poliste olsa kimsenin kimseye ateş etmeye hakkı yok, tamam oda ölmesini istememiştir ama aklı ermiyomu o mesafeden nasıl olucakta ayagına isabet ettirecek. Sırf günün kahramanı olmak için hangi niyetle ateş ettiğini hepimiz biliyoruz, bu resmen adam öldürmeye teşebbüs. o zaman ölen cocuunda babası polisin kafasına sıktın.. madem bu ülkede adalet var ikiside aynı şartlarda yargılanır.. :farao:
öyle üniformanın arkasından artislik yapması kolay..
kim ne derse desin bu ülkede namusuyla görevini yapan polislerin sayısı bir elin parmağını geçmez..
Nereye isabet ettirdiğine bağlı. Çünkü genelde ayaklara sıkarlar. Ateş etme yetkisi olabilir ama bir insanı öldürme yetkileri yok. Polis de olsa suçtur..
2 gun boyunca turlu iskenceler sonrasinda hakim karsisina 2 sayfa dolusu devlet hastanesinden aldigim rapor ile dikildim , memur tek fiske vurmadim dedi ve mahkeme orantili guc kullanilmisdir sonucuna vardi , yanimda calisan arkadas uzerimi degistirmem icin kiyafet getirdiginde beni tanimadi yuz yuze bakiyor olmamiza ragmen , ne orani ne gucu , Ali kiran Bas kesen diye bir tabir vardir.
Birde vicdani rahat'mis , nasil bir vicdan ile gorev yapiliyorsa artik bu ulkede..
Insanin kendi vicdanini sorgulayasi geliyor.
neyse ..
Allah rahmet eylesin , geride kalanlara sabir.
Asıl suç kaçanda,polisin ateş etme yetkisi de var.Allah rahmet eylesin yine de...
Asıl suç kaçanda,polisin ateş etme yetkisi de var.Allah rahmet eylesin yine de...
zaten direk kaçıp ta bi sıkma yok ki.
önce duruyor.daha sonra birden hızlanıyor ve kaçmaya çalışıyor.
amacının öldürmek olduğunuda düşünmüyorum.kimse istemez böyle bir durumu.
polisi haklı buluyorum.bu benim görüşümdür.
polise silahta vermeyelim o zamn.
yapmayın allah aşkına.
polise silahta vermeyelim o zamn.
yapmayın allah aşkına.
ben zaten iyiki vurmuş demiyorum.
duruyor ve sonra gazlıyor.
polis bu arada kaskını çıkarmış.en kısa yoldan sıkıyo.ve istem dışı öldürüyor.
keşke ölmeseydi ama burda polisleri kötülemenin niye sıktı demenin manası yok.
motosikleti çalınan adam bile bunları asmak lazım,nerde bu polis derken.görünce sıksın kafasına derken neydiği belirsiz kaçan adama sıkması gayet normal geliyor bana.
tekrarlıyorum keşke ölmeseydi.
Yaşadığın yeri medeni bir ülkeyle kıyaslamak istiyorsan, İngiltere'de trafik polislerinin ve bizdeki asayiş'e denk gelen yaya polislerin ateşli silah taşımadığını hatırlatayım. Bu tip polislerde sadece cop ve taser var İngiltere'de. Eğer ateşli silah tehdidi varsa, bunlarla mücadele edecek ateşli silah taşıyan devriye arabaları var o kadar.
Bu olayın özü şudur arkadaşlar.
3 kuruşluk adamın eline 5 kuruşluk silah verirseniz böyle şeylerin olması doğal. Karaktersiz bir kişinin beline silah verdiğinizde, kendini şah da görür padişah da. O'na göre artık kendisi kraldır, baş kesme, can alma hakkı vardır.
Bu olay bizim hala taş devrinde olduğumuzun en güzel örneğidir. Ben polis değilim tam ne yapılması gerekiyor böyle bir durumda bilemem ama, plakası belli, motorun rengi belli, üstündekinin eşgali belli, herşey belli.
Ateş açan polis memuru bu olayda hem polis, hem yargıç hem de cellat olmuştur.
Böyle bir olay medeni bir ülkede yaşanmış olsaydı -olaydan beri geçen süreye bakıyorum da- bu suçu işleyen polisin yargılaması sonuçlanmış ve ömür boyu hapis cezasının en az 1. yılı tamamlanmış olurdu.
nerden bilelim terörist olmadığını...