İstanbul-İzmir Arası 150 Zat ile Gidilirmi

150 Zat İle İstanbul-İzmir Yolculuğu Yapılırmı

• Evet Yapılabilir

Oy: 72 76.6%
  • Hayır Yapılamaz

Oy: 22 23.4%

• Kullanılan toplam oy
    94
dostum ben yazın temmuzda tayine gelirken şırnaktan ankaraya mondial 125zn ile gelmeyi düşünüyorum.güzergah planımı şimdiden çıkardım.ben bunu yapabileceğime inanıyorsam sen bu motorlar neler yapmazsın?hadi bakalım gözün korkmasın, sana şimdiden iyi yolculuklar.allah kaza bela vermesin.

şafak hiç canını sıkma derim sen artık motorunu az çok tanıyosun yola çıkmadan önce herşeyi bi gözden geçirip, yağını değişip öyle çık yola:cat:
gideceğin güzergahlar için yola çıkmadan önce servis numarası aders felanda al
ne olur ne olmaz..! yollarda dinlene dinlene git hem kendi konsantrasyonun hemde motor için .. .

Motorun daha önce seni hiç yolda bıraktı mı ?. Bence kendine değilde motoruna güveniyorsan git. Yolda kalırsan çekeceğin rezilliği bi düşün.
Eğer motoruna güveniyorsan yola çık ve mola vermek için senin motor için 100km çok fazla bir km. Zaten yola çıkınca bunu anlayaacksın. Motoru hiç zorlamadan 50km de bir durarak yanına çıkabilecek arıza ve sorunlarda yardımcı olabilecek hertürlü alet ve edavatı alarak şansını bi deneyebilirsin :)
hayırlı yolculuklar.

ZAT 150 ancak tahrik kayışı eski ise ve kopacak olursa sorun yaratacaktır onun dışında 150cc ve dört zamanlı bir motor sorun yaratmaz.
ZAT 150'lerin yolda kaldığına dair şikayet edildiğine rastlamadım.

Balıkesir tarafları karlı olabilir:wiinkk: dikkatli olmak lazım.Sıcak giyinmeyi unutma:bounce:
İyi yolculuklar ve keyfini çıkar:cat:

Motorun daha önce seni hiç yolda bıraktı mı ?. Bence kendine değilde motoruna güveniyorsan git. Yolda kalırsan çekeceğin rezilliği bi düşün.
Eğer motoruna güveniyorsan yola çık ve mola vermek için senin motor için 100km çok fazla bir km. Zaten yola çıkınca bunu anlayaacksın. Motoru hiç zorlamadan 50km de bir durarak yanına çıkabilecek arıza ve sorunlarda yardımcı olabilecek hertürlü alet ve edavatı alarak şansını bi deneyebilirsin :)
hayırlı yolculuklar.

Motordan hiç anlamadığın belli oluyor:bounce: neye dayanarak 50km de bir mola ver dediğini de anlamadım:bounce:
Ben 100cc cub ile non stop 150-200km yol aldım (yani depo hemen hemen boşalana kadar) hiç bir halt olmadı.ve Cub 'u bıraktığımda 20.000km yol yapmıştı! arkadaşım aynı Cub ile hala HİÇ BİR değişiklik yapmadan (debriyaj balatası hariç) yol kat ediyor.
ZAT 150 ile Çanakkale tur'u ve başka uzun mesafeli turlara katılan arkadaşlarım var hiç biri diğerlerinden geri kalmadı ve 100-110km/s süratle canavar gibi yol aldılar.

ZAT 150 bir çinli ama kümçümsemeyin arkadaşlar.Karenaj sorunları oluyor fakat motor ve yürüyeni gerçekten sağlam.Extrem ve istisnai durumlar haricinde ZAT 150 her mesafeyi kat eder.

Son düzenleme:
Özer dostum önyargılı davranman elbetteki her 50km de neden durması gerektiğini açıklamadığımdan kaynaklanıyor.

Öncelikle bende 100cc Honda Beat ile 1 kere durarak istanbul-Çanakkale arası yol yaptım. Ayrıca Dylan ile 2 kişi istanbul-Bodrum'a gidip geldim 1 yılda 26bin km motosiklet tecrübem oldu. Bu kadar kısa zamanda bu kadar yol katetmiş olarak motordan az çok anladığımı ve insanlara yol gösterebileceğimi sanırım gösterir.

Japon motorlarına güvenim sonsuz ve eğer benzinin yetiyorsa ve yorulmuyorsan istersen hiç durma. Anak çinlilerde durum böyle malasef değil. Arkadaşın yolculuğunu tamamlaması için her 100km çok fazla gelecek bunu kendide yaşayıp görecek. Zaten yolculuğundan sonra benim ne demek istediğimi anlayacaktır.

Hoşça-Dostça

gidilir bakımlı ise motorun gidilir.

zaten bandırmaya kadar vapurla geçtikten sonra sanırım 400 km mi ne kalıyor izmire, 100 km de bir dinlensen yeterlidir hava zaten soguk motorda şişmez

Yolun acik olsun kardesim.hem gider hemde gelirsin.sana hayirli yolculuklar diliyorum. geldiginde cig kofte partisi veririz artik..:)

5 molada izmir de olursun sanirim.
izmire vardigin gibi internet cafeden mi yazarsin bi sekilde bizi haberdar et.
merakla bekliyecegiz haberlerini

Son düzenleme:
1 saatte bir 15 dakka mola ver abi o zmn bi problem çıkmaz en azından 1.5 saat olsun havalar çok sıcak değil zaten geçen sene izmirde oturuyoduk bi kez karla karışık yağmur yağdı sorun olmaz bence

Makineyi sıkıştırmadığın sürece sorun olmaz gidersin her 100 km de mola da verdinmi daha ne olsun o kadar yoluda gitmesse yuh ona demi ama :580 km yol gidecek katlanıversin o kadarına :p

allah izin verirse ve benim hanımda izin verirse; bende şafak'la gidiyorum...

şimdi çocuğun yolda başına bişeygelir,neme lazım... bi büyük olarak bende yanında gideyim bari..... dimi?

:queen::queen::queen:

gencler hayırlı yolculuklar imkanım olsa bende gelirdim zevkli bi yolculuk olurdu ama işten izin almam imkansız kazasız belasız yolculuklar dikkatlı gidin delin zatlarıda üzmeyin yolda

şafak şindiden hayırlı yolculuklar sana kaza görmüyesin kardeşim:rendeer:

Saol abi.Bakalım neler olucak bende merak ediyorum.Birde abi su sucuk olayını tekrar etsek diyorum :rendeer: :queen:

allah izin verirse ve benim hanımda izin verirse; bende şafak'la gidiyorum...

şimdi çocuğun yolda başına bişeygelir,neme lazım... bi büyük olarak bende yanında gideyim bari..... dimi?

:queen::queen::queen:

:cat: Ayberk abi inan süper olur.Hem banada göz kulak olmuş olursun :cherry:

o makinada o problem hep vardı :(
ama zor değil makinanın bakımlarını eksiksiz yapıp birde fazla yüklenmeden yol alırsan allahın izniyle hiç bişey olmaz :)

kayış da ole kolay bişe değil ha adamlar kompresorle falan sokuyolarmış babam soledi malum 1 kere kayışı kopardılar kasnak fazla gerilmiş
@ayberk abi bizim yerimize sen git abinin yanında istanbulda olsaydım ve ehliyetim olsa mutlak gelirdim.
aman kazasız belasız...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar