motora benzin katkısı katan varmı

arkadaslar benım bı ara karbrotorde bı problem oldu kirli bi benzın almısım karbrotor tıkandı temizlettin gene hafıften gaz yememeler eksozda patlamalar falan oluyodu bızım eski bi motorcu abi her 2 depo benzin de bir depoya 100 150 gr yağ eklededi karbrotörü ponpayı hepsını temizler dedi yaniii işede yarıyooo yarı yarıya koyup ta yolda kalmayın her 2 depoda bir 100 150 grrr

98 yada 100 oktav benzin yeterli bence motora gerekli performansı sağlıyor.

Denizli İl Temsilcisi
beyler biraz daha teknik yazalım lütfen işimiz tereyağıla olcak olsaydı ......

ben hekzan koydum bu istasyonlarda satılan benzinden yaklasık 6 kat daha guclu bi sey ama tek sorunu plastık akasama zarar veriyo

bide asırı isi yapıo ama performans inanilmaz artıyor hemde inanilmiyacak derecede

ben hekzan kulalndım acayip performans artısı var cunku hekzan benzine gore yaklasık 6 kat daha guclu ve asırı yanıcı bi sey yalnız plastik aksama degerse zararlı ona göre

Son düzenleme:
ya fabrika tavsiyesi 95 oktan olan bi makineye 98 oktan benzin koyman sana kaç beygir avantaj sağlar ? onu bir kenara bırak sonrasında ortaya çıkabilecek sorunlar ? bilmiyorum bence insan bilmediği ürünleri deneme yanılma yöntemiyle denememeli
bide hatırladığım kadarıyla rodajla ilgili açılan topiclerde teflon içeren motor yağı katkıları tavsiye edilmiyordu sonuçta oda bu konuyla ilgili sayılır

arkadaşlar benzin katsını bilememde yağ katkısı işe yarıyor özellikle vibrasyonu çok olan çin motorlarında vibrasyonu azaltıyor

bende kullandım karbüratörü falan temizlemesi için speedol marka ancak arkasında tamamını dökün yazıyordu hepsini döktüm ama bir problem olmadı. Olmaz umarım ...

10-20 sene evvel motora binen tanıdıkların yakıta hafif yağ karıştırdıklarını duymuştum. o donemki motorlar için gerekiyormuş, rivayet tabii..

98 herhangi bir oktan kullanın 100 dediğine bakmayınız onların depolarındaki pislik zaten yeter ... yani markasına bakmayın önemli olan aldığınız yerin benzin kalitesi hep aynı yerlerden alın . ve 98 alın .

Denizli İl Temsilcisi
yani anlaşılan benzin katkısı ucuz motora konmuyıcak :p

Motosiklet için Özel Katkı

Arkadaşlar Motosiklet için depoya koyduğunuz katkı maddelerine dikkat ediniz. Otomobil için yapılan katkılar otomobilin silindirleri ve yakıt sistemi baz alınarak yapılmıştır ve motorunuza zarar verebilir. Türkiye'de yeni satılmaya başlayan motosiklet için özel imal edilmiş çok kaliteli katkı ürünleri var bunları denemenizi tavsiye ederim. Motosikletin silindirine özel olarak üretilmiş ürünlerdir. Bir göz atın derim.

thuderbikepower.jpg

Site Adresi: http://www.thunderbikepower.com

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Oktan sayısını arttıran katık yerine 100 oktanlı benzin kullanılması daha etkili olacaktır. Yakıt sistemini temizleme ürünlerinde en tanınmış marka seçilmeli , sonax vs. Diğerleri para tuzağıdır.

Ben piyasada yerli üretim ürünlerden bahsetmiyorum sebgili motorhocası. Öyle bir ürünü de tavsiye etmek delilik olurdu. İçeriği Amerika'dan İthal dolumu burda yapılan üründen bahsettim. Otomobil için değil, motosiklet için özel üretilen ve dünyada sadece diğer 3 firma tarafından satılan ürünler. İçerikleri ise tamamen aynıdır.

Ben piyasada yerli üretim ürünlerden bahsetmiyorum sebgili motorhocası. Öyle bir ürünü de tavsiye etmek delilik olurdu. İçeriği Amerika'dan İthal dolumu burda yapılan üründen bahsettim. Otomobil için değil, motosiklet için özel üretilen ve dünyada sadece diğer 3 firma tarafından satılan ürünler. İçerikleri ise tamamen aynıdır.

İster Japon malı olsun:cherry: Amerika fason iş yaptırır Çine yaptırır ona hiç güvenmem ama sen kullandın memnunsan ben yine de kullanmam arkadaşım .3 değil 300 değişik marka var hangisine güveneceğiz markalı varken,Saygılar.

bence motora zarar verecek katkı maddeleri deilde shell in 100 oktanlı yakıtını kullanın.. oktan yüksek olduğu için yanma odasındaki patlamalar daha iyi gerçekleşerek tam performansı almanızı sağlayacaktır.. ama motorunzn sıkıştırma oranı yeterli deilse denemeyin.. sonuçta her motorun en sağlıklı çalışma devri wardır.. ve bunuda fabrika belirliyo..

ek olarak performans için motor yağı olarak bazı özel yağları kullanabilirsin..

sakın shell 100 oktan kullanmayın performansı çok artıyo hatta apache le 140 ı dayadım sonra motorun çalışma sesi bile değişti en iyisi 95 oktan kurşunsuz

İster Japon malı olsun:cherry: Amerika fason iş yaptırır Çine yaptırır ona hiç güvenmem ama sen kullandın memnunsan ben yine de kullanmam arkadaşım .3 değil 300 değişik marka var hangisine güveneceğiz markalı varken,Saygılar.

Motorhocam :) şimdi enjektör ve karbüratör temizleyiciden en az 20 motorda denedim, stop etme sorunu ortadan kalktı, merakımdan karbüratörü de söktüm ne oluyor diye içi tertemiz di.

Sonrasında Performans arttırıcıyı denedim, kendi motorumda ( Honda Transalp) Yarım depoya bir şişe katkıdan koydum ve her zaman aldığım kurşunsuz benzine kattım. Hızlanma değerlerinde artışı hissettim, motorun vuruntu sesi azaldı ve benzinla aldığım Km 'de artış oldu. Ben sana alıp hediye edecem sonunda bundan :D

Motorhocam :) şimdi enjektör ve karbüratör temizleyiciden en az 20 motorda denedim, stop etme sorunu ortadan kalktı, merakımdan karbüratörü de söktüm ne oluyor diye içi tertemiz di.

Sonrasında Performans arttırıcıyı denedim, kendi motorumda ( Honda Transalp) Yarım depoya bir şişe katkıdan koydum ve her zaman aldığım kurşunsuz benzine kattım. Hızlanma değerlerinde artışı hissettim, motorun vuruntu sesi azaldı ve benzinla aldığım Km 'de artış oldu. Ben sana alıp hediye edecem sonunda bundan :D

usta senin bu yeni üyeliğinde çok reklam kokuyor be
sen bırak ürün savunmayı da yıllardır motoruna katkı koyanlar yazsın ona göre biz de katkı koymak istersek senin ürünü de alır deneriz ama böyle övüp durursan antipati toplarsın

ben karbüratörü 3 ayda bir temizlemek için söküyorum en ufak kir bile olmuyor zaten ustalar da 10 liraya temizliyor karbüratörü şimdi senin karbüratör temizleyiciyi neden alalım?

ayrıca oktan arttırıcı diye satılan ürünler daha çok yağa benziyor ben yağ kattığımda da benzer performans artışı görüyorum ve eğer yüksek oktan istersem shell 100 oktan alırım kısaca

bu arada siteye hoşgeldin katılımcı olman dileğiyle

Ben bunlardan denedim otomobilde hiçbir işe yaramıyor pahalı-markalı da aynı 100 oktan da aynı, depoyu tam bitirmeden rezerveye bile çevirmeden benzini eksik etmemek en mantıklısı. Temizleyici biraz işe yarayabilir, ama eski tortuları tamamen çıkaramaz. Kullanma klavuzunda yazar zaten 5 depoya 1 atın der.:wiinkk:

Ben bunlardan denedim otomobilde hiçbir işe yaramıyor pahalı-markalı da aynı 100 oktan da aynı, depoyu tam bitirmeden rezerveye bile çevirmeden benzini eksik etmemek en mantıklısı. Temizleyici biraz işe yarayabilir, ama eski tortuları tamamen çıkaramaz. Kullanma klavuzunda yazar zaten 5 depoya 1 atın der.:wiinkk:

hocam araba olsa neyse temizleyici katarsın ama motorun karbüratörüne gerek yok zaten motoru bakıma götürünce usta temizliyor karbüratörü demi
tıkanırsa da götürür temizlettirirsin karbüratörü
uzun yola gitmeden önce de bakımını yaptırırsın

bence gerekszi bu karbüratör temizleyici hocam

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar