arkadşın birtanesi 20 km daha hızlı demiş atmasın benim ybr 125 yapıyo cbf 145 mi yapuyo kardeşim .
arkadşın birtanesi 20 km daha hızlı demiş atmasın benim ybr 125 yapıyo cbf 145 mi yapuyo kardeşim .
ölümüne cbf ya
hem görüntü olgunluk
hemde 25 cc fark = sürat
Ybr'nin parça fiyatlarını bilmiyorum ama geçen sene bu zamanlar Cbf 150'nin tek parça olan gidonu 20 TL idi. Şaka gibiŞimdi değişmiş olabilir gerçi. Bence parça fiyatlarınını göz önünde bulundurmak lazım motor alırken.
Ben de iki motor arasında uzun süre kararsız kalanlardanım. Bu ve benzeri sayfaları çok sık ziyaret etmiştim bu nedenle. En son ybr city de karar kıldım. Hala kararsızlık yaşayan arkadaşlarım için kendimce ulaştığım sonuçları paylaşayım istedim.
Öncelikle ben, her iki motoruda uzun süredir kullanan ve tatlı su motorcusu da olmayan kimi arkadaşlarımdan ilk elden bilgiler, görüşler aldım, ayrıca her iki motoruda uzun uzun yakından inceledim, üzerlerine oturdum falan. Motor seçerken siz de bunları mutlaka yapın derim. Tabi imkanınız olursa (benim olmadı ne yazık ki) ikisini de kullanın bir iki saat en azından.
Sonuçta ben bir fiil kullanmama rağmen (bu nedenle görüşlerim kendimcedir, amatörcedir bilinsin) şu sonuçlara ulaştım ve ybr de karar kıldım;
1-)Konfor konusunda cbf az daha iyi, özellikle sele daha rahat, ama ybr de konforsuz bir motor değil. Yine de uzun yolda cbf az daha avantajlı görülmekte, ama her ikiside uzun yol motoru değil gerçekte.
2-)Güç ve hız konusunda cbf az daha iyi, ama hız için motor alınacaksa ne cbf ne de ybr akılcı bir tercih olur zaten.
3-)Devir saati, müşürlü yan ayaklık, güçlü far aydınlatması ve ayakla çalıştırma ybr nin cbf ye göre önemli artıları, bu özelliklerde cbf geride kalıyor.
4-)Cbf de vites göstergesi olması yeni başlayanlar için bir avantaj, ek özellik olarak selektör düğmesi de var ama aydınlatması sorunlu, ybr ye göre yetersiz.
5-)Cbf daha kalıplı, ancak özellikle şehir içinde sıkışık trafikde ybr nin az bi küçük boyutlu olması kimi zaman avantaja dönüşebiliyor.
6-)Ybr nin servis ağı ve yedek parça sunumu daha yaygın, cbf servisleri ancak belli merkezlerde var ama honda servis kalitesi bence daha üstün tabi.
7-)Ybr rakibine göre daha uzun süredir yollarda ve bu nedenle güven veren bir makine, cbf de kendini ispatladı sayılır gerçi artık
Görünüm olarak cbf daha kalıplı, az biraz daha motor havası var, ancak bu husus renkler ve zevkler meselesi olduğu için kişiye özel bence. Örneğin ben gidon ve farın birlikte dönüşünü beğenen biriyim yani cbf de olduğu gibi ön greneja gömülmüş gidon işini sevmiyorum.
Şimdi tüm bu özellikleriyle iki motor da kafa kafaya, hatta çok ama çok az cbf önde gibi derken, benim motoru satın aldığım tarih itibariyle ybr yaklaşık 400 tl daha ucuz olunca, öne geçti ve ben ybr aldım. Haa, fiyatları (bir ara olduğu gibi) aynı veya çok daha yakın olsa idi birbirine, kim bilir cbf yi tercih edebilirdim.
Ancak şu günler itibariyle yani yukarıdaki kıyaslamaya şu an ki somut fiyat avantajını da eklerseniz, sanırım herkes ybr diyecektir.
Umarım benim gibi kararsızlık yaşayan arkadaşlarıma katkım olmuştur.