Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

biizim gökalp varya extream1925 o satıyor 6.sanayi sitesinde yeri :cat: bi cçtesi gidip alıcam zaman olursa 15 tl sanırım

Ben daha yeni yağı değiştirdim sayılır yeni dediğimde 13oo km öncesi :p Sen al kullan bakalım verim alırsan biz de deneyelim :wiinkk:

arkadaşlar biz kurye iken 2050 kullanırdık ama motor 20 000 i geçtikten sonra ve özellikle yaz aylarında... çok ısınmalarda yağ özelliğini kaybetmezdi.... ama çok kısa kullanımlarda özellikle kış aylarında ayğlama düzgün olmaz derdi ustam... benim motordaki yağı 16 mayıstaki ankara gezisi öncesi 15 numara veya 20 numara yağ ile değiştireceğim..sanırım shell marka veya opet marka alacağım....

Kışın 20 - 40 kullansan bile motoru ısıtmadan yola çıkmayacaksın

Buradan motorunu yeni alan arkadaşlara da bu önemli mevzuyu hatırlatayım bari...
Bakın isterseniz deneyin motoru ısıtıp(jikle ile),bir de ısıtmadan yol alın.Sonra farkına varacaksınız ki ısıtarak yola çıktığınızda daha randıman alıyorsunuz motordan ve bu uzun vadede motorun ömrünü uzatıyor gerçekten :cat:

Ben daha yeni yağı değiştirdim sayılır yeni dediğimde 13oo km öncesi :p Sen al kullan bakalım verim alırsan biz de deneyelim :wiinkk:

Kışın 20 - 40 kullansan bile motoru ısıtmadan yola çıkmayacaksın

Buradan motorunu yeni alan arkadaşlara da bu önemli mevzuyu hatırlatayım bari...
Bakın isterseniz deneyin motoru ısıtıp(jikle ile),bir de ısıtmadan yol alın.Sonra farkına varacaksınız ki ısıtarak yola çıktığınızda daha randıman alıyorsunuz motordan ve bu uzun vadede motorun ömrünü uzatıyor gerçekten :cat:
hacı zaten ısıtmadan gidemiyosun ki mecbur jiklede 1-2 dakika bakleyeceksin makina sogukken gaz yemiyor:queen:

hem 1-2 dk jiklede isitiyorum hem 200-300 m 1. vitste 5 bin devirde gidiyorum iyice isinsin diye:queen:

Son düzenleme:
hacı zaten ısıtmadan gidemiyosun ki mecbur jiklede 1-2 dakika bakleyeceksin makina sogukken gaz yemiyor:queen:

hem 1-2 dk jiklede isitiyorum hem 200-300 m 1. vitste 5 bin devirde gidiyorum iyice isinsin diye:queen:

Gözüm sorunda orada 1 2 dkk da ısınmıyor motor :cat: Tam ısıtmadan çıkıyorsun yola benim dediğim tam anlamıyla ısındıktan sonra yola çıkman
Hani bazıları da jikle ile biraz rolantide durduktan sonra jikle açık şekilde yola çıkıyor ve biraz gittikten sonra kapatıyor bu da yanlış

Gözüm sorunda orada 1 2 dkk da ısınmıyor motor :cat: Tam ısıtmadan çıkıyorsun yola benim dediğim tam anlamıyla ısındıktan sonra yola çıkman
Hani bazıları da jikle ile biraz rolantide durduktan sonra jikle açık şekilde yola çıkıyor ve biraz gittikten sonra kapatıyor bu da yanlış

abi 2 dk sonunda zaten 3 te duran jikle 3.5 4 e dogru yükseliyo ben burdan anliyom artık isindi diyom gidiyorum

benim motorum düz yolda yatarak 110 km hızı görüyor bu hız yokuş aşagi 120 oluyo ama sen bu hızlara dagda falan çikacaksan sakatlik yaparsin:cherry::cherry:

ybr benzin secmez varsa süper benzin kullan onu daha iyi yakar ama yoksa benim gibi arkadasinda degiigi gibi 95 oktan kullanabilirsin sifir aldigin için ilk 1000 km üst devirlere pek çikmazsin ilk 500 de yagi degiştirirsin daha sonra 2000 de dgiştirsin böyle böyle rodaji tamamalarsin bu arada kaça aldin motoru city modelinimi aldin resim isteriz:wiinkk::rendeer:

ybr hakkinda sormak istediin ne varsa ben burdayken sor hepsini yanitlamaya çalişirim:queen::queen:

3500'e aldım Siyah city modelinden. Daha teslim almadım, aldıktan sonra ilk fırsat resimleri ekleyeceğim.:cat:

ya şu jikle olayını anlamadım.
ben jikleyi açıyorum çalıştırıyorum bir dakika kadar bekliyorum yola çıkıyorum. 500 mt falan gidiyorum kapatıyorum jikleyi.
az önce bir arkadaş (geri dönmedim artık) yanlış demişti.
bir aydınlatın burayı yav :cherry:

ybr' sini uzay kafadan yuvarlak fara cevirmek isteyenler için geliyor:

komple far tası: 24 tl
far demiri: 11 tl
balon ampul: 5 tl

fiyatlar rialli.com'dan.

Lucastorn valla uygun almışsın
şimdi ben de resmen kazıklandıgımı anladım ama neyse geçen geçti nasılsa:pr:

unutmadan Allah kaza bela göstermesin iyi günlerde sürersin işallah.

Son düzenleme:
ya şu jikle olayını anlamadım.
ben jikleyi açıyorum çalıştırıyorum bir dakika kadar bekliyorum yola çıkıyorum. 500 mt falan gidiyorum kapatıyorum jikleyi.
az önce bir arkadaş (geri dönmedim artık) yanlış demişti.
bir aydınlatın burayı yav :cherry:

Jikleyi aç, motoru çalıştır, motor devri yaklaşık 4000e geldiğinde jikleyi kapat, sonra gideceğin yere git. Bu kadar.

Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkürler. Nakit fiyatı 3.500'e aldım. Nakit olmayınca 150 - 200 daha fazla oluyordu yanılmıyorsam. Allah hiçbirimize kaza bela göstermesin. Motoru teslim alıyim, jikle konusunda söylediklerinizi de aklımın bir köşesinde tutuyorum. Konuyla ilgili 2'e sorum olacak. Jikle kullanmadan motor çalışmaz mı? Her motor çalıştırmadan önce jikleye ihtiyaç duyar mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar