degilüst devirlere haftada bir çıkın normalde 6-7 bin devir arası kullaniverin o bir ulaşım motoru hız motoru degilki ben 80 le sabit 650 km yol gittim bir kez 90 ı gördüm sadece
ilk önce ngk buji tak, performans hava filtresi tak, ön dişliyi 17 tak, karbüratör memesini büyült, egzozun ağzını kestir susturucusunu sök ucuna bi ağızlık kaynattır,bide motorunu yüksek devirlerde kullnırsan en iyi şekilde verimi alırsın.....