hava soğutmalı olduğundan istanbulun bekleten en yoğun trafiğini de düşünürsen haklı olabilirsin ama bir yere kadar. 35,000km ( 8 ayda ) yapmış biri olarak gs500 beni hiç üzmedi ve yormadı ( 2003 model 21,000km de almıştım ) sadece zincir-dişli-yağ-yağ filitresi 35.000km de yaptığı masraf idi. 5000km de bir 60tl.
satmaya karar verdiğimde yılların ustası sordu ben de radyatörlü bişey alacam dedim. dünya devi suzuki harareti ona göre yapmışken korkma birşey olmaz dedi. ondan sonra müthiş bozuk bir zeminde mersinin 40 derece sıcağında 30km yi aşAmadan 2 saate yakın geçtik.hyo gt250, cbf150 ve ben. makina sadece sibop sesi verdi o kadar...
ben de 15,000 km daha yaptım ve evlenmek için satmak zorunda kaldım.
yine 5-6000tl param olsa, seçeceğim ilk motor temiz bir 2003 üstü olmasını tercih ederdim. hoplayıp zıplamak istiyorsan da croos tavsiye ederim.
sözlerime güven, çünkü benim açtığım başlılara bakarsan gezi raporlarımı inceleyip hak verirsin. mersinden alanyaya, kozana, maraşa(haftada 1 nişanlıyken sabah çıkıp akşam dönüyordum 600km. ) tık demedi....
temiz bulursan al bir tane... bana da almayaya sürekli gs 500 üyle gidip gelen bir yaşlı amcam tavsiye etmişti. 1998 den beri gs 500 le gidip gelirmiş.
200km hızla 6,5-8litre yakıyordu. şehir içind ebir depo 300km civarı yapıyordu. 90km sabit hızla bir depo ile 360km gördüm ( mersin-osmaniye gidiş dönüş )
SON KARAR SANA KALMIŞ...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:08 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:59 PM ----------
ARKADAŞLAR ARKADAŞLAR...
ER5 - GS500
52HP 48hp
YAKITI BİLEMEM AMA DAHA FAZLA GÜÇ DAHA FAZLA YAKIT DEMEKTİR ESKİ KARBÜRATÖRLERDE.
denge konusunda gs500 fark atar. frenajda gs500 ön-arka disk, er5 kampana( kampanadan çıkan sesi kesmeyen bir motosiklet tamircisi arkadaşım vardı, sıkıldı sattı )
er5 ve gs 500 arasında tip farkı çok yok ama gs500 güçlü olduğunu hissettiriyor. er5 bana hantal görünüyor.
havasaki gpz 500 derseniz eğer dönemin en çılgın makinasıydı bence ama er5 onun oldukça güçsüzletilmiş hali sanırım.
herneyse bu zevk meselesi. bir de frenajda elbette diskler kampanadan daha iyi sonuç verir ama diski seven var sevmeyen var.
tamamen zevk olayı. çünkü biri kava diğeri suzi...
ben kullandığımı söyleyeyim, gs500 BENCE güzel makina. daha da güzeli B-King
suzuki aaaabii
birbirinizi yemeyin yav, bizim biznde başka dostumuz da yok....
saygı ve sevgiler...