Geçtiğimiz haftasonu memleketim Çanakkaleye gittim geldim. Her ne kadar Çanakkale-İzmir yolunun bir bölümünde hala çalışma olsa da güzel bir yolculuk oldu. Başıma gelen tek kötü şey motoru ilk aldığımdan beri şüphelendiğim akünün, bitmesi sonucu Ayvalıkta mola verdikten sonra marş basmaması oldu. Neyseki aktarma ile çalıştırıp devam ettim. Tahmin ettiğim gibi konjüktörde(yanlış yazmış olabilirim) problem varmış. Çanakkale servisinde hemen değiştirdiler. Böylelikle o sorundan da kurtulmuş oldum.
Dönüşde İzmir içindeki çevre yolunda rodajımın da bitmesiyle biraz gaz açtım. Yüksek hızı fazla sevmeyen biri olarak 160 km/s yaptım kısa bir süre. O da denemek için çok kısa bir süre , zaten üzerini de denemeyi düşünmüyorum. Ama bu hıza 7 bin devirde çıkabiliyor ki 13 bin devirllik bir motor olduğunu düşündüğümüzde herhalde hız meraklılarını tatmin edecek hızlara erişecek. Beni hızdan çok tork ildilendiriyor ki aletin torku çok iyi. Sollamalarda çok büyük kolaylık sağlıyor.
Bu arada merak etmiş olanlar olabilir. Ortalama 100 km/s hız ile 320 km de 43 TL lik benzin harcadı ki bu da 4.3 litre/ 100 km yapıyor. 650 cc lik bir motosiklet için çok iyi gibi geldi bana. Eski motosikletim 2007 model Transalpin en iyi değeri 6 litreydi.
dostum bende de GV650 var birebir aynı motor ve her ne hikmetse konjektör sorunu bendede oldu ve şükür atlattık bu sorunu.Gözle görünen tek fark GV650 nin radyatörünün aşağıya doğru dik uzanması.
Sürat konusunda fazlasıyla tatminkar.Bende 170 üstü süratleri çok sevmiyorum.Arada bir denemek ve motorun sığlaşmasını engellemek için 210 üstü süratlere çıkıyorum.GV650 formunda 235km/h kadar çıkan abilerimiz var.Ben cesaret edemiyorum ve o tip süratlerde kendi motosiklet kullanma karakterinden uzaklaşıyorum.GV650 Cruiser olduğu için aero dinamik ve oturuş pozisyonundan dolayı 210 üstü hızlarda rüzgarla baya cebelleşiyorum,SS makine gibi deponun üstüne yatmak zorunda kalıyorum.GT650 comet yapısı itibariyle rüzgar daha az etkiler...En iyisi sağlıklı olabilecek en uygun hızda gitmek... fakat elinin altındada o büyük gücü hissetmek sollamalarda falan verdiği cesaret bambaşka..
Yeni modellerin enjeksiyonlu olması gerçekten çok fark ettirmiş 100km'de 4.3 oran 73hp lik motor için muhteşem valla:cat:
Geçen hafta 200 kmyi 27TL lik 95 oktanla bitirdim.Buda km'de 13,5-14,0 krş yaptı.Üstelik benimki Hyo karbüratörlü modeli,Ortalama sürat 110 civarı ve %80 sakin kullanımdı.
Bir haftadır bende Ayvalıktayım uzun bir seyahate çıktım.Görşebilirdik.Aynı motor aksamına sahip olduğumuz için GV650 formundanda size yarayan şeyler çıkabilir diye düşünüyorum.