Hangi enduro daha iyidir ?

En iyi 250cc ve altı enduro hanisidir ?

• Kullanılan toplam oy
    273
  • Anket kapatılmış .
sentez, bir de kanuni enduro 200' e bir bak derim. bildiğim kadarıyla diğer çinlilerden daha üstün bir makine.
ayrıca, bir kullanıcısının hazırladığı gayet güzel bir rapora da rastladım;

Kanuni enduro hakkında hemen hemen tüm başlıkları okudum, evet kullanan herkes çok memnun, Kanuninin ürettiği en iyi model olduğunda hemfikirler, bunlardan etkilenip Yıba çarşısına Kanuni bayisine gittim enduroyu görmek şöyle bir üstüne oturmak için ki, artık üretimi durdurulmuş :(
Satmadığını, beğenilmediğini söyledi görevli ticari bir kafayla.
fiyatı da uygundu halbuki, 3100 olunca 2.el yerine sıfır almayı düşünmüştüm.
Sıfırı yok diye listeye almadım kanuniyi.

Zongshen, enduro motoru ile biraz iddialı galiba çinlilerin içinde.
Ben de görünüşünü beğendim açıkçası, epey heybetliydi.

ben zealsun zs 200 gy a aldın ilk motor oLarak...
fena bir motor değiLdi gidişi arazideki çevikLiği vs güzeLdi ama geL geLeLim işin özüne !
çin maLı oLduğu için arazide kuLLanıLdığında sorun çıkartıyo vidaLarı gevşiyodu düzenLi kontroL etmen Lazım... eLektrik aksamında hep sorun çıkıyodu ama iyiki ilk önce o motoru aLmışım çunkü yedek parcası ucuzdu =)
diğer çin mallarına oranla bıraz daha sağlam gibi geldı bana hani illa çin malı dıyosan zealsun 200 gy-a yı tavsıye ederım... amaaaaa !
2. motorum yamaha dt 125 ti onu kuLLanmaya başlayınca çin malından uzak dur dıyenlerı coook daha ıyı anlar oLdum =) bu saydıklarının sıfırını almaktansa 2. el marka al derım markadan kastımı yanlıs anlama ama ıkısınıde kullanınca ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlarsın =)
ve son soz olarak dedıgım gıbı saydıgın markaların arasında hyo daha ıyı hem performans hem gorunus bakımından ve hyo nun servıs ağı diğer hepsınınkınden daha ıyı... ilk motoru alırken cok soyledıler servıs ağı muhabbetını pek takmadım ama alıp kullanmaya baslayınca ne demek ıstedıklerını daha ıyı anladım...

ben zealsun zs 200 gy a aldın ilk motor oLarak...
fena bir motor değiLdi gidişi arazideki çevikLiği vs güzeLdi ama geL geLeLim işin özüne !
çin maLı oLduğu için arazide kuLLanıLdığında sorun çıkartıyo vidaLarı gevşiyodu düzenLi kontroL etmen Lazım... eLektrik aksamında hep sorun çıkıyodu ama iyiki ilk önce o motoru aLmışım çunkü yedek parcası ucuzdu =)
diğer çin mallarına oranla bıraz daha sağlam gibi geldı bana hani illa çin malı dıyosan zealsun 200 gy-a yı tavsıye ederım... amaaaaa !
2. motorum yamaha dt 125 ti onu kuLLanmaya başlayınca çin malından uzak dur dıyenlerı coook daha ıyı anlar oLdum =) bu saydıklarının sıfırını almaktansa 2. el marka al derım markadan kastımı yanlıs anlama ama ıkısınıde kullanınca ne demek ıstedıgımı daha ıyı anlarsın =)
ve son soz olarak dedıgım gıbı saydıgın markaların arasında hyo daha ıyı hem performans hem gorunus bakımından ve hyo nun servıs ağı diğer hepsınınkınden daha ıyı... ilk motoru alırken cok soyledıler servıs ağı muhabbetını pek takmadım ama alıp kullanmaya baslayınca ne demek ıstedıklerını daha ıyı anladım...

teşekkürler netmavisi,

- hyosung 125cc nin sıfır fiyatını bilen var mıdır?
internet sitesi nedir?

125 cc olduğu için düşündürüyor beni, yani şöyle direk 200 cc ile başlarsam daha yüksek motorlar için iyi bir başlangıç olur diye inanıyorum.

- 125 cc nin 200 cc ye göre sanırım alım satım vergileri daha az olacaktır değil mi?

derbi senda 125 cc 4t hemde süpermoto tipi de çok hoş

8929_137908441682_584436682_2519113_2394470_n.jpg

8929_137925671682_584436682_2519587_6236797_n.jpg

son fotodakiler hyosun mu acaba?

bu hyosungun internet sitesi, ankara da satış yerini bilen varmı?
fiyatı nedir?

XT 660 R kesinlikle

aslında şu anda hayalimdeki motor oldu
fakat başlangıç motoru olarak, 660 cc oluşu ve de torkunun çok yüksek oluşu nedeniyle kimsenin önermediği makine,
ama görüntüsüne, inceliğine bayıldım gerçekten, tam bir arazi motoru görüntüsünde. fiyatı da çok uygun emsalleri bmw ve honda ya göre.

250 cc ve altı bir motorla başlayıp 1-2 yıl sonra almayı düşündüğüm motor ilk sırada xt660r dir.

fakat nette arama yaparken çok az satıcı olması biraz düşündürdü beni?
fazla tutulmuyor mu, piyasası yok mu acaba ?

250 cc altındaki enduroların içinde görüntü ve silindir hacmine göre en iyi performansa sahip olan "Derbi Terra 125" tir. Görüntüsü 600 cc gibidir. 125lik motorla 15hp güç üretir su soğutmalı ve 6 viteslidir. Lakin fiyatıda buna bağlı olarak 7500 ytldir:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hiçbiri.....

Allah aşkına bu modelleri yazarken neden xlr125 ve xl200 ü atladık?

sıfırı yok diyorsak.. bunların hangisinin sıfırı, 5 senelik xlr125 veya xl200 den daha iyi motosiklet?

dayanıklılıkta mı? performansta mı? yakıt ekonomisinde mi? kalitede mi?

herhangi birinde bile (sadece birinde bile) üstün olan bir motosiklet yok ki ankettekiler arasında.. :)

gerçekten bilen bir arkadaş şu enduro ve cross olayına açıklık getirebilir mi? cros motorlar enduro gibi tanıtılmaya başlandı sanki.arasında fark yok mu kafam karıştı iyice.ben cross motor hiç sevmem ama enduro motorlara bayılırım.

Sentez kardeşim eğer ilgilenirsen Yamaha xt 125 x ve r beklentilerinin karşılığını verebilir...2.elde temiz düşük kmliler var...boy pos fizik fazla değilse tam senlik...

Sentez kardeşim eğer ilgilenirsen Yamaha xt 125 x ve r beklentilerinin karşılığını verebilir...2.elde temiz düşük kmliler var...boy pos fizik fazla değilse tam senlik...

teşekkürler metehan,
fakat okuduklarımdan sonra yamaha xt125 ile ilgilenmiyorum :)

artık honda xl200, hyosung 125, ramzey 200 arasında araştırma yapıyorum, ve ürünleri takip ediyorum.

bu arada hyosung125'in internet sitesini bilen yok mu, o kadar sordum ama gören yok galiba?
nerede satılır bu alet, nasıldır bir görelim deneyelim?
kaç tl dir?

F 650 benim de hayalimdeki motor, fakat başlangıç için almayı düşünmem, hak verirsin sanırım? 250cc ve altı uygundur haliyle, ve benim öğrendiğim modeller bunlar 250 altında.
Sizin bildiğiniz bir enduro varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

182 boy, 74 kg, yaş 33, bütçe başlangıçta 3000-4000 civarı düşünüyorum.
çok beğendiğim motor olursa belki 5000 tl olabilir.

ilk motosiklet hakkında sana bir şey söylim bu tamamen sana kalmış bi durum. f650 gs i o fiyata alamazsın ama 97-98 f650 alabilirsin. 5000 tl civarına yakıt konusunda seni pek üzmez. kullanımı emin ol almak istediklerinden daha kolaydır. ben 250 cclik scooter ile başladım. boy pos olarak altında çok ufak durmaz ve sen onu rahatlıkla tutabilirsin.

arkadaşların bazıları sallamış şöyle arızalı böyle arızalı diye yahu arkadaşımda 98 modeli var bence alınabilecek ilk motor kıvamındadır. o su kırılıyor busu bozuluyor. sen düzgün bakmazsan kırılır bozulur. ama iyi bakarsan emin ol o motoru sen bitiremezsin.

bence ucuz çinli alma aldığında bunlarla karşılaşırsın. parça bulamazsın güvensizdir. git dersin gitmez dur dersin durmaz. viraja girersin yatmaz. çıkarsın kalkmaz. iyibir marka alırsın kafan rahat binersin.

illa küçük motor alacam diyorsan honda cbf150 sini alabilirsin. yada daha uygun olsun dersen ikinci el cg125 al

çünkü diğerini alacaksın 3000 tl civarına fiyatlarını tam bilmiyorum satarken 1000 tl civarına satacaksın.

hatta ilk motoru almadan koruyucu kıyafetlerini tamamlamandan taraftarım.

biraz uzun oldu kusura bakma.

Çoğu motosiklet sürücüsü doğayı sevdiğinden sıkı sık doğada tepinebileceğini düşünerek hard-enduro veya cross ağırlıklı makinaları tercih ederler ama bir süre sonra asfalttaki uzun gezilerde bilekler ve koldaki uyuşmalar,artçının ra
hat edemeyip sızlanması ve sele konforunun olmadığını anlayınca yaptıkları
tercihi sorgulamaya başlarlar ama iş işten geçmiştir.
Diğer yandan bütçesi sağlam kişilerin ise kızılay piyangosundan dağıtılmışcasına
GS 1200 almaları ve sonrasında ise bu aağırlıkla arazide başedebilecek fizik ve
mental kondisyonları olmadığını görünce habire kromaj parlatıp,samimi arkadaş
çevresine hata ettiklerini anlattıklarını sıkça duyabilirsiniz.
Bence en önemli kriter AĞIRLIK olmalıdır,yol konforu- araziye uygunluk ve estetik kaygıları karşılayan ve de işletme maliyetleri en uygun olan seçenek
senin amacına en uygun olandır.Bu yüzden bence 120-140 arasındaki seçenekler son derece yeterlidir,hele de bütçeni zorlayarak temiz bir 2.el
DRZ-400senin yıllarca her işini görür..

camadan ve navigator, teşekkürler arkadaşlar

evet F650 gerçekten hayallerdeki motor fakat başlangıç için ideal olmadığına tam olarak ikna oldum, çünkü ağır, masraflı ve motosiklet kültürünün iyice oturması gereken bir motor. Servisler, parçalar, arkadaşlar gibi.. belki 2. hatta 3. motor olarak düşünülebilir, şimdilik sadece hakkında bilgi toplayıp, yorumları, kullananları okuyup gözlem yapıyorum, ilerde elbette düşündüğüm motor F650 dir, bu arada daha iyisi çıkmazsa.

xt660r çok ilgimi çekiyor fakat, arada pek fiyat farkı olmadığından Tenere de düşünülebilir, yine başlangıç için değil ama, bir sonraki motor olarak çok ideal ve uzun yıllar, beni tüm Türkiye atlasında ve ortadoğuda gezdirebilecek bir motor gibi görünüyor yorumlardan okuduklarıma göre.
İlk başta Tenere'yi görünce gördüğüm en çirkin motor demiştim ama ne, nasıl olduysa gittikçe ısınmaya başladım, şimdi yakışıklı geliyor :)

Bugün bir AfricaTwin gördüm, 96 model 8.500 e az daha pazarlığı yapacaktım :)
ilgilenen şahıs iyi ikna etti gerçekten, tabi amacım bilgi almaktı motoru karşımda görünce.
çok heybetli yüksek bir motor, atla git Hindistan, Nepal diye çağırıyor sanki ama çookk eski.

Neyse bunlar sonraki motorlar, başlangıç motorlarına kaldığımız yerden devam ;)

teşekkürler metehan,

artık honda xl200, hyosung 125, ramzey 200 arasında araştırma yapıyorum, ve ürünleri takip ediyorum.

bu arada hyosung125'in internet sitesini bilen yok mu, o kadar sordum ama gören yok galiba?
kaç tl dir?

ok...xl200 konusunda Türkiyede alternatifsiz tek satıcı Latif Korkmazdır...kendisi benim arkadaşım olur ...onu ararsan selamımı ilet yardımcı olur sana...

Super Moderator
teşekkürler metehan,

kaç tl dir?

Hyosung, performansına...vs sonuna kadar güveneceğim, önereceğim bir alettir ama şu konudan sonra, listeden çıkarmak en doğru karar olacaktır.

Kullanıcısına saygı göstermeyen bir -hatta iki- markaya bağımlı olmak şu zamanda olabilecek en kötü şeylerden olsa gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar