kanuni ramzey falan hikaye bunlar mondial mct al daha iyi :cherry:
Arkadaşım mctnin hangi özelliğine kastederek mct diyorsun yolda sokakta görüyorumda her tarafından tıngır tıngır ses geliyor paslanmadık vida kalmıyor üstünde.
Sende yanlış anlama sakın sadece çok şaşırdım mct deyince.Hiçbirisi alınmaz bunların gerçekten.
selam arkadaşlar
250 Qm ramzey (yeni aldım da bilgim yok)
birkaç sorum olacak arkadaşlar sizler tecrübelisiniz cevaplarsanız sevinirim
1: yedek depo varmı varsa musluğu aşağimi yukarımı çevirmek gerek anlamadım onu yolda kalmayayim sonra
2: km de ne kadar yakıyor ortalama
3: 90 km den sonra çok titriyo vibrasyon önlemek için neler yapabiliriz
4: dişli çapini küçülten varmı 90 km yi geçmiyor 125 lik motor beni geçiyor bizde 250 lik var ama yavaş gidiyo saçmalık
5 : kaç binde bakıma gitmem gerek
6: sabah çalişinca beyaz duman çikartıyor sebebi ne olabilir
1 . musluk konumu yukarıda olacak.
2. pas
3. gidonda çok ciddi vibrasyon oluyor. haklısın.
4. zaten mevcut dişlisi 32 mctlere sonradan takılan dişli sayısıyla aynı.
5. 0 aldıysan periyodik bakım cetvelini incele.
6. aynı duman eski motorun mctde de vardı jikle çekili çalıştırıyorsan zengin karışımdan dolayı duman atar. Sonra kesiliyorsa sorun yok demektir.
Naci Abi saygılar Shadow almışsın hayırlı olsun. bende bir arkadaşıma almasında yardımcı oldum. Motoru ankaradan alıp geldik daha 2800 km deydi. Gerçekten kuvvetli alet. Lakin gidon seviyesi ve ön tekerin kalın olması benim için - değer. Spirit versiyonu favorim benim şahsen. Bu arada mct ile 30000 km ye geldim. Eklemem gereken diğer bi husus ise Naci abininde dediği gibi kimse bilmediği sürmediği motor hakkında yoru yapmasın. ben MCt de sürüdüm hala sürmekteyim qm 250 de sürdüm jinlun da sürdüm hatta regal hatta ve hatta bisan roadstarda kullandım.bu makinalarda custom çalışmaları yaptım. ne mct kullanıcılarını diğer modeller hakkında dedikleri doğru nede diğer model kullanıcıların mct hakkında dedikleri doğru. Gördüm dudyumla olacak iş değil bu. sürdün mü hissettin mi? onu söyle bana..
Sağlıcakla.
Bildiğim kadarıyla cevaplayayım:
1) Yedek depo var.Musluk aşağı tarafa dönük olmalı (kısa tarafı).
2) Otoyol sürüşü 2 kişi (toplam 180 kg) ortalama 90 km hızda 30 km/litre.
3) Somunlar gevşemiştir. Tüm vida ve somunları (eksoz gövde bağlantısına bir parça kalın yanmaz kauçuk conta koydur) arka amartisör bağlantıları ve gördüğün tüm somunları sıktır.
4) Dişlilerle oynamanızı tavsiye etmem. Çünkü gerek yok. Ben 2 kişi 120-140 km arasında hız yaptım. Hava ayar vidaları (karbüratörün altında) tam sıkılıp (zorlamadan sadece vida artık dönmeyinceye kadar) 2.75 tur geri açılacak. Hava filtresi temizlenip silindir ile hava filtresi kutusu arasındaki tüm kelepçeler sıkılacak.
5) Motor sıfır ise bakım kilometreleri 300-1000-2500-4000-7000-10000 ve sonraki her 3000 de bir. Yağ 10-40 motosiklet yağı olmalı. Tercihan shell veya castrol.
6) Normal. Çünkü jikle ile çalışıyor. Isındığında jikleyi kapatınca geçer.
teşekkurler arkadaşım verdiğin bilgiler için söylediğin gibi musluk aşağida olması gerekiyor geçen denedim benzin bitti yukarı aldım doğru benzinciye yolda kalmaktan kurtuldum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:43 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:40 AM ----------
birde bu dişli değişen arkadaşlar varmı arka dişli neye bakılıyo ve nerden bu dişlileri bulabiliyoz kaçtane motorcuya gittim sanayide yaptiracaksın diyor hazir satılanı yokmu bunların ya bizim motorcular bilmiyo yada ben bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar,yeni açılan bir mağazada QM 250'nin satışa sunulduğunu gördüm.Piyasa fiyatı 3.600 iken ordaki fiyat 2.000 TL idi.20 ay vade yapıyorlar.Yani ayda 100 TL'sına taksitlendirme var.Öneriniz nedir? Almalımıyım ?