1700 Km de 300gr Yağ Yakma Normal mi..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sen dediğim yağı koy..Göreceksin seslerde de azalma olacak... :cat:

Metehan selam;öncelikle vuruntudan kastım,krank yada eksantrik yataklarındaki aşınmadan kaynaklanabilecek sesleri kasdetmiştim.Anladığım kadarıyla uzun zamandır kullanıyorsun.Son birkaçbin km de artan bir ses varmı?Genellikle motor tam çalışma sıcaklığına ulaştığında,yağ inceldiğinde gelmeye başlar.Kendi tecrübelerime dayanarak mobil s bendede iyi netice vermedi.En iyi performansı Würth marka (alman) yağ ile aldım.Son yağ değişmemde bende castrol 20/50 deneyeceğim.Malum motosikletlerimizde bayağı bir yatak ve segman aşınması olduğundan belkide 20/50 gibi birazdaha kalın bir yağ daha iyi netice verebilir.Birde tavsiyem,makinayı sıcakta biraz daha az sıkıştırman.:cat:

selam reis...abi bizim motörler bildiğin üzere sessiz çalışmasıyla az vibrasyonla menşur...o dediğin tarz sesleri zincir gergisi ile alakalı bölümde duymak mümkün...motorda çalışmasında bir sorun anormallik hissetmedim şu ana kadar...birde abi bana söylenen bu pistonun vurduğu noktada buharlaşıyormuş yağ...pistonun vurduğu noktadaki çiziklerden buharlaşıyormuş...o çızıklardan eksilme yapıyormuş...

20/50 için ne dersin abi...

Devirli kullandığımda benim motorumda da yağ tüketimi artıyor. Özellikle dağ yollarında düşük hız, yüksek devir kullanımları çok fark ettiriyor. Daha düşük devirlerde yüksek tork veren motorlarda eksiltme daha az oluyor. Motorumda 10/50 Tam Sentetik yağ kullanıyorum çok bir değişiklik olmuyor.

Ek olarak hava soğutmalılar daha yüksek sıcaklıkta çalıştığı için özellikle sıcak iklimlerde incelen yağın eksilmesi daha da artabiliyor.

galiba makinam uzun yoldaki sıkıştırmalarım yüzünden bu şekilde yağ eksiltme yapıyor...80 le 2000 km kullandığımda bunu yaşayamayacağımı sanıyorum....

ve sıcaklarda henüz gelmedi...teyakkuzdayım...:p20-50 için ne dersiniz...

Sen dediğim yağı koy..Göreceksin seslerde de azalma olacak... :cat:

Alpim 20/50 Castrol içinde bir yorumda bulunsana...çok kalın belki ama hem yaz hemde ilk çalıştırmada ısınmasını sağlarım biraz sadrederim...

Abilerim gitmeyin Metehan abinin üstüne yahu:) Cbf 150'nin o kadar albenisi var ki bence bu sorununu görmezden gelebiliriz hem 30küsür bin km dere tepe gitmiş o kadarcık azaltsın.:)

Dediğin gibi silindir ve segman aşıntısındanda,sibop kayıt ve keçelerindende eksiltebilir.Zaten başka yerdende eksiltmez :).20/50 castrol ü motosiklette denemedim daha.Ama arabada iyi sonuç vermişti.

bız sana yakıyo dedık sen hayat onda dedın musteak sana

çakma ssci gıcık seni...:p

Abilerim gitmeyin Metehan abinin üstüne yahu:) Cbf 150'nin o kadar albenisi var ki bence bu sorununu görmezden gelebiliriz hem 30küsür bin km dere tepe gitmiş o kadarcık azaltsın.:)

az gittim uz gittim dere tepe düz gittim diyerek olayı kapatamıyoz kanka...:queen:

Dediğin gibi silindir ve segman aşıntısındanda,sibop kayıt ve keçelerindende eksiltebilir.Zaten başka yerdende eksiltmez :).20/50 castrol ü motosiklette denemedim daha.Ama arabada iyi sonuç vermişti.

abey arabada sıcaklık daha fazla bence arabada komaz...ama bizim vantilatör etkili :cherry:hava soğutmalı düdük makarnalarında sorun yaratabilir gibi...ya herro ya merro deyip koyarız 20/50 yi yağ eksiltmez makina ama pistonu krankıda elimize almamakda fayda var...:p

GERÇEKLER ACIDIR.ACITIR:cherry:

off kanka kapak oldu bana benim laf...:queen:

Benim yağ değişimine daha 4500km var.İstersen bekle ben bir deneyeyim.Bişeyleri elime almazsam sende denersin :).

Yazın yağı 20w40veya 20-50 yap kışın 15-40 yap.Hondanın motorlarında yağ yakma sorunu olduğunu duydum arkadaştada var ondada aynı sorun var:)

Benim yağ değişimine daha 4500km var.İstersen bekle ben bir deneyeyim.Bişeyleri elime almazsam sende denersin :).

suzukımız olmadı anasanı satayım...:pale:

Suzukı 150 cc commuter ürettide bizmi almadık...:pbak GS 500 ER5 e kağnı gibi massey ferguson gibi makinalar ama daş gibi...yüzlerce yıl sonra bulunan mikroorganizamalar gibi bu günlere kadar sağsalim geliyor...:p

ben 2000 km sonra kendi yağımla gideceğim usta servise artık...koyacam gresi makinaya sen sağ ben selamet...ya da...:p

CNC Metal İşleme Sıvıları

Bor Yağları

Kızak Yağları

Hidrolik Sistem Yağları

Saf Kesme Yağları

Koruyucu Yağlar

Derin Çekme Yağları

Elektro Erezyon Yağları

Taşlama Sıvıları

Alüminyum Tel Çekme Yağları

Bakır Tel Çekme Yağları

Kompresör Yağları

Gıdaya Uygun Yağ ve Gresler
Isı Transfer Yağları

Dövme Yağları

Zizncir Yağları

Beton Kalıp Ayırıcı Yağlar

Alüminyum Kalıp Ayırıcı Yağlar

Piston Yağları

Dişli Yağları

Sentetik Kompresör Yağları

Sentetik Dişli Yağları

Tekstil Yağları

Harman Yağları

Örgü Platin Yağları

Trafo Yağları

Redresör Yağları

Proses Yağları

Sirkülasyon Yağları

Amortisör Yağları

bunlardan eksilmeyen hangisiyse artık yılana sarılcam...:queen:

ben 8000 deyim, servise her gittiğimde servise her bakım için gittiğimde yani 1000-4000-8000. km lerde bana aynen şunu söylüyor (Abi bak, bu motorlar kronik yağ eksiltir, özellikle uzun yola çıkmadan ve devamında mutlak yağ seviye kontrolü yap, yağ eksiltme olayı, sıcak havalarda sıkıştırma veya yüksek devir uzun süreli sürüş yaparsan yağ daha çabuk buharlaşacağından dolayı artar) şu an 8150 km deyim. Çok fazla sıkıştırmadığım halde ben bile bu 8000 km boyunca toplamda 3-4 kere yağ ilavesi yaptım. Bence senin motorun içinde çok anormal bi durum olmayabilir. Servis yağ değişimlerinde yağını fazla koyuyor biraz. Abi 1000 km bakmasan olur diye ekliyor. Yağ çubugunda nereye kadar koyduğunu tarif ediyim:

Temsili yağ çubugu :)

Yağ çubugunun okla gösterdiğim hizasında, maksimum seviyesinin bi kaç mm kadar üzerinde iki tarafında da da küçük yuvarlak işaretler var. Benim servis her yağ değişiminde bu yuvarlak işaretlerin hizasına kadar dolduruyor. Benimde eksilme gördüğümde bu hizaya kadar doldurabileceğimi söylüyor. Bende böyle yapıyorum. Servis yağ seviyesi ortalara geldiğinde ilave yap, daha aşağı düşürme diyor. Bu küçük yuvarlak işaretlerin hizasına kadar yağ doldurmanız için 1200-1250 ml yağ gerekiyor. Normal yağ kapasitemiz 1 lt olduğuna göre 200-250 ml daha fazla yağ konulabiliyor.

Ayrıya motordan yağ boşaltılırken ne kadar beklendi ? Ben yağı kendim değiştirdiğim zamanlar tapayı söküyorum. Yağ boşalıyor. Bi kaç dk bekledikten sonra motoru sol yana doğru eğiyorum, biraz daha boşalıyor. ince ince belki bi 5-10 dk kadar akma devam ediyor. Sonra damlama moduna geçiyor. Benim gördüğüm yetkilşi servisler bu konuda fazla hassas değiller. Benim servis, tapayıu söktü, 5 dk bile geçmedi takıverdi. Belki içinde 100 gr daha yağ varedı kimbilir. En kötü, 50 gr vardır biraz daha uzun müddet beklenilerek alınabilecek. böyle düşünülürse bence çok anormal bi durum değil. Burgman 400 kronik bizim motorlardan daha da çok yağ yakıyor. 500 km de bir 200-300 ml ilave istediğinden bahsediliyordu forumunda. Günümüzde bi çok yeni nesil motor yağ eksiltiyor, bence çok anarmal bi durum değil.

Son düzenleme:
Yazın yağı 20w40veya 20-50 yap kışın 15-40 yap.Hondanın motorlarında yağ yakma sorunu olduğunu duydum arkadaştada var ondada aynı sorun var:)

:cat:bende düşünüyorum...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:52 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:49 PM ----------

ethem kardeş sağol açıklaman için...en az 5 dk beklendi damla moduna geçti...ilk zaman neden yapmıyordu kardeş...orayada takıldım...usta ben zaten motoru kurcalayan eden biri değilim...servis gereğini yapar inanmıcan ama zinciri bile servisten servise hallettiriyorum...şeytan diyoki al bi scooter bak keydine sadece kayışla uğraş kayışı sıyırma...:p

sen beni az çok tanırsın kafaya takılcak bişey değil belki ama bu markaya güvendim bunu yaşamak istemiyorum...

Hehehe aman diim cobraya sarılma :).Bor katkısına bende bayağı kafa patlattım ama bir sonuç alamadım üreticilerden.Hiç birinden yanıt gelmedi motosiklet uygulaması ile ilgili bilgi.Kafamı kurcalayan debriyaj sistemininde aynı yağda çalışmasıydı.Şmdilik katkı olayını rafa kaldırdım.:wiinkk:

Hehehe aman diim cobraya sarılma :).Bor katkısına bende bayağı kafa patlattım ama bir sonuç alamadım üreticilerden.Hiç birinden yanıt gelmedi motosiklet uygulaması ile ilgili bilgi.Kafamı kurcalayan debriyaj sistemininde aynı yağda çalışmasıydı.Şmdilik katkı olayını rafa kaldırdım.:wiinkk:

artık bu yaz ak yağ kara yağ belli olcak abi...:queen:makinayı sıfırlarım en kötüsü..yeniden doğar...yeni bir şans yeni bir sayfa açarız...:p

metehan abi yamahanın yamalube die bir yağı var fiyatı biraz yüksek ama onu bir dene derim

GKN

metehan abi yamahanın yamalube die bir yağı var fiyatı biraz yüksek ama onu bir dene derim

fiyatı pahalı deil bence, 20 lira litresi ful sentetik.. shell le aynı fiyat nerdeyse..
uzun zamandır castrol trizone 10/50 kullanıyodum, yeni motorumu aldığımdan beri shell kullanmaya başladım..
yamalube ilgimi çekti tabi ama nedir hadisesi, kalitesi?
motul ayarındamı, motorex ayarındamı yoksa castrol ayarındamı?
gerçektem merak ettiğim bi konu, ordak bi görüş çıkmazsa zati alıp denicem sonunda :p

metecanıpişpiriğim, topicini tozlattım accık idare et, bu topic iikimizede yeter :p

ya bide nazar değdirmiş olablirsin.
o 36bin küsürdeki motorunun gösterge resmini her yerde gördüm anasını satayım.:cherry:
google a yazsam çıkıyor.:p
e tabi patlıcak çatlıcak bi yerleri:cherry:

"CNC Metal İşleme Sıvıları , Bor Yağları, Kızak Yağları, Hidrolik Sistem Yağları ,Saf Kesme Yağları , Koruyucu Yağlar .............."

Metehan üstadım ; gümrükçüsün galiba.. Yağlarla ilgili bütün pozisyon alt kırılımlarını yazmışsın.

GKN

sevgili metehancan, sıkıntını tam olarak çözdüğün zmaan doğru yağ kombinasyonuyla eksiltmeyi çözebilir yada azaltabilirsin..
(topici şimid okudum:p)
motosiklet segmanlardan yağ kaçırması yapıp yağı yakıyorsa çok fazla yapabileceğin bişey yok, bu durumda kalın yağ koyman aşınmanın hızlanmasını sağlıcaktır.. en fazla bi numara kalın bi yağ koyup (kullnadığın shell in 15/50 sini deneyebilirsin) deneme yaparsın çözülmüyosa yağ ekleye ekleye devam edersin.. malum hava sıcak motorun havasoğutmalı yükü ağar :p
ikinci ama düşük olan ihtimal ise sibop lastiklerinden kaçırmasıdır, bunuda en rahat yüksek devirde motoru viteste bırakarak gazı kesersin (kompresyona bırakırsın) o esnada duman atma varsa sibop lasiktlerinden kaçırıyo demektir, 4 tanesi en çok 20 liradır ucuzda bi işçilikle değiştirir aynı numara yağ ile yoluna devam edersin:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar