sağolasın hemen yaptırmıcam zaten zevk amaçlı kullanıyorum motorumu , servise gitmeden, düzgün bir şekilde yapan varsa yazsın inşallah
CBR125'de kullanılan ampul: 12V35/35W ve HS2 Duy tipi.
Oto elektrikçilerinde, yedek parça ve aksesuarcılarında, hatta belki benzin istasyonlarında bile bulabilirsin. Fiyat 3-5 TL civarı birşeydir.
Farları beyaz yapmak istersen de, Philips'in alt firması tarafından üretilen: Exelite-Premium Halojen ampullerden bulup takabilirsin. Bildiğim kadarıyla CBR125 için duy tipi uyumlu tek halojen beyaz ampul budur. Bunun da fiyat 35-40 TL civarı olması lazım.
Eğer elinden azıcık iş geliyorsa ampulü kendin değiştirebilirsin, servise gitmene gerek yok.
Öncelikle kadranı tutan 2 plastik parçayı sökmen gerekiyor. Bu parçaları tutan 6 tane vida vardır. 4 tanesi cam üzerinde, diğer ikisiyse plastik parçaların alt uzantısındadır. Yıldız tornavidayla bunları söküyorsun. Yalnız hangi vidayı nereden söktüğünü unutma çünkü hepsi aynı değil.
Sonrasında kadranı tutan sağda ve solda birer adet; toplam 2 tane kalın vida göreceksin. Anahtarla bunları da söktükten sonra, kadranı alt bağlantılarını sökmeden yana doğru kaydırabilirsin.
Oluşan boşluktan elini sokup, far ampullerini tutan demir kelepçeyi açarak farı tastan dışarı çıkartıyor ve ampulleri söküp yenilerini takıyorsun. Ampulleri taktıktan sonra duyları yerine takarken, far tasına iyice oturduğundan emin ol ve kelepçeleri kapat.
Sonrasında aynı işlemleri sırasıyla tersine uygula.
Alan biraz dar olduğu için belki ilk seferde biraz uğraşabilirsin ama yapamayacağını sanmıyorum.
Kolay gelsin.
2006 ve ustu modellerın seklı bıraz degısıkmı yoksa banamı ole geldı..?
Bildiğim kadarıyla renk-desen harici hiçbir fark yok, ben de inceledim ama dikkatimi çeken birşey olmadı.
arkadaşlar bide bi sorum olacaktı zinciri yağlarken galiba biraz fazla yağladım bugün ilk kez yağladım ben motor eskisi kadar atik değil sanki belkide psikolojik bilmiyorum ve galiba disk üzerinide biraz gelmiş arka fren hiç tutmuyor gibi çok az tutuyor komple yıkadım yine aynı acemilik işte :queen:
Zincir gerginliğine bir bakmanı öneririm, belki bollaşmış olabilir.
Disk üzerindeki yağı, balata temizleyici ile temizleyebilirsin.