Motosiklet Sürücülerinin Selamlaşması

atamı biniyosun hayırdır el salla ayagını oynat fln valla çok laf geliyo agzıma ama yazıp yazıp sildim motorcu motoruyla slmlaşır ahbabınsa karşıdan gelen ha bilemem o zaman istedigim gibi vucut dili kullanabilirsin...:pr::pr::pr::pr::pr:

agzina triLyon tane Laf geLse deqismez..
bi sey neyse odur
motorcu motoruyLa seLamLasir yazan bir tane eLLe tutuLur kaynak goster
1 ay boyunca herkese korna caLicam yoLda gordugum..
agzina bi suru Laf geLiyomus ??
nesiniz hocam dayisi mi buranin boyLe ahkam kesmeyLe oLmaz bu isLer
fikrin varsa soyLersin..
neyin agresifLigindesin ??

Kesinlikle çok güzel bir fikir.Ben zaten yapıyordum ama böyle bir konu açtığınız için çok teşekkür ederim...

Bende hangi çeşit olursa olsun (korna, selektör, hafifçe kafa ya da el sallayarak) selamlaşmadan yanayım.:cat: Selam verip birde selamı aldınmı benim için büyük mutluluk oluyor. :) Bazen de karşıdan gelen arkadaş benden önce davranıyor hemen selamla karşılık veriyorum. Selamlaşmayla bir şeyler eksilmez tam tersi büyük bir duygudur bence.

Bende hangi çeşit olursa olsun (korna, selektör, hafifçe kafa ya da el sallayarak) selamlaşmadan yanayım.:cat: Selam verip birde selamı aldınmı benim için büyük mutluluk oluyor. :) Bazen de karşıdan gelen arkadaş benden önce davranıyor hemen selamla karşılık veriyorum. Selamlaşmayla bir şeyler eksilmez tam tersi büyük bir duygudur bence.

evet aynen öyle

Yaw...Yazmayacaktım, hadi yazayım, dayanamadım.

Motoru ilk aldığım günler, 2. veya 3. haftası, oğlanı arkama bindirdim Kipa'ya gittik, gezdik dolaştık, neşe içinde otoparktan çıkıyoruz...Birden, sahilevleri istikametinden gelen bir motosiklet köşeden sağa döndü.Kasklı, yazlık montlu, benim yaşlarımda bir bey, arkasında oğlu var O'nun da.Belli ki, Onlar da Kipa'ya geliyorlar.

Motor da heybetli bir şey, ama, race değil.ya TransAlp ya da BMW 650 GS.

ben, oğlana, elimle onları göstererek :-"Bak, Onlar da baba oğul geziyorlar" dedim (Kafamızda kask var bu arada)

Adam, sellektör yapıp selam verdi, Bense o an, aceleden sellektör düğmesini bulamadım, elimi kaldırasıya da birbirimizi geçtik.

O, beyin selamına karşılık veremedim.

Hala, bu olayı hatırladıkça üzülürüm.Bu yazıyı okuyorsa da o beyden özür diliyorum.(Motorum Jingheng JC 150)

Bu arada, bu olaydan sonra çok çalışıp sellektör yapmasını iyice öğrendim:)

Gerçekten demekki karşılık veremeyince üzücü bir durum ortaya çıkıyor Allah kimseye yaşatmasın:)

Herkese selam,
bende selam vermekten yanayım, sonuçta küçük bir tanışma gibi oluyor. Ayrıca Motorsikletimle yolda kaldığımda sadece motorsikletli arkadaşlar yardım için duruyor, genelide kurye arkadaşlar. Onun için alanada almayanda benden selam var.

trafikte sürüş esnasında yada birimiz duraklamış birimiz yolda selam laşmak çok farklı güzel bir olay. bi kere karşındakine seni umursuyorum sana değer veriyorum mesajını vermiş oluyorsun. karşındaki karşılığını verdiğinde ise aynı duygular paylaşıyor. bu çok farklı bir duygudur ki bunu her motosiklete binen anlayamaz anca motorcu ruhuna sahip olanlar anlar, hisseder diyorum. herkese selamlarımı sevgilermi iletiyorum.

ben 2 gün önce üçyol tarafından gelirken 1 honda cbr 600rr west reklamlı motosiklet gördüm ve ışıklarda yanyanaydık selam verdim kaskını tak daha iyi olur dedim kafa işaretiyle boşver dedi genç idi arkadaş birden gaza geldi ve gazı açtı ama selamlaşmak gercekdende hoştu :)

aslında önemli bir konu genelde bu tür işaretleri ileride cevirme veya tehlike oldugunda kullanıyoruz .ve çok işe yarıyor .selamlaşmak tabiki çok güzel bişi ama ben genede selamlaşma ile ikazın birbiriyle karışa bileceğinden bu uygulamayı ikaz olarak gercekleştirmek veya algılamak olarak değerlendirilmesinden taraftarım.ve butür ikazları sadece motosikletlilere diil tüm araclara yapmalıyız.

trafikte sürüş esnasında yada birimiz duraklamış birimiz yolda selam laşmak çok farklı güzel bir olay. bi kere karşındakine seni umursuyorum sana değer veriyorum mesajını vermiş oluyorsun. karşındaki karşılığını verdiğinde ise aynı duygular paylaşıyor. bu çok farklı bir duygudur ki bunu her motosiklete binen anlayamaz anca motorcu ruhuna sahip olanlar anlar, hisseder diyorum. herkese selamlarımı sevgilermi iletiyorum.

sonuna kadar katılıyorum:cat:

Ben de genelde selam veririm. Karşılığını gördüğümde hoşuma gider. Hele ki benden önce davranıp selam verenler daha bi mutlu ediyor beni. Ufak bir "dıt" ta kimsenin yanlış anlayacağını sanmıyorum. Ki eğer birini uyarmak istiyorsam bi dıt la bırakmam işi el, kol, kafa, ses sistemleri(küçük dil,büyük dil ve ses telleri) :queen: ile uyarırım. Hoş bazen selam verdiğimde "bu ne diyor lan" gibisinden bakışlar atanlar da oluyor ama onlara da gülüp geçiyorum.

TWG

bir seferinde uzun yolculuk sırasında bölünmüş yolun karşı tarafından 4-5 motor arka arkaya geliyordu
sanırım hepsi de hayabusaydı
hepsi birden selektör ve el selamı verdiler ben tek olmama rağmen
ben de karşılık verdim
yüzümde istem dışı bir gülümseme oluştu, çok hoşuma gitti :)
tanımadığın insanların selam vermesi çok hoş birşey

bir seferinde uzun yolculuk sırasında bölünmüş yolun karşı tarafından 4-5 motor arka arkaya geliyordu
sanırım hepsi de hayabusaydı
hepsi birden selektör ve el selamı verdiler ben tek olmama rağmen
ben de karşılık verdim
yüzümde istem dışı bir gülümseme oluştu, çok hoşuma gitti :)
tanımadığın insanların selam vermesi çok hoş birşey

ne kadar güzel birşey yau.. :)

Moderatör
coq doğru bir bakış açısı sergilemiş olsada, ilk defa ona katılmayacağım.. Üstüne basarak söylüyorum, doğru bi bakış açısı olduğunu.. Fakat trafiği, kendimizi, ve selam verdiğimiz motosikletleri tehlikeye, yanlış anlaşılmaya sokmayacak şekilde korna veya sellektör ile selamlaşmak gayet hoş birşey.. Yolda ki yağ birikintisine gelince, sellektör yapıp, aynı zamanda el işaretiyle yavaşlamasını söyleyebiliriz, böylece bi tehlike olduğunu sezinler karşımızdaki. Örnekler çoğaltılabilir, kısaca, selamlaşmak ve karşılığını almak insana huzur veriyor gerçekten.

Son düzenleme:
sürekli selam veririm abi.. hee alırmıyım genel olarak evet ama tek tük vermeyenler yada fark etmeyenlerde oluyor.. :D bu arada kendimi fark ettirmek için karşımdaki motorun cc si büyükse epey bi çaba sarfediyorum cc si küçükse zaten o fark ediyor :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Yanlista israr etmek bizim milletimize has ozelliklerden biri.
Aslinda bu konuyu daha once tartistigimiz icin ben kisa gecmistim.
Ama anlasilan onceki konuyu kimse okumamis.
Yarin bir firstini bulup yazmaya calisacam ama simdilik kisa bir soru sorayim.

Siz motosiklet kullanicilarina sadece motosikletiniz varken mi selam veriyorsunuz?
Yani baska bir arac kullanirken ya da yaya yururken nasil selam vereceksiniz?
Kornaniz selektorunuz mu var?

Boyle sacma sey olur mu?

motosikletci, motosikletciye selam verir.
Ama her sartta selam verir;
Sadece motosiklet kullanirken degil.
Bu nedenle selektor ve benzeri yontemler her sarta ise yaramaz.
Ornegin ben full aksesuar yaratilmamisim.
Uzerimde korna selektor yok.
Bu nedenle yaya oldugum zaman motosiklet kullanan arkadaslara selektor yapamiyor korna calamiyorum.:)

Kisacasi her ortamda gecerli bir selamlasma yontemi gelistirlirmesi daha iyi olacakken yanlisda israr etmenin kimseye bir faydasi olmaz.
Bizim burada kullandigimiz bir selamlasma sekli var.
Daha once yazmistim ama yarin yine yazacagim.

Belki selektor ve korna sacmaligi yerine alternatif selamlasma yontemleri hakkinda fikir uretmenize yardimci olur.

Yani en azindan gecenin karanliginda karsindan gelen motosikletliye selam verecem diye selektor yapip gozunu kor etmekten,
ya da yerlesim birimi icinde korna calarak cocugunu daha yeni uyutmus bir annenin kufurlerin den uzak bir yasam icin bir adim atarsiniz.

Arkasi yarin.............

Kendinize iyi bakin.
Korna ve selektoru gerektigi zaman kullanin....:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar