camadan ve navigator, teşekkürler arkadaşlar
evet F650 gerçekten hayallerdeki motor fakat başlangıç için ideal olmadığına tam olarak ikna oldum, çünkü ağır, masraflı ve motosiklet kültürünün iyice oturması gereken bir motor. Servisler, parçalar, arkadaşlar gibi.. belki 2. hatta 3. motor olarak düşünülebilir, şimdilik sadece hakkında bilgi toplayıp, yorumları, kullananları okuyup gözlem yapıyorum, ilerde elbette düşündüğüm motor F650 dir, bu arada daha iyisi çıkmazsa.
xt660r çok ilgimi çekiyor fakat, arada pek fiyat farkı olmadığından Tenere de düşünülebilir, yine başlangıç için değil ama, bir sonraki motor olarak çok ideal ve uzun yıllar, beni tüm Türkiye atlasında ve ortadoğuda gezdirebilecek bir motor gibi görünüyor yorumlardan okuduklarıma göre.
İlk başta Tenere'yi görünce gördüğüm en çirkin motor demiştim ama ne, nasıl olduysa gittikçe ısınmaya başladım, şimdi yakışıklı geliyor
Bugün bir AfricaTwin gördüm, 96 model 8.500 e az daha pazarlığı yapacaktım

ilgilenen şahıs iyi ikna etti gerçekten, tabi amacım bilgi almaktı motoru karşımda görünce.
çok heybetli yüksek bir motor, atla git Hindistan, Nepal diye çağırıyor sanki ama çookk eski.
Neyse bunlar sonraki motorlar, başlangıç motorlarına kaldığımız yerden devam