Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

balata

22000 oldu arka balatalar bitmedi sert balata galiba fikrinizi söylermisin sedat bey kardeşim

22000 oldu arka balatalar bitmedi sert balata galiba fikrinizi söylermisin sedat bey kardeşim

abi bitmiyo diye sanma öyle zaman oluyo balata coktan bitmiş hatta jantı yemeye başlamiş.....ama arka freni cok kullanmiyorsan bitmemeside normaldir...önün mutlaka bitmiş olmasi lazimdi hatta 2. bile degiştirmiş olabilirsin....genelde bu kmde arkaninda bitmiş olmasi gerekir... ben 15 binde ön arka degiştirmiştim arka daha giderdi ama ben elimde var diye iksini bir degiştirttim

Son düzenleme:
Arkadaşlar , gösterge panelinde devir göstergesini aydınlatan , dipsiz, 12V, 1,7W lık ampul patladı. Piyasayı araştırdım , 3W ve 5W lık var. Fakat servise sorduğumda 3W lık ampulün gösterge panelini eritebileceğini söyledi. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?

bi kaç gündür topikten uzak kaldım.masrafları hallederız bı sekılde bırlıkten kuvvet dogarmıs sorun etmeyelım :)tam olarak günü kararlartıralım gelmek ısteyen arkadaslarla[daha dogrusu abılerımle deyım 18 yasındayım]

Son düzenleme:
Yakıt hesabını tutmak, motosikletin performansını ve giderlerini tutmak isteyenler için ilave ediyorum. Alta excel tablosu görüntüsü var. İsteyende Buradan İndirerek kendi hesabını tutabilir. Tabloda sadece siyahla yazılmış alanlar ve bilgiler değiştirilecek örnek olması için bana ait olan bilgileri silmiyorum.

Ben daha çok günde 3 km lik geliş gidiş olan bir mesafede kullanıyorum. Her sabah ve akşam 1-2 dakikalık ısıtmalarda var tabi. 100 km ye 2,4 lt den aşağı düşecek gibi.

yaktmasrafhesab.jpg

kardeş senin yakıt tüketimi nasıl bu kadar düştü.. şuanda motor kaç km.de

bi kaç gündür topikten uzak kaldım.masrafları hallederız bı sekılde bırlıkten kuvvet dogarmıs sorun etmeyelım :)tam olarak günü kararlartıralım gelmek ısteyen arkadaslarla[daha dogrusu abılerımle deyım 18 yasındayım]

hakan ekle benim msni detaylari konusalim:cherry::cherry:

kardeş senin yakıt tüketimi nasıl bu kadar düştü.. şuanda motor kaç km.de

Standart düzeni ile 4.500 - 5.500 arası vites gecişleri ile 6.500 devir üstüne cıkmadan kullanıyorum. Gaz koluna kesinlikle abanmadan gazı yedirerek kullanıyorum. Ybr nin 2.0 yakıtla bile kullanılabileceği söyleniyor.
Bakımlarını tam olarak bizzat kendim yapıyorum.
Sitede daha az yakıtla kullanan arkadaşlar var.

Bir depo ile 500 kmyi görüyorum ama şehiriçi . Uzun yolda eminimki 600 ü bulurum.

Arkadaşlar , gösterge panelinde devir göstergesini aydınlatan , dipsiz, 12V, 1,7W lık ampul patladı. Piyasayı araştırdım , 3W ve 5W lık var. Fakat servise sorduğumda 3W lık ampulün gösterge panelini eritebileceğini söyledi. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?

Yok mudur benimle aynı sorunu yaşayan, yada konu hakkında olan?

Yok mudur benimle aynı sorunu yaşayan, yada konu hakkında olan?

evet eritiyor. ben 3 gun önce bahsettiğiniz 5W lık gösterge ampullerinden taktım motosikletime ve neyseki 20 dakika sonra diger ampulu değiştirmeye karar verip kapagı tekrar söktüm de gördüm eriyen yuvayı. eğer kapagı tekrar açmasaydım tamamiyle eriyip bozulacaktı göstergem.

kesinlikle orjinal (galiba 1.5 w) ampul kullanın. yamaha servislerinin hemen hepsinde bulunuyor 1.5 w'lık ampul. ben aydın motor bahçelievler'den aldım.

ikisi de bir halta yaramaz. en güzeli africatwin.

katılıyorum :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:12 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:10 AM ----------

Standart düzeni ile 4.500 - 5.500 arası vites gecişleri ile 6.500 devir üstüne cıkmadan kullanıyorum. Gaz koluna kesinlikle abanmadan gazı yedirerek kullanıyorum. Ybr nin 2.0 yakıtla bile kullanılabileceği söyleniyor.
Bakımlarını tam olarak bizzat kendim yapıyorum.
Sitede daha az yakıtla kullanan arkadaşlar var.

Bir depo ile 500 kmyi görüyorum ama şehiriçi . Uzun yolda eminimki 600 ü bulurum.

newceri senin tablodan bende yakıt-masraf olayımı takip etmeye başladım.2.75 ltden 2.54 lt ye çektim dediğin gibi fazla gaza yüklenmeden ort 80 km ve 7000dv de kullanıyorum ve daha az yakıyor.biraz daha uğraşırsam 2.4 veya 2.3lt/100km yi görecem sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar