sen kafana göre değiştir fani şeyler bunlar 
ben ruh halime göre sürüyorum. agresif isem vay debriyajın haline
ben ruh halime göre sürüyorum. agresif isem vay debriyajın haline
Klavuza kaldıysak yandık. Bi kaç Örnek :
Sayfa 49 da.. Rodaj dönemi ile ilgili şunu yazmış, (ilk 500 km daha fazla özen göstererek motosikletinizin gelecekteki güvenilirliğini ve performansını garanti altına almış olursunuz)
Bu konuda kitapçığa bağlı kalınmamalı ve bence rodaj dönemi daha uzun tutulmalı.
Sayfa 26 da..MOTOR YAĞI; Yağ seviyesinin kontrolü başlığı altında 1. maddede şöyle yazıyor; 2. cümle: (Düşük yağ basıncı kırmızı uyarı lambasının söndüğünden emin olun)
Motoru aldığımda ilk gün bu maddedyi okudum ve motorun panelinde yağ basınç lambası aramıştımSiz aramayın, lakin yok
. Muhtemelen o imrendiğimiz ve uzak doğu ülkeleri için üretilen güzel modellerde bu lamba var ve bu kitapçıkta orada basılan orjinal kitapçığın değiştirilmemiş çevirisi. İlginç değil mi. Bence bu kitapçıktaki bazı hususları revizyondan geçirmeliler. Kitapçıkta kullanıcının ihtiyaç duyduğu durumlarda müdahale edebilmesi için (teker sök tak, sbop ayarı, buji, hava filtresi değişimi vs resimli anlatım yapılmış, bu yetki kullanıcıya verilmiş ve gerekli yerlerde (servisinize başvurun) denilmiş. Ama bu işlemlerin büyük bir kısmı kullanıcı tarafından yapıldığında, motosikletin garantiden çıkmasına sebep olabiliyor. Teker somunlarında ve benzeri bi çok yerde bildiğiniz gibi mavi kalemle garanti işareti konulmuş. Gidonu biraz aşağı eğmek için somunlarını gevşetip ayarladım ve tekrar sıktım. Sizce garantiden çıktığı söylenebilirmi bu küçük ayar için. Mesela somunlarda mavi garanti işareti vardı. Şu anda somunların çevirildiği belli. Bu klavuza mutlak bi revizyon şart.
Bu arada Salı sabahı 04:00 da Kocaeli' den Fethiye' ye doğru yola çıkıyoruz 2 cbf 150, 800-850 km gibi. Hesaplarıma göre 5 günde ortalama 2000 km yol yapıcaz. Dolayısıyla heyecan dorukta, bakalım nelerle karşılaşacağız. Tavsiyeler, öneriler itina ile değerlendirilir
Yarın bi kaç tane şu çengelli bagaj astiklerinden alıp çok iri olmayan bi sırt çantasını, ya depo üstüne yada kappa 35 in üzerine sabitliyicem.
ethemm76 hayırlı yolculuklar yanına mümkünse yedek ampul, buji ve zincir al zincir yağı da al 250 km de bi yağla mağlum havalar sıcak, kask için bez al, lastiklerin basıncını kontrol et, tornavida pense vb. alet edevatı saymıyorum bile aklıma gelenler bunlar.:cat:
Hayırlı yolculuklar ethemm76.
İnşallah kazasız, belasız , sorunsuz gider gelirsiniz.
Bu arada Salı sabahı 04:00 da Kocaeli' den Fethiye' ye doğru yola çıkıyoruz 2 cbf 150, 800-850 km gibi. Hesaplarıma göre 5 günde ortalama 2000 km yol yapıcaz. Dolayısıyla heyecan dorukta, bakalım nelerle karşılaşacağız. Tavsiyeler, öneriler itina ile değerlendirilir
Yarın bi kaç tane şu çengelli bagaj astiklerinden alıp çok iri olmayan bi sırt çantasını, ya depo üstüne yada kappa 35 in üzerine sabitliyicem.
ethemm76 arkadaşım oldukça uzun bir yolculuğa karar vermişsin bu yolculukta sen ve diğer arkadaşlarına kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.
Aman dikkatli olun havalar iyice ısındı yanınızda bol su bulundurun.:cat:
tam bu motor uzun yola dayanır mı diye soracaktım ki.cevabımı aldım ben.
arkadaşlar bu cbf 150 nin kılavuzunu okuyodum biraz önce bi cümle aklıma takıldı aynen şöyle diyor:"debriyaja basmadan ve gazı kapatarak vites değiştirmeyin, bu durum motora aşırı devir yaptırarak motor ve şanzımanın hasar görmesine sebep olabilir"
şimdi tabiki debriyaja bamadan vites atmıyoruz ama gazı da kapatmayın diyor benim anladığım ben aynı arabadaki gibi yapıyorum bunu bana bi açıklayabilir misiniz:silent:
bunu açıklayanın kırk yıl kölesi olurum:mrgreen:
ayrıntılı yazınız için teşekkür ederim ben de viteslerin yumuşak geçmesi gerkir diye düşünüyodum şimdiye kadar siz de kullanırken sert mi kullanıyosunuz acaba:silent: