YBR 125 Stop Sorunu

bugün bi gezeyim dedim motorla , yol kaymak gibi bastım 4. viteste 10-11000 devirde gittim bi süre ve motoru sert kullandım, sonra ışıklara gelirken motor gaz yememeye başladı ve durdu, bi süre (3-5 dk. kadar)elde götürdüm sonra çalıştı, aynı şeyi 5-6 km sonra tekrarladı,sonra bi 5-6 km sonra yine tekrarladı, benim şüphem motor çok sıcaktı + egzosta elimi değdirdiğimde örgü eldivenin izi çıktı,soğutma ile ilgili bilmediğim bişey mi var ve bana ybr soğutma sistemi ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim? soğutma konusunda kullanıcıya bir görev düşüyor mu ?
şimdiden teşekkür ederim, :cat:

kardes ybr 'de soğutma derken ne demek istediğini anlamadım..motor hava soğutmalıdır.yani kullanıcıya yapacak bişey düşmez.yakıtı nerden aldığına dikkat et bence ..veya rolanti de düşük olabilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
japon mapon.kötü kullanırsan hepsi sorun çıkarıyomuş işte:p

yakıtta sorun olduğunu sanmıyorum ,ayrıca normalde motorda bi öksürme yada teklemede olmuyor ,motor bi süre gittikten sonra direk duruyor aldığı benzin 0 a iniyor yani direk anahtarı kapatmışız gibi oluyor

sen sıkıştırırsan motoru yapacak bişe olmaz nie sert kullanıyorsunki zaten altı üstü 125 cc ve diyorsun 4.ncü viteste 10-11 devire geldim ya kesicide motor kullanmak ne kadar kar ettirebilirki sana saçma sapan kullanmayın motorları arkadaşlar neticede bi para veriyorsunuz onlara hız motoru deil bu ybr.... karıştırmayın lütfen...

yakıtta sorun olduğunu sanmıyorum ,ayrıca normalde motorda bi öksürme yada teklemede olmuyor ,motor bi süre gittikten sonra direk duruyor aldığı benzin 0 a iniyor yani direk anahtarı kapatmışız gibi oluyor

sorun bobinde olabilir dostum bujiye gelen kabloyu takip indiksiyon bobini depnun hemen altinda bu sorun bendede olmuştu ben çözdüm onu ramçoyla degiştirdik şimdi sorun yok

sorun bobinde olabilir dostum bujiye gelen kabloyu takip indiksiyon bobini depnun hemen altinda bu sorun bendede olmuştu ben çözdüm onu ramçoyla degiştirdik şimdi sorun yok

arkadaşlar motoru incelemden boş konşuruz ama ateşleme sistemi böyle durumlarda ağır basan arıza dır...

abi anladim ben bu sorunu ya benimkinin ayni işte öyle degilmi ramco baksana motor ısındıtan soınra elektrigi kesiyo abi

arkadasim istanbula geliyorsan şayet gel buraya ben ve ramço senin motorunla A danZ ye her şeyiyle ilgileniriz sapa saglam bir şekiilde geri dönersin:wiinkk::rendeer:

sen sıkıştırırsan motoru yapacak bişe olmaz nie sert kullanıyorsunki zaten altı üstü 125 cc ve diyorsun 4.ncü viteste 10-11 devire geldim ya kesicide motor kullanmak ne kadar kar ettirebilirki sana saçma sapan kullanmayın motorları arkadaşlar neticede bi para veriyorsunuz onlara hız motoru deil bu ybr.... karıştırmayın lütfen...
usta ayıp ediyosun ya,nesi saçma bunun :mrgreen: motoru yeni aldık(2.el),140 kadran var, bi 110 120 bastığını görmek istiyorum,ki daha göremedim, :farao:

dedim ya kanka sorun büyük ihtimal bobinden kaynaklanıyor ama bakmadan kesin cevap veremem....

arkadasim istanbula geliyorsan şayet gel buraya ben ve ramço senin motorunla A danZ ye her şeyiyle ilgileniriz sapa saglam bir şekiilde geri dönersin:wiinkk::rendeer:
çok sağolun,gerçekten çok mutlu oldum :rendeer:, ama bu sıralar İstanbul'a hiç motorla gelebilecek durumda değilim:pr:,dediklerinizi dikkate alıp burada bi çözüm bulmaya çalışacağım, beceremezsem yine yardımlarınızı isterim :cat:

Son düzenleme:
elektrik kesintisi var o zaman ustana baktırman gerek

işte bu bravoo erhan çözdü:queen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: hacı senin makinadada olursa böyle bi durum çözüm cok basit ramço artık ustalaşti zaten öyleydide 10 dk da halldiyor:mrgreen::mrgreen:

yok abi
ben böle bi durum oldumu kaldığım yerde 5 lira veriom cocuga iktirtiyom :p

kardeş bendede ybr var sorununu tam anlatırsan yardımcı olmaya çalışayım motor stop ettikten sonra marşa basınca ne oluyor anlatırsan duruma göre bakarız

Devamlı kesici sınırlarında kullanım.Motor boguldu.yani bir nevi emniyed sübabı çalıştı.Belkide buji tırt oldu.Adam zaten devir hattında kırmızı çizgi yapmış.Bencede ybr den fazla bişey beklememek lazım .motor hız degil ekonomi motoru.Geçmiş olsun.Bu arada gelde ikinci el motor al ?????????

motoru ne zaman yıkadın en son Ahmat ? söyle bakıyim :)
:pale:hiç yıkamadım sinan abi, yumuşak beze camsil falan sıkıp siliyorum,farıda kısa devre yapıyor diyorlardı dün açtım baktım ampül ölmüş,şimdi yenisini almaya gidiyorum..::gazete::

Devamlı kesici sınırlarında kullanım.Motor boguldu.yani bir nevi emniyed sübabı çalıştı.Belkide buji tırt oldu.Adam zaten devir hattında kırmızı çizgi yapmış.Bencede ybr den fazla bişey beklememek lazım .motor hız degil ekonomi motoru.Geçmiş olsun.Bu arada gelde ikinci el motor al ?????????
tırt oldu demek gitti bi daha olmaz demek anladığım kadarıyla; ama motor normalde soğukken (çok sıcak değilken) rahat çalışıyor saat gibi..Ayrıca motorum 4000 km deydi aldığımda ::tartis:::p

kardeş bendede ybr var sorununu tam anlatırsan yardımcı olmaya çalışayım motor stop ettikten sonra marşa basınca ne oluyor anlatırsan duruma göre bakarız
şimdi 40-50 dk devamlı bindim ama ara ara da olsa redline a geldim ,herneyse bir süre sonra ışığa gelirken gazı bıraktım sonra gaz versem de fayda etmedi,anahtarı çıkarmışım gibi motor durdu,ve 5-6 dk. marş yapmadı,marş sesi geliyor ama motor çalışmıyor ,sonra heralde benzin bitti dedim ittirdim tam istasyona yaklaşıyordum ,hadi bi daha deneyeyim dedim ve çalıştı ,sonra bu anlattıklarımın tamamı daha kısa sürede birkaç kez tekrar etti:silent:

Son düzenleme:
hayır,bir ses çıkarmadı motorda kontağı nasıl kapatıyorsak ,aynı onun ses çıkarıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar