Acı kaybımız Gökçen Yılmaz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Zaten kötü olanda işin iç yüzü.... :pr: Ama kaza anında yanında başka arkadaşları falan varmıydı?... Kaza anında terk mi ettiler?... Gurup gittiler de kopmalar falan mı oldu.... V.b. bir çok senaryo takıldı kafama... :pale:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben 8 senedir binerim motora her türlü zorlukta kullandım debrijaysız frensiz kaldığım anlar oldu motor yemiş motorla uzun yola çıktığım oldu kaza yapıp yaralı yoluma devam ettiğimide bilirim karda sağnak yağışta kullandığımıda bilirim 9 motor eskittim geçtiğim 650liği 250lik motordan tırsarım altımdaki de 125lik motor bu bile bazen korkutur beni rüzgarını sağlam alırsa gideri iyidir çünkü 650lik neye hangi akla hizmet alınır acemiye anlamıyorum kimse alınmasın ülkemiz de bayanlar 4 tekeri sürmekten aciz kendilerine güvenleri yok korkaklar 650 lik motor neye niye alınmış hangi akıl aldırmış yazık günah bir öğretmen kolay yetişmiyor...Yazıklar olsun kim veya kimler ise sorumlusu .. Bu forumda da görüyorum başlangıç için 600 c.c önerisi hatta geçen sanırım 1000lik bir motor sormuştu başlangıç için bende bisiklet mi sandın diye dalga geçmiştim.. Ne yazsam geri gelmez arkadaşımız .... :farao::pr:

Allah rahmet eylesin...

Sağlıklı huzurlu yaşa(ya)madıktan sonra motosikletin ne anlamı var?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Gökçen ile tanışma fırsatım olmadı. Bu acı kaybın ardından her motorcu gibi ben de çok üzülüyorum. İçimden bir şeyler kopmuyor, göçüyor resmen.

Gökçen'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve biz tüm motorcu camiasına sabır diliyorum.

İki tekerin sihrine kapılan bu güzel insanlar çok zamansız aramızdan ayrılıyor. :pale:

Yazılan entrylere bakıldığında insan gerçekten üzülüyor. Herkesin kendi açısından sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ilerisi için umut verici. Kötü olan nokta ise herkesin, her topluluğun içinde dengesiz tiplerin olabilmesi. Kısıtlı bilgilerimizle öğrendiklerimiz şunlar,

-Vefat eden kızımız acemi sayılırdı.
-Motorunu yeni almıştı
-Yol güzergahında çalışma vardı
-Hava durumu çok değişkendi (fırtına ve sağanak yağmur haberlerini herkes duydu sanırım)
-Rota Karadeniz idi.
-Gökçen'in yanında 2 motorcu daha vardı.
-kendisi benzinlik çıkışında aşırı süratle karşı istikametten gelen bir TIR'a çarparak feci şekilde can verdi.

Olayı her ne kadar bir insan can vermiş olsa da, biraz soğukkanl olarak analiz edelim. anlık gaza gelip insanları suçlayarak, üfürükten taziye mesajları (ki bir çok forumda yazan taziye mesajlarının %90'ında Türkçe dahi diyemeyeceğim abuk subuk bir dil kulanılmış) yazmakla çok bir yere varılaağını düşünmüyorum.

Olayı mantık sınırları içerisinde analiz edelim. OLay nedir?
1-Motordasın. Dış etkenlere açıksın. İstediğin kadar koruma giy. beynini koruyamıyorsan aldığın pasif güvenlik hiç bir yere seni götürmez. rota çok ama çok uzun.
2-Yol. uzun bir rotaya çıkıldı tamam. ama risk değerlendirmesi yaptın mı? Nerede çalışma var? nerede yol tehlikeli? İnternet sayesinde kıs sürede bunları öğrenmek mümkün.
3-Hava. Yoğun bir yağışın olacağı bültenlerde yer alıyordu. buna hazırlık var mıydı? (yağmurda kullanmak büyük dert)
4-Ekip. beraber yola çıktığın insanlarla iletişim nasıldı? korumalı bir düzende mi gittin? Yolda, sürüşün hakkında değerlendirmeler yapıp gerekli noktalarda uyardılar mı?

Motosikleti ise olduğu gibi es geçiyorum. F-650 sürmesi kolay gibi gözükse de, yüksek torku ve yüksek ağırlığı ile bir bayan için hata kaldıran bir motosiklet değildir.
Risk değerlendirmesi adam akıllı yapılsa hiç kimse o yola çıkmazdı diye düşünüyorum. İyiniyetli yapılan gaza getirmeler (art niyet aramak yersiz kanımca) sadece felakete giden yolu kısaltıyor.
Biraz karamsar bakınca olaya, o yola çıkmak gerçekten en hafif deyimiyle basiretsizlik örneği. o kadar risk unsuru iç içe ki. kim bilir bizimde hayatımızda benzerleri olmuştur. burada bu yazıları yazmak yarın öbürgün bir başka olaya karışmayacağımızın garantisi olmuyor ne yazık ki.
Yanındaki diğer motorcuların (onlarda acemi değildirler diye varsayıyoruz belki onlar daha acemide olabilirler bunu da unutmamak gerek) bi şekilde tecrübelerini olumlu şekilde aktarması gerekirlerdi diye düşünmekteyim.

Çünkü kendi kendime sorduğum ve cevabını alamadığım sorular şunlar:
-Neden acemi bi insan gece kullanır? (aynı gün git-gel mi yapılıyor?)
-bi insan -şayet iki tecrübeli motorcu onun arkasında ise- neden hızlanmaya çalışır? -Kamyonun farlarını nasıl görmez?
-Yol durumu tehlikeli ise (kamyonun tepe üstünden görünmeden geldiini düşünürsek) neden temkinli sürmez?

Biraz yol durumu okunsa, yol dışı faktörler (yağmur-toprak kayması, v.s...) dikkate alınsa o yola çıkılmaz, yola çıkılsa gece seyahat kesinlikle edilmez, hadi o da oldu diyelim kesinlikle çok sıkı kurallar altında yola devam edilirdi. bir hata var. birden çok hata var ama suçlu aramak bence yanlış. ölen öldüğü ile kalıyor ve gerçek acıyı yalnızca ölenin ana babası çekiyor.

Motor cidden (en azından Türkiye'de) kullanılabilecek en riskli ulaşım aracı. biraz eleştirel bakalım ve herkes kendine bir pay biçsin. sürüş karakteristiğimizde bunun neticesinde olacak bir değişiklik sonucu ölümden ya da sakat kalmaktan kurtulmak belki de bu olayın vesile olduğu en hayırlı gelişme olacaktır.
saygılarımla

Kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Acemi bir sürücü olarak bu acı olay bana yavaş yavaş şunu düşündürmeye başladı:

Grup sürüşleri acemi sürücüler için tek çıkılan sürüşlerden daha tehlikeli olabiliyor. Belki de gruba yetişme veya normalde alınmayacak risklere girme konusunda bir baskı oluşuyor. Oysa tek sürüşlerde seni eleştirecek veya yetişmen gereken kimse olmadığından limitlerini tek başına belirlersin. Belki de deneyimsiz sürücülerin grup sürüşlerinden belli bir süre uzak durması daha faydalıdır.

Benim çoğu şehirlerarası ve köy yolları olmak üzere yaklaşık 5000 km kadar deneyimim oldu, ama yine de grup sürüşlerine katılmaya cesaretim var diyemem.

Ah be gülüm yaktın içimi sana gitme dedim hatta kızdım küstüm sana sonra bana darılma dedin arkadaşlarıma söz verdim dedin sözünün eri meleğim...

Bu meleğimi kandırıp o yola çıkaranlar sözüm size ben abisi olarak engel olamadım kendimi hayattım boyunca cezalandıracağım...

Sizde hiç vicdan yokmu....?
Siz nasıl insansınız...?
Motosiklet kardeşliği bu mu ...?

Gülümüzü soldurdular özürlü yavruların biricik meleği yok artık ...!

Bir martının kanadına taktım sana aldığım hediyeyi...
Ey benim Asi kuşum...!
Kim öğretti sana böylece bırakıp gitmeyi...

Hani biz seninle anlaşmıştık,
Bir , birimizi sollamayacaktık...!
İp gibi dizilip virajlarda yatacaktık..

Bu yaz beraber gaz açacaktık...
Motosikletlerimizi maviliklere sürecektik...
Yolumuza çıkan dostları selamlayacaktık...

Ey benim Asi kuşum...
Seninle bir yolculuk hayali kurmuştum...
Rotamızı ilk önce sana sormuştum...

Şimdi iki tekerlekli tabuta kim binecek...?
Sıra hangimize gelecek...?
Hangimizin hayali yerlere serilecek...?

Hangi ırmak seni serinletecek...?
Hangi sefil toprak seni saracak..?
Hangi renk gül üstünde yeşerecek..?

Kalk kaskını tak...
İp gibi dizildik bak...
Hadi kalk ne olur kalk...!

Karanliklar

abi ne denırki ya ALLAH CC. HU rahmetını esirgemesın sevenlerıne sabırlar versın cok cok üzüldüm söylenecek cok şey var ama hiç bir şey söylemiyeceğim.herkes yeterınce söylenmiş ben sadece dua edeceğim :pale:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olur inşallah.
Sevdiklerine sabırlar dilerim...
:pale:

allah rahmet eylesin. şimdi gazeteden okudum. çok üzüldüm. geride kalanların başı sağ olsun

GKN

evet..
dün edirnede cenazedeydim. anlatılıcak çok bişey yok ama çok seveni varmış..
istanbuldan 350 km uzaklıkta bir köye o kadaar insan geldiğine göre..
işin aslını merak edenlere ; (onunla yola çıkanların ağzından)
yanında iki arkadaşı varmış, 3 kişilermiş kazanın olduğı yol tek şeritmiş diğer şeritte çalışma varmış.. gidiş geliş aynı şerit üzerindenmiş.. o esnada gökçen diğer iki arkadaşının önüne geçip bi seferde birden çok araba sollamaya kalkmış ve tabi olan olmuş..
görgü şahitlerinin ve arkadaşlarının anlatmasına göre çarptığı kamyon gökçenin geldiğini görüp yavaşlamaya başlamış hatta çarpma esnasında nerdeyse duruyormuş.. tabi gökçen sollamaya çıktığı için iyice hızlandığından dolayı çarpmanın etkisiyle boyun ve beli kırılmış..
hastaneye giderken yolda can vermiş..

bu karadeniz turuna sadece ailesi ve bikaç arkadaşına haber edip bir çok insandan gizleyerek çıkmış..
daha önceki msjımdada bahsettiğim gibi 15 gün önce (yalova festivali günü) çok sevdiği abim dediği bir arkadaşıyla şileye gitmişti, orda arkadaşı gözlerinin önünde boğularak can vermişti..
bu olaydan sonra ailesinin yanına gidip evinde odasına kapanıp günlerce ağlamış sürekli uyku hapları alıp uyumaya çalışarak unutmaya çalışmış bu olayı..
ailesi de durumdan iyice perişan olup çaresiz kalmışlar..
sonuç oralak gökçen ben karadeniz turunaçıkıyorum diyince ne kadar gitmeni istemiyoruz deselerde belkide biraz kafa dağıtır kendine gelir hissiyle gökçen gitmiş..
ve hepimizin bildiği gibi bu gidişin sonu olmadı..
evinin önünde hoca olan abisi helallik aldı herkezden, bu esnada ki duygu selinin anlatmam mümkün deil.. tüm ailesi sevenleri perişan bir halde..
mert, yavrum benim, aramızdada en zor onun için oldu..

allah rahmet eylesin tekrar, mekanı cennet olsun inşallah..

Bende Aslen Meriç ilçesinde oturuyorum... Cenaze töreninde imam olan abisinin sözlerini bir duysaydınız hayatın ne kadar acı dolu olduğunun en büyük kanıtını görürdünüz...

LÜTFEN Dikkatli olalım...
Allah mekanını cennet eylesin Gökçen...

evet..
dün edirnede cenazedeydim. anlatılıcak çok bişey yok ama çok seveni varmış..
istanbuldan 350 km uzaklıkta bir köye o kadaar insan geldiğine göre..
işin aslını merak edenlere ; (onunla yola çıkanların ağzından)
yanında iki arkadaşı varmış, 3 kişilermiş kazanın olduğı yol tek şeritmiş diğer şeritte çalışma varmış.. gidiş geliş aynı şerit üzerindenmiş.. o esnada gökçen diğer iki arkadaşının önüne geçip bi seferde birden çok araba sollamaya kalkmış ve tabi olan olmuş..
görgü şahitlerinin ve arkadaşlarının anlatmasına göre çarptığı kamyon gökçenin geldiğini görüp yavaşlamaya başlamış hatta çarpma esnasında nerdeyse duruyormuş.. tabi gökçen sollamaya çıktığı için iyice hızlandığından dolayı çarpmanın etkisiyle boyun ve beli kırılmış..
hastaneye giderken yolda can vermiş..

bu karadeniz turuna sadece ailesi ve bikaç arkadaşına haber edip bir çok insandan gizleyerek çıkmış..
daha önceki msjımdada bahsettiğim gibi 15 gün önce (yalova festivali günü) çok sevdiği abim dediği bir arkadaşıyla şileye gitmişti, orda arkadaşı gözlerinin önünde boğularak can vermişti..
bu olaydan sonra ailesinin yanına gidip evinde odasına kapanıp günlerce ağlamış sürekli uyku hapları alıp uyumaya çalışarak unutmaya çalışmış bu olayı..
ailesi de durumdan iyice perişan olup çaresiz kalmışlar..
sonuç oralak gökçen ben karadeniz turunaçıkıyorum diyince ne kadar gitmeni istemiyoruz deselerde belkide biraz kafa dağıtır kendine gelir hissiyle gökçen gitmiş..
ve hepimizin bildiği gibi bu gidişin sonu olmadı..
evinin önünde hoca olan abisi helallik aldı herkezden, bu esnada ki duygu selinin anlatmam mümkün deil.. tüm ailesi sevenleri perişan bir halde..
mert, yavrum benim, aramızdada en zor onun için oldu..

allah rahmet eylesin tekrar, mekanı cennet olsun inşallah..

Gökancım.. eline ayağına yüreğine sağlık, herkes adına sana teşekkür ederim olayı açıklığa kavuşturduğun ve oradaki ortamı bizlere aktardığın için.. çok teşekkürler.. okurken içim ürperdi..

Allah rahmet eylesin.. mekanı cennet olsun.. Allah günahlarını affetsin..

Moderatör (forrap)
Konu dışı,tartışma içerikli mesajlar silinmiştir.

Lütfen başlığın vefat içeriği taşıdığını unutmayınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar