2009 Yamaha Fiyatları

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
honda al mert honda sana yakışır

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Deliemin arkadaşım sen bu ülkede yaşamıyormusun? Bak sana şöyle bir örnek vereyim.Bu milletten öğrediğim değil birebir yaşadığım bir örnek: Lojistik sektöründe çalışıyorum ve ihracat ithalat hepsi birebir önümüzden geçiyor.Çünkü taşımalarını direk biz yapıyoruz. Geçen sene aralık ayına göre bu ayki ihracat ve ithalatımız %60'dan fazla düştü.Çalıştığım işyerin 60 eleman çalıştıran bir grup şirketi.Sadece benim şirketimden 20'ye yakın eleman çıkarıldı.Hükümeti savunacağız diye de böylesine kör olmayalım.Bugün bu krizi kabul etmezsen yarın illaki ucu sana da dokunacaktır. Allah yar ve yardımcınız olsun heheh:)

Peki taşıdığınız evrak ya da kargoda azalma varmı?..... :silent::silent: Cevabın yok sa patronlarının kriz fırsatçılığıdır tek kelimeyle.... :cat::cat::cat:

Kriz in kelime anlamı değişmeli bence.... TDK ya başvurup Kriz=Fırsatçılık Olarak geliştirilmeli... :p:p:p

Yuh dıyorum baskada bısı demıyorum bu ne ya FZ serısını fıyatlarınaa bak hayallerım suya dustuu :(

Mert zaten R1'i satsan, Sıfır ABS'siz 1000 RR alırsın kalan parayla da 1000rr eğitimini yaparsın üzülme:ppPp

mert'i absiz bişeye bindirmeyin =) duramıyor zaten stopieleride 20 km hızla yapıo :p

o ön kafayı değiştirmezlerse ybr yide biraz zor satacaklar....

Peki taşıdığınız evrak ya da kargoda azalma varmı?..... :silent::silent: Cevabın yok sa patronlarının kriz fırsatçılığıdır tek kelimeyle.... :cat::cat::cat:

Kriz in kelime anlamı değişmeli bence.... TDK ya başvurup Kriz=Fırsatçılık Olarak geliştirilmeli... :p:p:p

Onu söyledim ya zaten hocam.İşlerde müthiş derecede azalma var.Zaten sanayiciler, ihracatçılar, vs. herkes aynı şeyi söylüyor.Bir tek HAMDOLSUN'cular aksini iddia ediyor

YBR 250 yine 10000 i geçmiş.nasıl bir mantıktır bu %20 zam. bu ekenomik şartlarda 250 cc motora 10 000 TL verecek kaç kişi var Türkiye 'de. 8500 den biraz aşağı düşse alınabilecek motor 10 000 i geçmiş. kardeşim zaten bu sınıfta Türkiye de motor yok olanlar da ateş pahası. nasıl binecez biz bu 250 cc ye. Beldeyama Yetkililerini kınıyorum:farao:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

danışmanlığını yaptığım bir firma 150 işcisinden 70 ini çıkarmak zorunda kaldı.
fırsatçılıktan mı hayır.
Adamların ürettikleri mallar depolardan taştı,alan yok.Daha kaç ay stoklamak için mal üretebilir,kaç ay işçi maaşı ödeyebilir?
bu mu fırsatçılık.?
Tofaş niye üretimi durdurdu?niye iŞçi çıkardı.
Sıfır kilometre otomobil soran yok da ondan.
bu mu fırsatçılık?
İhracat giderek düşüyor çünkü Avrupa,Amerika tüketimi kıstı.
İhraç malı üreten kime satacak?
Tüketimimizin ve enerjimizin çoğu ithalata dayalı,ithalat için döviz lazım,döviz nerede?kimde var?
ihracat olmazsa nereden gelecek?
Ekonomi dev bir mekanizmadır ama kuralları basittir,herkesin anlayabileceği gibi anlatılabilir.
Paran varsa,üretimin varsa,kredin varsa ekonomin iyidir.
Paran yoksa,üretimin varsa kredin varsa fena sayılmazsın.
Paran yoksa,üretimin yoksa,kredin varsa kötüye gidersin.
paran yoksa,üretimin yoksa,kredin yoksa kötüsün.
borcun varsa,paran yoksa,üretimin yoksa,kredin yoksa(hatta kredi alacakların bile batmışsa)ve hala durumun iyi olduğunu zannediyorsan
diyecek bir sey var" Allah İyiliğini versin".
Bizim memleketin hali,işi olmayan,limitinin sonuna gelmiş kredi kartı ile kirasını,gıdasını karşılamaya çalışan işsize benziyor.
Keşke daha güzel bir tablo çizebilseydim.Çizmek isterdim çünkü ben yurdumu ve yurttaşlarımı çok seviyorum.
TDK sözlüğünde Krizin anlamı bence şu şekilde değişmeli:
kriz=akıllıların anlamaya çalıştığı,kerizlerin yokluğunu arzu ettiği,umudunu tüketmediği durum.:) :) :) :)
Memleketin kerizinin bol olması da güzel bir sey :)

Son düzenleme:
Mt-03 cüler Yamahanın zammını bile geçmişler. Daha dün sıfırı 12500 ytl iken 12000 isteyen arkadaşlar şimdi 16500 lere çıkmışlar. Hayır hiç mi kafa çalışmıyor onu anlamadım. 12000 e kimse almıyosa 16500 görünce atlayacak mı yani millet..
Neyse kendi çaplarından mallarını kıymetlendirmişler. Ellerinde kaldıkça akıllanırlar zamanla :)

tamam anladık vergi gumruk otv kdv atv bdt hnt mkt dht lft bı suru sacma sapan Tyi koyuyolar ustune kalıte hızmet hava hos bi durus ekleniyor eyvallah ama işin suyu biraz cıktı yaa

Zafer Peker'in bi şarkısı vardı neydi o? heh hatırladım..

Öpsene Beni Sen Öpsene Beni...!!!

Bunlarda milleti öpmeye çalışıyo galiba... :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İstanbul Sanayi Odasının araştırması Yamaha'nın fiyat politikasınının hayali olduğunu göstermeye yeter:

2001’de bile böylesi görülmedi
Küresel kriz nedeniyle azalan talep sanayiyi vuruyor

İmalat sanayiinde kapasite kullanım oranı, Aralık’ta geçen yılın aynı ayına göre 16.4 puan düşüşle yüzde 64.7 düzeyine geriledi. Bu oran son 18 yılın en düşük oranını ifade ediyor. Rakamları değerlendiren İSO Başkanı Tanıl Küçük, hükümeti harekete geçmeye çağırarak, “Darboğazdayız, acilen iç talebi canlandırıcı önlem alınmalı” dedi

İmalat sanayinde kapasite kullanımı, 2008 yılının Aralık ayında, geçen yılın aynı ayına göre 16.4 puan azalarak, yüzde 64.7 seviyesinde gerçekleşti. Kapasite kullanımı Kasım ayına göre ise 8.2 puan geriledi. Kriz nedeniyle talepteki yaşanan daralmanın boyutlarını göz önüne seren bu oran, son 18 yılın en düşük kapasite kullanımı oldu. Rakamları değerlendiren İSO Başkanı Tanıl Küçük, “2001 krizinde bile böylesine bir düşüş görmedik” derken, hükümeti iç talebi canlandıracak önlemler almaya çağırdı.

Kamuda işler durdu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Aralık ayında imalat sanayinde kapasite kullanım oranı, devlet sektöründe yüzde 61.6, özel sektörde yüzde 65.2 oldu. 2007 yılının aynı döneminde kapasite kullanım oranları kamuda yüzde 90.5, özel sektörde yüzde 79.7 olarak belirlenmişti. Aralık ayında imalat sanayinde “üretim değeri” ağırlıklı kapasite kullanımı en düşük sektör, yüzde 43.3 ile büro, muhasebe bilgi işlemleri makine imalatı oldu. Taşıt araçları üretimindeki düşüş de dikkat çekti. Aralık ayında taşıt araçları üretiminde kapasite yüzde 44.7’yle rekor biçimde geriledi.

Otomotivde kan kaybı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, rakamların ardından yaptığı açıklamada otomotivdeki bu derin kan kaybına da vurgu yaptı. Küçük, otomotiv sektörü kapasite kullanımında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50’den fazla düşüş olmasının, bu sektörde, bir yıl içinde, ne kadar büyük bir kan kaybı olduğunu açıkça gösterdiğini ifade etti.

“Kapasite kullanım oranındaki yüksek düşüş, Aralık 2008’de aylık sanayi üretim endeksinde de büyük bir düşüş gerçekleşeceğinin habercisi. 2008 sanayi üretiminde, 2001 sonrası dönemin en olumsuz yılı olacak” diye konuşan Tanıl Küçük, imalat sanayinin en zor dönemlerinden birinde olduğunun altını çizdi.

Ocak’ta fiyatlar da satış da düşecek

* Ankete göre işyerlerinde Aralık üretim miktarı yüzde 12.2 azaldı. Ocak‘ta ise üretimin yüzde 1.7 artması bekleniyor.

* Aralık ayı satış miktarı yüzde 5 azaldı. Ocak’ta yüzde 2.8 düşüş öngörülüyor.

* Aralık’ta satış fiyatları yüzde 2.7 azalırken, Ocak ayında yüzde 0.5 düşmesi bekleniyor.

Düşüşün ana nedeni talep yetersizliği

* Ankete göre, krizin etkilerinin net biçimde ortaya çıktığı Aralık ayında işyerlerinin tam kapasiteyle çalışmamasının nedenleri arasında talep yetersizliği ilk sırada yer aldı.

* İç pazarda talep yetersizliği yüzde 45.7 ve dış pazarda talep yetersizliği yüzde 27.1 oranında etkili oldu.

* Mali imkansızlıklar yüzde 4, yerli mallarda hammadde yetersizliği yüzde 3.2 oranında etkili oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar