Kapalı Garaj Kilit şartı Yok Cc Sınırlaması Yok Full Kasko

ben 3 yıl önce aynı şartlarda yani kapalı yer şartı olmaksızın oyazk sigortaya sigortalatmıştım motorumu.. şimdi İNG oldu

yani bu şart bir tek o firmada aranmıyo diye bişi yok

arkadaşım ing nin şuanki şartını bilmiyorum ama ben çok çok çok çok araştırdım gitmediğim honda bayi gitmediğim sigortacı kalmadı heps,de aynı şey RUHSATTA 250 CC VE ÜSTÜ YAZIYOSA GARAJ ŞARTIMIZ YOK AMA 250CC ALTI İSE KAPALI GARAJ + KİLİT İSTEDİLER BU MÜTHİŞ BENCE

Uh! Fiyatlara bak, ya motor çalınmazsa :mrgreen:

Firmanın adı da ilginçmiş cidden :cyclopsan

sıgorta acentesı ıle sıgorta sırketını ayırmak gereklı.

acenta, sıgorta sırketı nam ve hesabına, talep sahıbı kısılerı sıgortalayan ve bunun ıcın komısyon alan bır temsılcılıktır. sıgorta sırketı ıse, sıgortalı ıle sıgortalanan mal/hızmet vs arasındakı rısklerı duzeleyen ve kısmı ya da tam anlamıyla garantorluk yapan sırkettır.

ulkemızde su an hıcbır sıgorta sırketı kacak, ya da yasalar dısında calısmamaktadır ve cok sıkı denetlenmektedırler ( hatta bırcok avrupa ulkesınden bıle sıkı ) ancak acenteler ıcın bunu soylemek , ozellıkle de anadoludakı acenteler ıcın , cok da kolay degıl.

acentelerde rastlanan en buyuk yolsuzluk sahte makbuz ve evraklarla sıgorta duzenlemektır. yanı alınan prımlerı sıgorta sırketıne ıletmemek ve karsılıksız polıce uretmektır.

hangı acente ıle calısırsanız calısın, nacız tavsıyem :

1) sıze verılen makbuz ve evrakları asla atmayın ve saklayın.
2) odemelerınızı kredı kartınızdan da yapsanız, extrelerınızı saklayın.
3) polıcenızı elınıze alır almaz, ana sırketı yanı sıgorta sırketını arayın ve call center'ı vasıtası ıle bıle olsa , polıce numaranızla ordakı kayıtları karsılastırın. sıgorta sırketının gercekten musterısı olup olmadıgınızı, musterısı ısenız sıgorta polıcenızde yazan sartların sırketce de bılındıgınden emın olun. yanı bır baska deyısle, sıze soylenenler ıle gercektekı durumu karsılastırın.
4) sıgorta polıcenızın fotokopısını daıma cekın ve evde saklayın.

saygılarımla

Süper Moderatör (BBRR)
anilxx92

Valla ben hiç dolaşmadım direk o zaman çalıştığım banka olan oyağa gittim ve sordum .. hatta bir üyemiz iddaa etti 250 gt ye yaparlar ama cbf 250 cc altı ona yapmazlar diye .. hatta benle dalga dahi geçti.. gittim bankaya cbf 150 için teklif çıkarttım. aynen scan edip koydum buraya .. o iddaa eden arkadaşı uzun yıllar göremedik :p

hayır sende iddaa ediyosan modeli ver bi teklifte sana hazırlatim :p

ha oyak ing oldu ama bu kural değiştimi bilmiyom ama sorar öğreniriz...

anilxx92

Valla ben hiç dolaşmadım direk o zaman çalıştığım banka olan oyağa gittim ve sordum .. hatta bir üyemiz iddaa etti 250 gt ye yaparlar ama cbf 250 cc altı ona yapmazlar diye .. hatta benle dalga dahi geçti.. gittim bankaya cbf 150 için teklif çıkarttım. aynen scan edip koydum buraya .. o iddaa eden arkadaşı uzun yıllar göremedik :p

hayır sende iddaa ediyosan modeli ver bi teklifte sana hazırlatim :p

ha oyak ing oldu ama bu kural değiştimi bilmiyom ama sorar öğreniriz...

arkadaşım vallahi çok iyi olur 2009 cbr 125

eski bir sigortacı acenta sahibi olarak nacizane bilgilerimi paylaşıyım

o emer dediğiniz sigorta şirketi değil acentanın adı sadece esas bağlı olduğu yer başak sigorta gördüğüm kadarı ile yani başak sigortanın acentası...

şimdi başak sigorta bu garantiyi ve koşulları vermese emer acentası bu şartları ortaya koyamaz demek ki başak sigorta böyle müşteri çekmek için yeni bir açılım getirmiş bu diğer başak sigorta acentalarında da vardır aynı koşullar...

birde bbrr şimdi bankaların sigrotalama koşulları acentalra göre çok farklıdır size sunulan koşullar bankanın size güveniyle orantılıdır buda onlarla yapdığınız iş hesap bakiyeniz zamanında yapdığınız ödemeler le alakalıdır banka sizi güvenilir müşteri portföyüne koymuşsa isterseniz 50cc lik motorunuz olsun gene kaskolar..

ama tanımadıkları adamlara pek kolay kolay bu tip imtiyazlarda bulunmazlar bunuda ayırt etmek lazım bende hsbc ile iş yapıyroum mesela banada devamlı kaskonuzu yapalım falan diyorlar biliyorum desem yapın 150cc lik motorum dahi olsa yaparlar çünkü sağlam müşteri portföylerindeyim kara listede değilim zaten olsam böyle bir teklif yapmazlar..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2009-Honda CBR 1000RR -2.605 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Honda CBR 600RR -2.071 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Yamaha FZ 6 -1.889 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Yamaha YZF R1 -2.593 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Suzuki GSX-R600 -2.338 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Suzuki GSX-R100 -2.858 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Kawasaki ZX-6R -2.053 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Kawasaki ZX-10R -2.916 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Yamaha YBR-125 -498 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Honda CBF-150 -484 TL (kredi kartına 6 taksit)
2009-Honda SCV 100 Activa-433TL (kredi kartına 6 taksit)

bu fiyatlara normal bi sart sonucta herkesin kapalı garajı kitleyebilecek yeri olsa kasko nie yaptrsın bunun için yazın bu fiyatların yarısına yapılıodu kasko bildigim kadarıyla..
Kawasaki ZX-10R -2.916 TL
Yamaha YZF R1 -2.593 TL
Demek ki Kawasaki ZX-10R kullanıcıları R1'e göre daha agresif sonucunu çıkartabilir miyiz? İkisi de 1000cc ama epeyi büyük bir fiyat farkı var. Ya Kawasaki'nin parçaları daha pahalı ya da sürücüleri daha çok kaza yapıyor?

Süper Moderatör (BBRR)
ing BANK cevap verdi.. 850 ytl 6000 lik değere karşı istenen prim .. kapalı garaj, kilit zorumluluğu yok . fiatın yüksek olma nedeni grenaj.. zamanında gt 250 liyi 580 ytlye kaskolarken fiyatı 1000 ytl pahalı olan GTR250 sırf grenejdan ötürü 1200 ytl ye kaskolanıyodu. ama dediğim gibi kapalı garaj ve kilit falan zorunlu değil.

ing BANK cevap verdi.. 850 ytl 6000 lik değere karşı istenen prim .. kapalı garaj, kilit zorumluluğu yok . fiatın yüksek olma nedeni grenaj.. zamanında gt 250 liyi 580 ytlye kaskolarken fiyatı 1000 ytl pahalı olan GTR250 sırf grenejdan ötürü 1200 ytl ye kaskolanıyodu. ama dediğim gibi kapalı garaj ve kilit falan zorunlu değil.

850de verılmez be :S motoru alalı 1 sene oldu kask0 yaptırsaydım 850 tl bosa gıtcektı =)
ama kaza yapsaydım 5700tl boşa gıtcektı...

Bursa da Ergo İsviçre sigorta acentesine gittim.Trafik takip işleri yapıyolar. BEYCE Sigorta. Ruhsat ve plaka işlerini yaptılar.(2.el Tiger aldım) Bi de kasko yu sordum bilgisayardan bilgileri girip baktık yıllık 2.500 lira çıktı...motor 3.000 lira zaten nası oluyo anlamadım.Bi daha da sormadım.

Bursa da Ergo İsviçre sigorta acentesine gittim.Trafik takip işleri yapıyolar. BEYCE Sigorta. Ruhsat ve plaka işlerini yaptılar.(2.el Tiger aldım) Bi de kasko yu sordum bilgisayardan bilgileri girip baktık yıllık 2.500 lira çıktı...motor 3.000 lira zaten nası oluyo anlamadım.Bi daha da sormadım.

İsviçre sigorta motor sigortası yapmak istemiyorda o yüzden mantıksız fiyat çekiyorlar..Yani yaptırma diye..Enteresan bir tutum..Geçen sene benim 2008 R1 e 7500 lira istemişlerdi :p Ercüment beyi mototaldan sordurabilirsiniz güvenilir biridir..Bu Emer sigortanın değil, Başak grubun yaptığı bir kampanyadır

Telefon açıp teyit ettirirsiniz..Ayrıca kaskolu diye kilit kullanmamazlık yapmayın..Herşey para değil..Çalıntı olunca çok üzülüyorsunuz, en az 1 ayı geçiyor parayı almak (Güneş sigortadan 4 ayda aldı arkadaşım pert parasını),
2. el değeri üzerinden para ödüyorlar, pazarlığı hesap edin artık :)

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaptırdığınız sigortanın gerçek olup olmadığına buradan bakabilirsiniz.

http://www.tramer.org.tr/

850 tl mi:pale::pale::pale::salut::salut::salut::salut: :silent::silent::silent::farao::farao::farao: :pr::pr::pr: :cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan:cyclopsan
bu smile'ler ne demek istediğimi anlatmıştır umarım

bendeki ozaman cbr 125 r ı ing 500 liraya kasko yapar benimki 2007 çünkü ayrıca baştan sonra komplede yanmıştı
risk yok artık :)
hatırlayanlar bilir geçen aralık ayında yanan turuncu cbr ı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar