arkadaşlar 1'den 2.vitese atarken trak diye böyle insanın içini acıtan ses sizin fazer da da var mı? sanki zorla geçiriyoruz da dişliyi elimize alacakmışız gibi.:cherry:
arkadaşlar 1'den 2.vitese atarken trak diye böyle insanın içini acıtan ses sizin fazer da da var mı? sanki zorla geçiriyoruz da dişliyi elimize alacakmışız gibi.:cherry:
Aynı sıkıntı bendede var. Ama merak etme Fazer'in vites geçişleri çok kemikli. Motorunda arıza olduğundan kaynaklanmıyor, kronik problem. Aslında problemde değil....Karakteristik özelliği diyelim.
Hatta bazen Trakkkksvııırck falan diye değişik seslerde duyabilirsinAma benim tavsiyem birince viteste çok sıkmadan 3000 - 4000 devir arası 2 ye atmak. Düşük devirde atınca bu ses gelmiyor. Üst viteslerde zaten bu ses az :cat:
benim motor şehir içi kullnımda biraz önce 257 km ye 17 lt benzin aldı.benzin lt fiyatı 3.33
yani km de şuanki fiyatla 220 kuruş yakıyo.
benimde bir sorum olacak?
yedek depo ile kaç km.yol gidiliyor? ben 28 km gittim daha fazla riske atamadım kendimi,yada şöyle sorayım bizim depolar kaç litre benzin alıyor?.
o vites bos gostergesi zaten?
kefalledimmi bi kekliyomu beni..
hayır biliyorum bos vites gostergesi oldugunu benım dedıgım sey yolda gıdıyosun 2. viteste 3 e atıcan debraja bastıgım anda ısık yanıyo ve her debraja basısımda bu tekrarlıyodu ama yok artık anormal bı durummu var acaba
bi anormallik vardır şu an yoksa boşver ama sen yanlış görmüş olmayasın ışığı yani yanmıo benimkinde öyle bişey kimseninkinde yanmıo daha dorusu
sizlere bişey sormak istiyorum.ben 5 yıldır motor kullanıyorum ve daha motorla yan yatmış bile değilim (sakin sakin yoluma giderim) ama hep scooter kullandım hemde çin malı olanlardan hep 150cc'lik zat modellerdi.birazda arkadaşların vitesli motorlarını kullandım ama onlarda 150 cc'likti şimdi bi fazer almayı düşünüyorum motorla trafik tecrübem var fakat 600 cc'lik canavar gibi bi makineye daha oturmuş bile değilim sizce bi sakatlık çıkarmı yoksa trafik tecrübesi olduktan sonra ufak ufak motora alışıp kazasız belasız yoluma devam edebilir miyim_?(bu arada öle gaza abanıp milletle yarışan yollarda şekilli hareketler yapan bi tip değilimdir...)
Tecrübeli arkadaşların yazacakları cevaplar bnm için çok önemli şimdiden teşekkürler selamlar...