Suzuki V Storm 650 , Bmw 650 Gs, Honda Transalp Hakkında

bu motorların hangisi daha güçlü, yakıtı az olup titreşimi az olan motor hangisidir ayrıca 3 ünün özellikleri ayrıntılı olarak bilen varmı ve resimleri varsa yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Gelecek yorumları çok merak ediyorum desem yalan olur ama yinede takip edeceğim:wiinkk:

hangisi daha atik: vstrom
hangisi daha ekonomik yakitli: f650 gs
hangisi daha kullanisli: ilginc soru,ne acidan baktigina bagli..
bence bu ucunde vstrom alinir..
f650 gs kullandim cok guzel motor ama BENCE vstrom daha guzel..
TA ise efsane olan bi motor saglamlik acisindan..ama bi turlu isinamadim ona..
belki yasimdan(22)dolayi dizayni cok cekici gelmiyor..

Iclerin en pratik, en ekonomik 650 GS.

En az ekonomik, Honda Transalp, malasef yakiti ictigini duymustum.

Bence en iyisi V-Storm, cift silindir, yolda kaymak gibi giden bir motor. Ancak Transalp ve GS den daha hantal, buyuk. Sehir ici icin pek ideal degil, ama uzun yolda keyfine varilmaz.

Pegaso'yu almadan once bayagi bir arastirma yapmistim, o yuzden az biraz bilgim var :)

Son düzenleme:
transalp en sağlamı görünüyor servis ve parça olayı honda olması nedeni ile daha kolay bulunabilir(hala bu motorla uzun yol yapanlar var)
GS 650 ekonomik ve kullanımı kolay olanı transalpi tahdından edecek gibi(sağlamlık)
Suzuki en güzeli :)

345

Dört silindirin tadını iyicene aldıktan sonra alacağım motor dl650 çok incelediğim ve çok beğendiğim bi motor.Tip olarakta bence en güzeli.
Gs650 nin ekonomik olduğunu duydum çok yerden ama bana hitap etmiyor.bi akrabamda var kalitesi fark ediliyor ama yinede ben beğenmedim...
TA ise 2003 modelini bir ay kullandım bu motorlar içinde kullandığım tek motor tur camıyla beraber çok rahat bi sürüşü var dengesi ve kullanışı rahat.Çok yaktığını söyleyebilirim...Tip olarak onuda pek beğenmiyorum.
Bu motorlar arasında dl650 favorim hele ful çantalı oldumu tadınmaz yenmez:cat:

F650 haricinde diğer iki motoru kullanmış biri olarak. Transalp düşük gücü ve geri teknolojisiyle (yakıt tüketimi DL650'den aynı km de 2 lt daha fazla) zorunda kalmadıkça düşünülmemesi gereken bir motor. Belki servis ağından ve Honda isminden dolayı almak isteyen arkadaşlar olabilir. Üzerindeki dişli lastiklerin titreşimi, gürültüsü ve frenlemede aşırı yaylanan ön maşa benim hoşuma gitmemişti. F650 özellikle Dakar versiyonu hem arazide hem de normal yol şartlarında ekonomik ve güzel sürüşe imkan sağlıyor. Kullanan arkadaşlardan tek silindir olması dışında herhangi bir olumsuz kelime duymadım. DL650 ise çok farklı, arada bir motor. Çok kötü diyebileceğim arazilere girip çıktığımda oldu, temiz asfaltta da sürdüğüm oldu. Ama genel olarak motorun yapısı ağır arazi kullanımına uygun değil. Zaten Enduro ile çok ağır araziye girmek pek akıl işi gibi gelmiyor bana. 200 küsür kg ağırlık ile zor arazide baş etmek hiç kolay değil. DL650 ile hafif arazi koşullarında sorunsuzca ilerleyebiliyorsunuz. Lastiklerinizi de uygun seçerseniz DL650 sürüşü oldukça keyifli bir motora dönüşüyor. DL650'nin 3000 devir altı torku biraz zayıf bu nedenle orta devirlerde gezinmek gerekiyor. Bu durum en çok zor arazi koşullarında can sıkabiliyor. Bazı dik bozuk zeminleri kontrollü tork aktararak geçmek için yarım debriyaj orta devirli kullanıma başvurabiliyorsunuz. Ancak iş spor kullanıma geldiğinde devirli kullanım da ayrı bir keyf veriyor. İki kişi DL650 ile 190km/h gördüm. Tabi DL650'nin hız göstergesinin biraz fazla gösterdiği forumlarda konuşulan ayrı bir konu. DL650'nin viraj performansı beni oldukça tatmin etti. En son sınır olan ayak peglerini yere sürtebildim (orjinal lastik ile) ve en ufak bir izden çıkma sorununa rastlamadım. Metzeler Tourance veya Michelin Anakee gibi lastiklerle çok daha iyi viraj performansı alınacağını tahmin ediyorum. Yakın dostum Erhan (qrar) DL650 K7'sine Dunlop D607 taktırdı ve viraj performansının ciddi iyileştiğini anlattı.

Şu an için aklıma gelenler bunlar.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim benim honda falconum var nasip olursa onu satıp suzuki V STORM alma niyetim var o yüzden bu 3 motor arsında kaldım ama en sıcak baktığım V STORM eğer yanlış değilse TA dan beygiri gücü fazla ve yakıtıda ve çoğuda SUZUKİ yi tavsiye ediyor bakalım nasipte varmı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dört silindirin tadını iyicene aldıktan sonra alacağım motor dl650 çok incelediğim ve çok beğendiğim bi motor.Tip olarakta bence en güzeli.
Gs650 nin ekonomik olduğunu duydum çok yerden ama bana hitap etmiyor.bi akrabamda var kalitesi fark ediliyor ama yinede ben beğenmedim...
TA ise 2003 modelini bir ay kullandım bu motorlar içinde kullandığım tek motor tur camıyla beraber çok rahat bi sürüşü var dengesi ve kullanışı rahat.Çok yaktığını söyleyebilirim...Tip olarak onuda pek beğenmiyorum.
Bu motorlar arasında dl650 favorim hele ful çantalı oldumu tadınmaz yenmez:cat:

çok çok çok ne kadar çok
biri 5 yakarken dıgerı 6 yakınca ölüyorsunuz çok dıyorsunuz.... bırı 200 yky dıgerı 220 ykr ne fark eder ona gore konfor ona gore servıs
bmw de borusandan baska yetkılı servıs varmı ? kol gıbı
honda alırsan adam gıbı mototal esengul konsuk gıbı cıddı ve buyuk servısler var. rekabette var ...
suzukıde ne var sadece korlasa gıt borusana razı ol....

Bir V Strom kullanıcısı olarak değil, objektif bir açıdan kendi görüş ve tecrübelerimi aktaracağım.
Öncelikle, Transalp ve V strom başka bir forumda kıyaslandı ve tartışıldı!
Yinede, V Strom Transaplten daha ağır gibi olsa da, Ağır arazi de TA ya göre daha hantal kalsa da, V Strom genele bakıldığında kesinlikle Transalpten daha üstün bir motosiklet. Şehir içi trafikte ağır ve hantal kalacağını düşünenlere kullanmadan yargıya varmamalarını tavsiye ederim:bounce: Ben her fırsatta şehir içinde kullanıyorum ve %99'unda artçım olur! en ufak bir sıkıntım olmadı bu güne kadar. 3'lü çanta seti dolu iken artçımla birlikte yaklaşık 400kg gibi bir toplam ağırlık ile uzun yolculukalara çıkıyorm! en ufak bir sıkıntı yaşamadım bu güne kadar. Uzun yolda ve tüm yük'e rağmen, ortalama 110-130km/s sürat ile yakıt ortalaması 4,5lt/100km biraz daha gaz açarsam 5lt/100km ye çıkıyor ama hepsi bu:wiinkk: 150 - 160km/s ve daha üstüne çıkıldığında hak ettiği 5,7-6lt yi elbette yakıyor ama aynı süratlerde seyir eden kuzenimim Africa Twin'i 7-8lt/100km ve üstüne çıkıyordu arkadaşlar:bounce:
Sonuç olarak. İyi ki almışım DL 650 mi diyorum ve her binişimde ayrı bir keyf alıyorum. Siddetle tavsiye ederim:cat:

ÖZER arkadaşım dragstar 1100 clssicten enduroya geçmek isteyen daha doğrusu denemek isteyen biri olarak abs siz ve abs li olan motorlar arasındaki frenleme ile ilgili detay verirmisin abs li olanlarda durma ile ilgili sorunlar yaşandığını duydum ayrıca arka fran kullanımında abs siz olanlarda frenleme sırasında balık kuyruğu şeklinde yalpalamalar oluyormu chopper ın ağılığına ve ve duracağından emin olan biri sürücüye göre sanki ön freni vstromda yapsam durmayacakmış gibi hissediyorum bu konuda yardımcı olurmusun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar