Sagol naci abi teşekkür ederim.. Motoruma kısa sürede uyum sagladım.. kullanımı çok rahat gerçekten.. fakat 80 i az geçince vibrasyon çok fazla... umarım zamanla azalır bu... birde bişey soracaım herkesin fikrini almak istiyorum... benim derdim çantalarla, arkaya bir çanta takmak istiyorum mevcut cantalar yetersiz kalıyor..fakat orj.çantaların kilitli olma özelliğinden vazgeçemiyorum... e o zaman yan çantalar plastik arkaya deri koysam çok sırıtacak, arkaya göre plastik yok sanırım olsa o daha çok sırıtacak, hepsini deri yapsam güzel olur fakat kilitli yer kalmayacak..şaşırdım bi yardımcı olursanız sevinirim... bide bu heybe çantaların ebatları nasıl ? sanırım orjinal çantaları ikiye katlar gibi geliyor bana..
Hocam herşeyden önce kazasız belasız sürüşler dilerim. Allah nazardan saklasın. Sayenizde motor zevkimiz (bilhassa benşm gibi Çin malı kullananlar için) katlanarak artıyor.
Arka kısma çanta uymuş. Uzun yol için birebir. Benim 250 de giderek oturuyor gibi. Titreşim ilk gün gibi değil. Yalnız vidaları sık sık kontrol etmek gerekiyor. Bu arada eksozun da zamanla dolacağı ve daha sert ve içten bir ses çıkaracağı söyleniyor. Diğer taraftan usta eksozdan daha canlı bir ses almanın mümkün olduğunu söylediyse de, üzerinde fazla duramadım. Şimdilik memnunum ama gürültü yapmayacak kuvvetli bir eksoza da hayır diyemiyorum. Yani kararsız kaldım hocam...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:15 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 AM ----------
Bu arada shdow'a bittim. Herhalde seni takip edicez kısmet olursaTekrar hayırlı olsun
shadow gercekten supermıs bırden 250 den 750lik sadowa bınmek kımbılır nasıl bır seydır...hayırlı olsun
Sağ ol hocam. Daha iyileri sizlerin ve tüm iyiniyetli arkadaşların olsun.
Eksoz konusunda ben sessizliği sevdiğim için eksoza hiç dokunmadım. (hatta shadowun üzerinde alırken mevcut olan bence gürültülü Highway hawk eksozu söküp orjinal eksozu taktırdım) Bazıları (ramzey, mct, jinlun vb) motorların eksozunu kestirerek daha tok ama bence gürültüsü fazla ses elde ediyorlar. Ben şahsen çevreyi ve uzun yolda kulaklarımı rahatsız etmemek için bu yolu tercih etmiyorum. Ama tabi ki tercih sizin. Yalnız eksozla oynamak belki garanti şartlarını etkileyebilir. Bunu da unutmamak lazım.
Teşekkür ederim arkadaşım. Ancak birden geçme sayılmaz pek. Çünkü ben 1979 dan beri motor kullanıyorum. 1990'da ilk Jawa 350'mi almış, 3 sene sonra yurtdışına gittiğim için satmak zorunda kalmıştım. Motora tekrar dönüşüm uzun bir aradan sonra 2006 yılında oldu. 3 yıllık kullanımdan sonra 2009 yılı başında Shadow'u aldım. Tabi arada ciddi bir güç ve ağırlık farkı var. Kendinizi daha güvende hissediyor, daha çabuk hızlanabiliyorsunuz. Ama ağırlık 100 kg birden arttığı için, özellikle park etmiş motoru çalıştırmadan ileri geri, sağ-sol manevra yapmak istediğinizde, ağırlığın ciddi etkisini hissediyorsunuz. Yakıt biraz daha artıyor, ama güç çok ciddi ölçüde fark ediyor.
Ancak şahsen motosiklette nihai hedefim, selesi yüksek olmayan enduro-touring türü motorlar. Tam enduro olmasa da iyi bir touring sayılabilecek Bmw R 1200R bu açıdan bana oldukça cazip geliyor. Selamlar.
Evet hocam, değerlendirmeniz oldukça yerinde ve aynen katılıyorum. İlave olarak şunuı söyleyebilirim: Şimdiye kadar 4 farklı modelde araç sahibi oldum. En son bindiğim araba 0 km. almış olduğum 2008 Honda cıvıc. Ama inanın 1992 beyaz Şahin'de aldığım zevki hiçbirinde alamadım. Yine bir önceki Brava bende az iz bırakmadı. Hala trafikte gördüğüm zaman bakınırım. Ama hiç bir zaman araçlara ve sahiplerine sınıfsal bir bakış açım olmadı olamaz da. Bir Murat 124'ün sahibine nasıl haz verdiğini ve ona her gün nasıl emek verdiğini Adana'da gördüm. Bir eksoz bir arabaya bu kadar mı yakışır. Kapı komşumun 87 model Reno tx'e göstermiş olduğu itinayı gıpteyle seyrediyorum. Sonuç: "En iyi araba bindiğin arabadır". Siz zevk alıyosanız ve onun üzerinde mutlu oluyorsanız sizden iyisi ve sizinkinden iyisi yok derim. Ramzey 250 cc chopper. one number![]()
Yazdıklarının birçoğunda haklısın arkadaşım. Ben de hyo 250 gibi bir motorun, ki 250 lik chopper sınıfında özellikle gücü ve yakıt tüketimi ile en iyi olarak düşündüğüm bir motordur, hakettiği yeri bulamadığını düşünüyorum. Aslında bence bu markayla çok ilgili değil, tarz ile ilgili. Çünkü örneğin Honda shadow'da kendi sınıfında en iyiler arasında olmasına rağmen, satmaya kalkın çok zorlanırsınız. BMW'ye kim kötü diyebilir? Ama ilanlara baktığınızda sıfır fiyatı 40.000-50.000 TL arasındaki motorların 2. eli neredeyse yarı fiyatına ancak müşteri buluyor. Yada hyo gv650 ye bakınız. Sıfırı 18.000 TL, alıp üç gün onra satmaya kalkın, bakalım 12.000 TL'yi görebilecekmisiniz?
Değer kaybetmeyen motorlar da var. Örneğin suzuki dl 650 v-strom, yamaha 125 ybr ve birçok racing tarzı motor değerlerini çok az kaybediyorlar.
Ben bir taşıtı alırken, kullanımından ne kadar keyif alacağımı ve maddi olarak bana yükleyeceği yükü dikkate alırım. Eğer satışı dikkate alacak olsam, o zaman belki tarzımdan, belki keyfimden ve beklentilerimde taviz vermek zorunda kalacağım için, farklı kararlar vermek zorunda kalabilirim. Sanırım ülkemizdeki en temel yaklaşım ise bu. Bu ise bana ters geliyor. Çünkü ben başkalarının ne istediğine göre değil, benim ne istediğime göre (tabiki toplumun genel normlarına aykırı olmamak üzere) bir yaşam sürmeyi hedefliyorum. Bu nedenle de ürünün 2. el satışından ziyade bana sağlayacağı faydayı öncelikle dikkate alıyorum.
Bence siz de motorunuzu büyük bir keyifle kullandınız ve mutlu oldunuz. Önemli olan budur. Kaldı ki satarken de çok zarar etmediğinizi düşünüyorum, çünkü şu an 2007 modelinin sıfırı 6.500 TL'ye satılan bir motoru siz 2. el olaral 4.000 TL'ye sattığınızı söylüyorsunuz ki bu da sıfır değerinin %62'si yapar. Bence kötü bir rakam değil. Ama bu satış rakamı bir yana, sizin kullanım sırasında aldığınız keyftir. Bence bu keyf bu kadarlık değer kaybına değer.
Ramzeye gelince, şu an sıfır 3.500 TL civarında olup 2. el satış değeri de motoruna göre 2000-2500 TL arasındadır. Bence bu da normal sayılır. Selamlar.
... Hyo dan çok büyük keyf aldım. eğlendim. Sanırım 2500 TL ye değerde artardı. Aslında bu forumu okuyanların amacıda yaşanan bu olumlu olumsuz görüş ve fikirlerden "kıssadan hisse" kapmaktır. Teşekkürler.
bu yazı gercekten foruma fayda saglamak ıcın yazılmıs yon verıcı ve ogretıcı bır makaledır elınıze saglıkhocam mct nasıl pekı 2ci elı busaydıklarınız kadar olumsuz dııl dimi:cherry:
Ramzey değil diğer motosikletler ile de bir piayasa durum tespiti yapmak istiyorum. Benim motosikletim Hyosung GV250cc Cruiser idi. 11.000 km kadar kullandım. 2007 model olarak 6500 liraya nakit almıştım. Motosikletimde değil arıza daha marşa ikinici bir defa basmamıştım bile. Ancak işin gerçek yüzü öyle değil di. Türkiye motosiklet piyasası oldukça tekel ve ön yargılı. İlk motorum olmasına rağmen Hyo bana muhteşem gelmişti. Ancak ilk 5000 den sonra gücü kanıksamaya 10000 km den sonra ise az gelmeye başlayarak motosikletinizde bir kırılma yaşıyorsunuz. Bu kırılmada artık bir erginlik, doygunluk, tatminlikle beraber diğer modelleri tanıma ve kullanma güdünüz fazla ön plana çıkıyor. Bende 11.000 km motosikletim için en az 500 adet sahibinden.com daki bir üst ve model cc ilanlarına takas artı nakit para teklif etmeye başladım. Yaklaşık 500 ilandan ancak 1 yada 2 ilan 6500 liaraya aldığım hatasız motosikletim olan GV250 ye 2000-2500 lira eder ve değer biçip üstünü tık para olarak istiyorlardı. Ben onlara Hyo yu anlatmama rağmen dinlemiyorlardı. Tüm çabalarımda Yamaha YBR125 in bile ikinci el satışta takas çok daha etkili olduğunu anladım. Bence YBR125 hiçbir şekilde GV250 etmez di ama piyasa öyle demiyordu. Kaldı ki Hyosung bir çinli değil Koreli idi. Ama Japon, alman, italyan modeller altında öyle bir eziliyordu ki pestili çıkıyordu. Ben 6500 liraya alıırken CBF150 3700 lira iidi. Takasta denedim cbf150 de var dedim. Adam ikisinede aynı rakam dedi.
O sebeble sonunda 6500 liaraya sıfır aldığım motorumu ki kezinlikle arızasız idi, 4000 liarya zar zor satabildim. Ramzey iyi olabilir. Hatasız da olabilir. Ama değiştirmek istediğinizde elnizde kalacak ve kimse almak istemeyecektir. Demem o ki değerli arkadaşlarım; ramzeyi, regali, bisanı yada diğerlerini kötülediğim falan yok alın binin hayırlı olsun ama satacağınız zaman yada takasa vereceğiniz zaman kimse almayacak size komik şeyler diyeceklerdir. YBR125 yada CBF150 nin piayası çok daha iyi. Belki teknik ve konfor olarak daha altta olsa bile maalesef pazar böyle... O sebebe Ramzey alırken ben bu motoru alırım sonra yakarım mantığı olması gerek. Eminim o motor 4500 lira falan dır. Ama satacam deseniz 1000 liraya kimse almaz. Kalın sağlıcakla...