motora benzin katkısı katan varmı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam araba olsa neyse temizleyici katarsın ama motorun karbüratörüne gerek yok zaten motoru bakıma götürünce usta temizliyor karbüratörü demi
tıkanırsa da götürür temizlettirirsin karbüratörü
uzun yola gitmeden önce de bakımını yaptırırsın

bence gerekszi bu karbüratör temizleyici hocam

Gerekli bence Adanalı, yakıtımız hala gerekli standartlarda değil, ben yakıtıma güvenmiyorum o yüzden de en markalı neyse bir temizleyici kullanacağım.:)

hocam şimdi temizleyici 5 lira ise her yakıta katsan bundan bi dünya para ki daha pahalı olur

onun yerine ayda bir karbüratörün yakıt haznesini sök temizle tak veya ustaya 10 lira ver temizlesin öyle daha iyi olmaz mı

bu arada kaçlira diyorsunuz bu ürüne

ben yakıtı bp den alıyorum 2 senedir en ufak pislik tıkandırmadı motorumu bazen söküp bakıyorum

hocam şimdi temizleyici 5 lira ise her yakıta katsan bundan bi dünya para ki daha pahalı olur

onun yerine ayda bir karbüratörün yakıt haznesini sök temizle tak veya ustaya 10 lira ver temizlesin öyle daha iyi olmaz mı

bu arada kaçlira diyorsunuz bu ürüne

Bir şişesi yaklaşık 50lt'lik depoya karıştırılıyor 5 depoda 1 hesap et işte çok komik bir rakam zaten:cherry: En iyisini 20 Tl'den alabilirsin. 25 depoda 20Tl:queen:

Son düzenleme:
Motorunun marka ve modeline de bağlı, karbüratörlerin bedavaya sökmüyorlar değil mi :) Hele bir de enjektörlü ise, bir maliyet hesabı yapmanızı öneririm :D

Motorunun marka ve modeline de bağlı, karbüratörlerin bedavaya sökmüyorlar değil mi :) Hele bir de enjektörlü ise, bir maliyet hesabı yapmanızı öneririm :D

hımm peki

ürün kaç ml
kaç lira
ve o resimdeki şişe kaç litre benzine karıştırılıyor

not:karbüratörlü motolar 10 liraya temizleniyor ona göre fiyat verin:)

Otomobil için üretilenler tekrar söylüyorum istenmeyen sonuçlara neden olabilir, az koymak sorunu çözmeyebilir. Motosiklet için olanından 4-5 depoda bir koymak ilerde sadece karbüratörde değil tüm benzin sistemindeki olası sorunları engeller. Karbüratörün temizlenmesi deponun temizlenmesi anlamına gelmez, depo içinde dipte tortu oldukça benzinle birlikte karbüratörü sık tıkayacaktır. Benzindeki sorunlar ilk olarak karbüratörü sonra silindirleri ve zamanla da motoru öldürmektedir.

Servise geçen bir müşteri geldi, GY-200 'ü vardı Aysa Motor'dan almış. Karbüratörü serviste temizleyip ayarlatıyormuş. Motorda rolantide çalışmıyor, giderken gazı açında direk boğuluyor gibi şikayetleri vardı. İnceledik sorun Karbüratördeydi. Karbüratörün tamir takımı satılmıyor, çok kurcalandığı için ( temizlik sırasında acemi ellerde ) tamamen bozulmuştu. Neyse değiştireyim dedi sahibi ve fiyat aldık. 360 TL + KDV. Bu 200 cc bir çin motoru, burdan pay biçin. Bu sadece karbüratör... Bu ürün 250 cc ve üzeri motosikletler içindir. Scooterlar için de gelecek. Fİyatı yarı yarıya olacak sanırım.

Son düzenleme:
Otomobil için üretilenler tekrar söylüyorum istenmeyen sonuçlara neden olabilir, az koymak sorunu çözmeyebilir. Motosiklet için olanından 4-5 depoda bir koymak ilerde sadece karbüratörde değil tüm benzin sistemindeki olası sorunları engeller. Karbüratörün temizlenmesi deponun temizlenmesi anlamına gelmez, depo içinde dipte tortu oldukça benzinle birlikte karbüratörü sık tıkayacaktır. Benzindeki sorunlar ilk olarak karbüratörü sonra silindirleri ve zamanla da motoru öldürmektedir.

Servise geçen bir müşteri geldi, GY-200 'ü varda Aysa Motor'dan almış. Karbüratörü serviste temizleyip ayarlatıyormuş. Motorda rolantide çalışmıyor, giderken gazı açında direk boğuluyor gibi şikayetleri vardı. İnceledik sorun Karbüratördeydi. Karbüratörün tamir takımı satılmıyor, çok kurcalandığı için ( temizlik sırasında acemi ellerde ) tamamen bozulmuştu. Neyse değiştireyim dedi sahibi ve fiyat aldık. 360 TL + KDV. Bu 200 cc bir çin motoru, burdan pay biçin. Bu sadece karbüratör...

abi gözünü seveyim reklam yapma yahu çin malı karbüratör fiyatlarını biliyoruz az çok 125 cc lerinki 60lira servise giderse adam tabi 360 lira fiyat çeker

depomu da 6 aya bir söküp temizliyorum zaten
katkı dediğin şey 20 mililitre şimdi benim 50 liralık karbüratör için 4 depoda bir 5 liraya bu şişeden niye alayım

eğer bu kadar lazım olsaydı honda yamaha ve diğer servisler periyodik olarak koyarlardı bunu

yine söylüyorum motosiklet ustaları bakım sırasında koyardı

ayrıca bu ürünün arabası motosikleti olmaz

daha da lazım olursa babalar gibi ingiliz markası holts u kullanırım kaliteli ürün
yada stp var yada bir çok avrupalı

4 senedir motor kullanıyorum 1 kere bile lazım olmadı

enjeksiyonlu 20 milyarlık motora belki lazım olur

onun dışında 125 cc lere hiç gerek yook

son yazımdı. gözlerinizden öpüyorum esen kalın efendim:queen:

Bende yorum yapıyım kesinlikle temizleyici kullanmayın..
bikeresinde pompacı amca temizlesin diye koymuş ben wcdeyken..
Her 5 kmde bir buji değiştiriyodum..
Çapak yapıyo sanıyodum ama değilmiş..
bujinin elektrotlarını komple eritiyor temizleyiciler.
Motoru söktüğümde ise pistonun üzerinin delinmeye başladığını gördüm
Sonrasındada habersiz koyduğu için gidip bi güzel kavga ettik pompacı ile :)

Bende yorum yapıyım kesinlikle temizleyici kullanmayın..
bikeresinde pompacı amca temizlesin diye koymuş ben wcdeyken..
Her 5 kmde bir buji değiştiriyodum..
Çapak yapıyo sanıyodum ama değilmiş..
bujinin elektrotlarını komple eritiyor temizleyiciler.
Motoru söktüğümde ise pistonun üzerinin delinmeye başladığını gördüm
Sonrasındada habersiz koyduğu için gidip bi güzel kavga ettik pompacı ile :)

50lt oomobil deposuna indiriyorlar senin depo kaç lt hesap et, uyuşturucunun dozu şaşmış Emrah:queen:

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
Yakıtınızı güvenilir yerlerden ve büyük akaryatkıt firmalarından aldığınız sürece zaten her türlü katkı maddesini de yakıtla almış oluyorsunuz.Günümüzde çoğunlukla temizlemeye değil, temiz tutmaya yarayan katkılar karıştırılıyor benzine.Zaten bu gibi firmalardan yakıt alıyorsanız herhangi bir kirlenme durumuyla da karşı karşıya kalma olasılığınız çok düşük, bu yüzden ek temizleyici katkılar pek fazla karıştırılmıyor yakıta.
Sonuç olarak içiniz rahat etsin istiyorsanız ilk 1-2 depo için ek temizleyici madde kullanır, sonrasında yukarıda bahsettiğim gibi bir yerden yakıtınızı alırsınız, sorun kalmaz.
Diğer "Ne olursa olsun bu katkıyı her zaman, sürekli kullan" diyenlere pek kanmamanızı öneririm.Bunun tek faydası onların cebini doldurmaktır.Size pek bir fayda sağlamaz.

Depom 17 litre adam dediğine göre 2 kapak koymuş :)
Ama yinede pistonun üzerinde delinme başlamıştı
Vede en az 10 buji eritmiştim :queen:

Bunu koyarken milimetrik hemşire iğnesi:cherry: enjektörü lazım demek ki arabaya atıyosun zaten standart depolar yaklaşık 50lt.

Son düzenleme:
abi gözünü seveyim reklam yapma yahu çin malı karbüratör fiyatlarını biliyoruz az çok 125 cc lerinki 60lira servise giderse adam tabi 360 lira fiyat çeker

depomu da 6 aya bir söküp temizliyorum zaten
katkı dediğin şey 20 mililitre şimdi benim 50 liralık karbüratör için 4 depoda bir 5 liraya bu şişeden niye alayım

eğer bu kadar lazım olsaydı honda yamaha ve diğer servisler periyodik olarak koyarlardı bunu

yine söylüyorum motosiklet ustaları bakım sırasında koyardı

ayrıca bu ürünün arabası motosikleti olmaz

daha da lazım olursa babalar gibi ingiliz markası holts u kullanırım kaliteli ürün
yada stp var yada bir çok avrupalı

4 senedir motor kullanıyorum 1 kere bile lazım olmadı

enjeksiyonlu 20 milyarlık motora belki lazım olur

onun dışında 125 cc lere hiç gerek yook

son yazımdı. gözlerinizden öpüyorum esen kalın efendim:queen:

Bu ürün scooter ve bu kategori küçük motorlar için uygun değil, bunu da yazmıştım okumamışsın. Reklam konusuna gelince de bu rüünün reklamını sence ben neden yapayım? Her yerde satılıyor. Laf ola beri gele konuşuyorsun.

Enteresan ben önceki motoruma sürekli koyuyordum 15 lt ye 50 gr ekliyordum hiç problem olmadı senin motora uyuz pompacı başka bişey eklemesin.

bor diye bişey var arkadaşlar bende kullandım hiç bir faydasını görmedim ama gören varsa bişey diyemiyeceğim ;)

ya ben farkedemedim ama yinede kimsenin günahını almayayım adamalr yapmış satıyorlar uzun ömür açısından yararlı olabilir ama performans ta etkisi yok

bende kullandım hiç bir farklılık göremedim motorda bence gereksiz bişey verdiğim paraya yazık

MOTORUSTASI sen boşver ürünü övmeyi icraaet gel istiyen koymasın elinde varsa özelden adresimi veriyim bana gönder herbirinden 1 er şişe memnun kalırsam alırım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar