- Konu Yazar
Doğru söylüyorsun en fazla makinayı elden geçirirsin :cherry::cat:
o elden geçirmede bana 300 e patlar usta...makinanın ederi 2000...
metehan abi yamahanın yamalube die bir yağı var fiyatı biraz yüksek ama onu bir dene derim
abicim onlar bana çakma gibi geliyor fason üretim tarzı bence...
fiyatı pahalı deil bence, 20 lira litresi ful sentetik.. shell le aynı fiyat nerdeyse..
uzun zamandır castrol trizone 10/50 kullanıyodum, yeni motorumu aldığımdan beri shell kullanmaya başladım..
yamalube ilgimi çekti tabi ama nedir hadisesi, kalitesi?
motul ayarındamı, motorex ayarındamı yoksa castrol ayarındamı?
gerçektem merak ettiğim bi konu, ordak bi görüş çıkmazsa zati alıp denicem sonunda
metecanıpişpiriğim, topicini tozlattım accık idare et, bu topic iikimizede yeter![]()
Gökanım gel sen bu işlerden anlarsın...:cat:
ya bide nazar değdirmiş olablirsin.
o 36bin küsürdeki motorunun gösterge resmini her yerde gördüm anasını satayım.:cherry:
google a yazsam çıkıyor.
e tabi patlıcak çatlıcak bi yerleri:cherry:
hehe
namıssız şöhrete kavuştu...eee Redkitin atı olmak kolay değil...
"CNC Metal İşleme Sıvıları , Bor Yağları, Kızak Yağları, Hidrolik Sistem Yağları ,Saf Kesme Yağları , Koruyucu Yağlar .............."
Metehan üstadım ; gümrükçüsün galiba.. Yağlarla ilgili bütün pozisyon alt kırılımlarını yazmışsın.
usta 1 yıl çalıştım Gümrüklmede...:wiinkk:bu detaylar gogıldandı..:wiinkk:rüyamda bile yağ görmeye başladım...:cherry:
sevgili metehancan, sıkıntını tam olarak çözdüğün zmaan doğru yağ kombinasyonuyla eksiltmeyi çözebilir yada azaltabilirsin..
(topici şimid okudum)
motosiklet segmanlardan yağ kaçırması yapıp yağı yakıyorsa çok fazla yapabileceğin bişey yok, bu durumda kalın yağ koyman aşınmanın hızlanmasını sağlıcaktır.. en fazla bi numara kalın bi yağ koyup (kullnadığın shell in 15/50 sini deneyebilirsin) deneme yaparsın çözülmüyosa yağ ekleye ekleye devam edersin.. malum hava sıcak motorun havasoğutmalı yükü ağar
ikinci ama düşük olan ihtimal ise sibop lastiklerinden kaçırmasıdır, bunuda en rahat yüksek devirde motoru viteste bırakarak gazı kesersin (kompresyona bırakırsın) o esnada duman atma varsa sibop lasiktlerinden kaçırıyo demektir, 4 tanesi en çok 20 liradır ucuzda bi işçilikle değiştirir aynı numara yağ ile yoluna devam edersin:cat:
abi, kronik mevzu zaten bilirsin..duymuşsundur...:wiinkk:ben ekleme metoduyla strese devam etmek istiyorum ama bu yaz test edicez...huyu suyu değişti ama orası net bir konu makinanın...o kompresyon olayınıda senden yapmanı rica ederim Yuvacıkta...aman baraja falan gireyim deme abi...malum sen tekercisin...bizimki ölü eşşek..