Lifan lf-250 ile virago 250 aynı motorlardır aksesuar ince ayrıntılarda kalite farkı olabilir ama genel motor ve yürür şase kalitesi aynıdır..
virago elbet ki pahalı olucakdır bunun nedeni roadstardan çok daha kaliteli olması değil marka hakkı denen bir parayıda ürününün üstüne eklemesidir.. bu arabalarda da olan bir şey çok meşhur bir markanın a modeli 10 lira ise meşhur olmayan yada orta meşhurlukda bir markanın aynı kalitedeki a modeli 5 liradır.. fiyat farkı maliyetten değil isim marka hakkının farkındandır biri 5 lira fazla isim hakkı alır diğeri 1 lira isim hakkı alır..
şimdi lifanada gelmek lazım roadstardan bahsetmeden önce lifanı bilmek lazım lifan çinin en büyük araba motor kamyon traktör firmasıdır yani adamlar motordan önce kamyon ağır araç otobüs araba gibi imalatları var bunları üretebilicek kapasitedeki bir firmanında hem parasal maddi imkanları son noktadır hemde motor imalatında çok ustalaşmışlardır lifan hakkında daha fazla bilgiyi
http://en.wikipedia.org/wiki/Lifan bulabilirsiniz..
bu firma yamaha hondayada yedek parça ve ufak hacimli motorlarını üreten firmadır özellikle kendi adı altında sattığı araçları kaliteli üretmekde çünkü lifan ismi var ve ismini hızlada kaliteli bir marka olarak yaymaya çalışan bir firma bu sektöre geç girdiği için bir hata yapmak istemiyen bir firma..
virago ile roadstar lar aynı banttan çıkmakda o yüzden motor şase işçilik kalitesi aynıdır farkı nerde derseniz yamahanın ek montajları farklı tesislerde yapılmakda avrupada amerikada ek montajdan kastım aksesuar ve motorun toplanması selesi farı falanı filanı burdanda galerilere dağıltılmakda..
sanırım roadstarın arkadaşında dediği gibi kalitesiz olan aksesuarlarının açıklamasıda bu olsa gerek.. lifan o aksesuarları kopyalayamamış kendi tesislerinde üretilmediği için oda sanırım bu aksesuarları çin pazarından iç pazardan temin ediyor..
bunlar çok önemsiz şeyler aksesuar falan değişebilir kalitelisi alınabilir basit şeyler önemli olan motorun şase nin kalitesi gerisi hikaye 35 bin km yapmışsa bu motorlar zaten çin malına göre kalitesini ortaya koymuşdur ben 40 bine kadar nerdeyse motorunun tüm parçaları değişen cbr lar biliyorum cbf ler biliyorum..
ben lifan lf250 leri tavsiye ederim lifan türkiyedekiler bilmesede çok iyi markadır amerikada satışı olan bir markadır ve ilerde adınıda duyucaksınız yakında kesin arabalarıda türkiye piyasasına girer.
çin malı derken lifanı ayrı tutun derim çünkü çin fabrikalarının hepsi batsa lifan batmaz arkasında çin hükümeti var ve hızlada büyüyor bu gün türkiyede dahil olmak üzere avrupada pek çok ülkede fabrikaları var amerikada var bazı yerlerde komple araba motorsiklet imalatı yaparken bazı ülkelerde sadece parça yedek parça destekli üretim yapmakda..
demek istediğim şu konuşduğumuz şeyi bilelim markaları bilelim yamaha iyi olabilir ama lifanda yamaha kadar iyi bir firmadır zaten iyi olmasa yamaha parça motor üretimini lifana yaptırmazdı..
çin malı deyip geçişitirmek çok yanlış bilgilenmemize neden olur çinde çeşit çeşit kalite ve yüzlerce marka var lifan en üst seviyedeki en kaliteli markadır bunların içinde lifanı bu diğer merdiven altı üretimlerden ayrı tutmak gerek...
zaten bir şeyi gözden kaçırmışsınız yamaha virago 250 bu gün amerikada sıfır satışı olmakda lifanında satışı var amerikada ama lifan lf250 modelini amerikada satmıyor neden satmıyor?? çünkü virago 250 yani lf250 zaten amerikan pazarında satışda..
türkiyeye gelelim burda da tam zıttı tam aksi lifan lf250 ler satılmakda ama virago 250 satılmamakda peki bu neden ?? bunun nedenide virago 250 yi yamaha satmaya kalksa arkadaşın dediği gibi 11 bin tl gibi uçuk bir rakamdan mecburi satışa çıkarmak zorunda kalıcak yamaha haklı olarak buda satışı olmıycak demek.. kimse 250 lik motora 11 bin tl vermez..
O zaman ne oldu Yamaha lifana dediki sen türkiyede kendi adında satış yap lf250 leri sat %5 yada %10 artık aralarında anlaşma neyse sattığın motor başından bana komisyon verirsin..sonuçda kesin bir anlaşma yapmışlardır bu işden yamahada karlı çıkar..
hiç satamıycağı bir fiyattan sırf kendi adı altında diye satış yapmakdansa peynir ekmek gibi satılabilicek fiyattan başka bir marka altında satış yapıp komisyon almak en güzeli..
yamaha belli nedenlerden dolayı fiyatını düşüremez sadece yamaha değil pek çok büyük markalar bunu yapamaz zaten o yüzden pek çok marka alt markalar üretip bazı eski yada yeni modellerini o markalar adı altında çok ucuza satıyor..
araba sektörü içinde bu geçerli bir vw golf 40 bin tl ise bir seat ibiza 20 bin tl dir misal ikisinde de aynı motor aynı ekipman aynı yürüyen aksam olmasına rağmen vw dedinmi sırf isim hakkı arabanın fiyatını fırlar yukarı..
yani bu tür şeyleri bilmeden konuşmak sağlıklı olmaz..