Orhancığım ve Koraycığım kusuruma bakmaz iseniz bi'şey dicem.. Dikkat ederseniz koruma demiri olayına ben hiç girmedim. Ama bu samimi foruma samimi açıklama yapmak boynumuzun borcu. Koruma demiri bir ihtimal yandan bir araba vurur ise bir çare ufak bir ihtimal korumak içindir. Yoksa motosikletin ile yolda giderken motor altında kalırsam beni korusun diye bi'şey yok. Emin olun düşmüş ve bu olayı tecrübe etmiş bir kişi olarak; motor ile senin aranda mesela 70 KM lik hızda en az 70 m mesafe olacaktır. Motor koruma demiri bence yanlışlıkla motoru park halinde tutamama gibi nedenle yan yatma durumlarında birde yandan araba vurma ihtimaline karşı olacak ki; o koruma demiride allah göstermesin çok ciddi koruma sağlamayacaktır. Ama yapılsın yalnız koruma demirimiz var deyip güvenlik şansa bırakılmamalıdır. Ben 30 km lik hız ile düştüğümde 20 metre kadar eşimle motosikletimin ilerisinde idik. 100 km hızda ne olur siz düşünün.. Bence o esnada koruma demirinin sizi koruması yıldızlara ulaşmak gibi... O sebeble koruma demiri ile senin aranda kaza esnasında ciddi mesafe olacağı muhakkak...
Koruma demiri maalesef bizi değil motoru korumak için, yabancı sitelerde engine guard diye satarlar, kaza anında sadece motoru koruyor ki benim bir kazamda sadece elcik ucunun zedelenmesini koruma demirine borçluyum, bu arada arkadaşlar koruma demirinin bir usta tarafından yapılmış olmasına güvenmeyin fazla, saç kalınlığı ne kırılıyor mu yamuluyor mu, yamulma mesafesi ne motor bloğuna değecek mi önemli bunlar; o yüzden marka olmasına dikkat edin, görevi bir seferlik ve koruma demirinin ortadan kırılıp motorunuza daha fazla hasar verme ihtimali de var... Kişisel korumanız sizi koruyacak sonuç olarak motor demiri değil, bir de bir püf noktası fazla geniş olursa motorla kazada yattınız diyelim, sürükleniyorsunuz fazla geniş olursa motorun takla atmasına da sebep olabilir, o yüzden motoru koruyacak genişlikte olmasına dikkat edin fazla geniş olmasın.
Son not: Ben de artık koruma demiri yok

motorumu higway hawk pedallar ve aksesuarlarla süsleyeceğim için şu an çıplak ama bu halini daha çok sevdim :wiinkk: