2.El Makina Alsak Satışı Almak .. Noter Hakkında Bilgiler Help :(

Valla 1 haftadır araştırıyorum sağdan soldan kesin bir bilgiye henüz ulaşamadım konuyuda açsam mı açmasammı arasında kaldım ama artık açtım malesef çünkü araya araya bir hal oldum 125 cc veya 150 cc Scooter alsak 2.el Noterden satışı almak ruhsatı almak plaka ve zorunlu trafik sigortası ile falan kaç para tutar acaba http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html 1-3 yaş arası 100 250 cc arası motorların yıllık vergisi 64 ytl imiş .. bunu öğrendim.. diğer işlemler ne kadar tutar acaba bilgisi olan bilgilendirirse çok makbule geçer.. Teşekkürler..

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sanırım noter satısı +sıgorta+ruhsatı kendın yaparsan yaklasık 250 gıbı bır para yapıyor.

Cuma günü noterden satışını aldım motorun , 156.5YTL ödedim , ruhsat işlemleri için de yarın beşiktaş trafiğe gidicem onu da belirtirim.

bEnim motor sym hd 200 , 173cc

Teşekkürler toplam ne kadar yaptığını yazarsan işlerini halletikden sonra memnun olurum

Suzuki GSR 600 noter satışı 207 YTL
Alıcının kendi adına trafik sigortası yeni 28 YTL
Yeni trafik tescil belgesi 26 YTL
3 Adet Ek-1 Formu 2 YTL
Geçen hafta almıştım satışı.

Suzuki GSR 600 noter satışı 207 YTL
Alıcının kendi adına trafik sigortası yeni 28 YTL
Yeni trafik tescil belgesi 26 YTL
3 Adet Ek-1 Formu 2 YTL
Geçen hafta almıştım satışı.

+ birde vergi var dimi Çok teşekkürler bilgiler için bende ona göre paramı hazır edeyim :queen::cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yukarıdakilere ek olarak
+ 2 adet ruhsat yaprağı
+ Yeni palaka
+ muayene harcı

300 ytl yi bulur..

Gerçebilir arkadaşım bende şuan ruhsat işlemleri ile uğrasıyorum 250 ytl civarı para ödedim muayene harcı ile yeni plaka kaldı sadece..

Gerçebilir arkadaşım bende şuan ruhsat işlemleri ile uğrasıyorum 250 ytl civarı para ödedim muayene harcı ile yeni plaka kaldı sadece..

Birisi 600 ytl yi buldu benimki falan diyodu ama ne kadar doğru ne kadar yalan bilemiyorum okadarı bulucaksa zaten almam 1milyarlık motora 600ytlde devir bilmem ne masrafı yapıcaksak anlamı kalmaz bisiklete binerim daha iyi:queen:

aracın muayenesi geçmişse ve vergi borcu varsa eski sahibine aittir

ama plakası başka şehire aitse 100 ytl filan daha fazla tutuyor ben bursada yaşıyorum istanbul plakalı bir arn125 almıştım arkadaşım 300ü geçti.

Yok ben oturduğum ilde alıcam alırsam ztn en fazla 150cc olucak plakayıda değiştirmiyicem aynı il diye öyle düşünüyorum bakalım artık kesin bilgi yok henüz ama benim en az 300 hazırlamam lazım galiba :D

Aynı ilde bile alsan plaka değişimi şart mıydı yaa:silent: Bu sistemin iyice ... çıkmış artık birşey demiyorum.Adam 1milyara motor alıyo 3yüz milyonda havadan masraf mı edecek ne kadar saçma birşey
::angry2::::angry2::::angry2::::angry2::::rantinp:::rantinp:::rantinp:::rantinp::

ben 10 gün oldu hyosung gv250 aldım noter(192ytl)+sigorta+yeni plaka+takipçiyle( hepsi 130 ytl) 300ytlyi biraz geçti işte.

Gecen hafta bir arkadasa 150 zat aldik 2005 model. notere 170ytl, emniyete 25ytl, trafik sigortasina 25ytl verdik. Toplam 220ytl harcadik, ruhsati arkadasimin adina aldik.

170 civarı noter, 25 trafik, 28 sigorta, 10 ytl filanda form1....
250 yi bulmayacaktır masrafın..
Plaka yada muayenenin seninle bi ilgisi yok aklın karışmasın...

Arkadaşım, Motorun bu günkü piyasa değeri ne kadar ise, noter senden ona göre para alır. Ellerinde bir kitapçık var oraya bakıyorlar. Senin motorun büyük ve pahalı bir motor olmadığından, ve işlemleri kendin yaparsan , masrafın 250 yi bulmaz merak etme.

arkadaşım zaten vergi borcu varsa motorun noter satışı yapamassınız. noterde 170-180 civarı bi para ödüyosun,sonra sigorta ben yaptırdıgımda 20 ytl idi ama şimdi bilmiyorum 27 filan dio arkadaşlar. muayene için de muayene fişi alınıyo ben 57 ytl verdim. yeni ruhsatları trafikten alırken 20 - 25 civarı veriyosun. yazdırma parası da aynı. ama 250, 300ytl civarı tutar tabi vergi borcunu da sen ödemeyeceksen.

asm

Bende geçenlerde aldım Hyosung'u. 155 ytl noter masrafı tuttu.

Emniyet işi kaldı sadece.

Ama aynı şehirden almak ile farklı şehirden almak arasında noter masrafı farkı ve emniyet ücreti farkı var galiba

Aynı motoru geçen hafta arkadaşıma İstanbul'dan aldık.

Benim 155 ytl tutan noter masrafım onunkinde 250 küsür tuttu.

Emniyettede farklı bir ücret ödeyebilir.

İLİMİZE NAKİL GELECEK ARAÇLARIN (KENDİ ADINA)TESCİL İŞLEMİ

-Sakınca yazısı (İlgili Trafik Şubesinden).
-Trafik sigortası (alıcı adına).
-Eski tescil, trafik belgesi ve plakalar.
-Şoförler odasından araç nakil dosyası
-Satış Sözleşmesi (Aslı)

İLİMİZE KAYITLI (06 PLAKALI) ARAÇLARIN SATIŞ VE DEVİRLERDE ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ

-Noter Satış Senedi
-İlişik Kesme Belgesi(Vergi Dairesinden)
-Trafik Sigortası(Alıcısı adına olması Zorunludur.)
-Şoförler odasından Devir Dosyası
-Fenni Muayene(Muayenesi Geçenler)
-Şirketler için imza sirküsü ve Ticaret Odası kayıt sureti.
-Noter satışlarını sürcü belgesiyle yapanların kimlik aslı ( fotokopisi )
-Kimlik belgesinde T.C kimlik numarası yazılı olmayanların, bilgisayardan T.C kimlik numarası çıktısı

Bunlar belirtilmiş Emniyet'in sayfasında

1 günde halledilir herhalde

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar