150 ZAT Kış Sonrası Akü Sorununu Nasıl Halledebiliriz ?

Mondial 150 ZAT Kış Sonrası Akü Sorununu Nasıl Halledebiliriz ?

Malum Kara Kış Ayları Geçti Gibi Bizim 150 ZaT da bir dinlendi ki dinlenmez olaydı şimdi çalıştıramıyoruz.Akü sorunu...Şarz ettirdik 1 gün çalıştı sonrası yok bir kez daha yaptırdık gene ertesi gün çalışmadı,son kez deneyelin dedik ertesi gün çalıştı ama onun akşamında çalışmadı.abilerim malum kriz dönemi işler durgun(peder de akü olayına ŞİMDİLİK pek yanaşmıyor) bu olayı bir süre idare edecek kadar geçici olarak yani akü değiştirmekten başka önerebileceğiniz bir şey varmı ?

Son düzenleme:
Moderatör
Suyunu değiştirip mi şarja bağladınız?

evet suyu bir daha doldurdular...
edit : hatırladım şimdi hatta başka bir yere götürdüğümüzde 2. kez doldurdular öyle 2 gün gitti akü.

Son düzenleme:
Moderatör
Bitkisel hayata girmiş akün o zaman sanırım çıkması da mucize olacaktır :)

peki aküsüz çalışmaz mı bu meret :)
arkada bi ayakla basılan bir şey var ama çözemedim...(kick start mış)

Son düzenleme:
kick startla çalışır ama kornan ve sinyallerin çalışmaz bence kick startla çalıştırarak o akü seni azda olsa idare edebilir.

ayakla nasıl çalıştırabilirim peki yani frenlerden hangisini sıkmam lazım ve start tuşuna basmam gereklimi ?

ayakla nasıl çalıştırabilirim peki yani frenlerden hangisini sıkmam lazım ve start tuşuna basmam gereklimi ?

ayakla çalıştırıken fren sıkmıyosun marş yapıp star a basıyosun
unutmadan çok ay gaz verip denersen bi kaç denemede çalıştırabilirsin. .:cat:

bir de bu motorlarda kondansatör dene birşey var.
Geçen yıl benim motor çalıştı bir süre gittim stop etti. Yolda kaldım. Aküyü başka aküye bağlayıp çalıştırdım bir süre motor çalıştı ama akü dolmuyordu. Meğer beyin gitmiş 60 kaada mal oldu. Hatta bir de yani akü aldım boş yere sırf ondan.
Bir de onu kontrol ettir istersen.

tamam abi motor dükkanda kapamış babam dükkanı yarın dener sonucu size bildiririm...teşekkürler...

ayakla çalıştırmak için kontağı açtıktan sonra pedala basmalısın başka yapman gereken birşey yok hafif gazda verebilirsin çalıştırırken ama arka teker havada olsun arkaya fazla yüklenme fırlayıp gidebilir motor fazla gaz verirsen
aküne gelince arkadaşlarında dediği gibi başka aküyle deneme imkanın varsa dene aküden olup olmadığını anlaman için eğer yine aynısı olursa konjektördendir.

motoru orta sehpaya alıyosun, direksiyonu sağa kır ve gazı sol elinle biraz aç, sağ ayağınlada ayak marşına basıyosun birkerede almaya bilir, birkaç deneme yapmak zorunda kalabilirsinn... ( zat' ın en güzel özelliklerinden birisii aslında ayak marşı olması, birçok maxiscooterda yoktur... çok işimi görmüştür....)

denedim bugün ayak marşına basınca aşağıda kalıyor yukarıya çıkmıyor eskiden çıkıyordu buda bozuldu galiba...hızlıca yukarı aşağı yaptım bi süre olmadı...yapcak bişey yok daha fazla sanırım...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar