2.El Makina Alsak Satışı Almak .. Noter Hakkında Bilgiler Help :(

Yazılanlar pek açıklayıcı değil,Kısaca sana şöyle özetleyeyim
10 lira şöförler odasına
21 lira trafik sigorta pulu
15 lira plaka harcı
Haricinde noter ücreti sabit değildir.Motorun kasko bedeline göre ücretlendirilir.
Yani noter parayı aracın kasko bedeline göre belirler.Artık onu notere soracaksın
30 lirada trafiğe harç vereceksin

ne kadar zor ve zahmetli bir ismis bu kayıt almak.adam 1000 ytl ye motor alacak ama resmi islemler 300 ytl yi bulacak ne kadar celiskili bir durum degil mi:):pr:

arkadaşlar yakın zamanda noterden 600 cc motosiklet satışı yapan var mıdır? Nekadar ücreti var onu öğrenmek istiyorum..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cc önemli değil
en ucuzu 141 ytl en tuzlusu 181 ytl.
norete göre değişir :cat:

Valla 1 haftadır araştırıyorum sağdan soldan kesin bir bilgiye henüz ulaşamadım konuyuda açsam mı açmasammı arasında kaldım ama artık açtım malesef çünkü araya araya bir hal oldum 125 cc veya 150 cc Scooter alsak 2.el Noterden satışı almak ruhsatı almak plaka ve zorunlu trafik sigortası ile falan kaç para tutar acaba http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html 1-3 yaş arası 100 250 cc arası motorların yıllık vergisi 64 ytl imiş .. bunu öğrendim.. diğer işlemler ne kadar tutar acaba bilgisi olan bilgilendirirse çok makbule geçer.. Teşekkürler..

vallahi arkadaşım aslında noterleri bir türlü anlayamadım, çünkü adamlar 125cc motora 180tl masraf alıyorlar, 600cc motorada aynı ücreti alıyolar, artık kafaya göre mi ayarlıyolar anlayamadım. ama sana şunu söyleyeyim. ben 4 ay önce;
notere : 175tl
sigortaya : 45tl
müşavirliğe : 10tl
ruhsatada : 25 veya 30 tl vermiştim. motor ybr 125.

ama sen yinede 200tl noter parasını gözden çıkar, en fazla isteyecekleri miktar o tahminimce.

arkadaşlar bişi merak ediyorum ?
motoru alırken, noter e gitmek şartmı,,
satanla aramızda satış sözleşmesi yapsak (2 tanıklı falan )
ruhsatı öle çıkarabiliyormuyuz ki trafikte

arkadaşlar bişi merak ediyorum ?
motoru alırken, noter e gitmek şartmı,,
satanla aramızda satış sözleşmesi yapsak (2 tanıklı falan )
ruhsatı öle çıkarabiliyormuyuz ki trafikte

malesef araç sahibi ile notere gitmak şart.ve ya araç sahibi başka birine noterden vekalet vericek onun yerine vekalet verdiği gelicek.2 şekilde de notere bayılmadan olmuyor.satış sözleşmesinin dogru düzgün bir anlamı yok.zaten ruhsatta çıkartamıyorsunuz.181.200 tl noter masrafı+yeni zamlı 100 tl zorunlu trafik sigortası+30 tl trafik ruhsat masrafı+10 tl ek-1 formu+temmuz bandrolu de geldi. nerdeyse scootor parası 2.el.:cat:

Ohara dehara. YEni zamlı 100tl trafik sigortası mı? O ne be. Delirmiş bunlar. Bu bana yapılırmı hulenn:pr:

Desene pamuk eller cebe, yannız cepte kalmadı herşey ucu ucuna onu nasıl yapcaz? Belki heryerde geçerli değildir ya farkında olmayan bi yerden yaptırrım sigortayı. Şu an geçmiş mi yürürlüğe bu belki kanun çıkmış resmi yazı gelmemiştir:silent:(Fanteziye bak)

Desene pamuk eller cebe, yannız cepte kalmadı herşey ucu ucuna onu nasıl yapcaz? Belki heryerde geçerli değildir ya farkında olmayan bi yerden yaptırrım sigortayı. Şu an geçmiş mi yürürlüğe bu belki kanun çıkmış resmi yazı gelmemiştir:silent:(Fanteziye bak)

geçen hafta yaptırdım sigortayı 69 ytl dedi.başka yerde 40 tl imiş dedim biraz bakındı zaten temmuz da zamlı fiyat dedi.fark etmez dedim 41 tl ye yaptı.cuma günü bir arkadaş yaptırmış 95 tl,ama şirkete göre fiyat yükseliyor.iyi araştırmalı.

15 gün önce 40 lraya yaptırdım arkadaşlar 2004 250 cc makine için.
notere 165 ytl
10 ytl formlara
20 ytl emniyete
toplamda 235 ytl
muayne ve vergi eski sahibine aittir diye biliyorum. ama tam emin değilim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar