Arkadaşlar Türkiye'de global krizin etkileri hala anlaşılamadı.
Her ay sanayi üretimi % 20 düşüyor.
Alın size bazı rakamlar vereyim sadece Aralık 2008 de genel ihracatımızdaki düşüş %28,4 tür.
Sanayi % 32,3;
Tekstil % 32,1;
Deri mamulleri % 20,9;
Konfeksiyon % 31;
Kimya sanayi % 47;
Madencilik % 28,1;
Otomotiv ihracatındaki gerileme ise % 49,5 oldu.“
Üretim olmadan,ihracat olmadan nasıl tüketim olacak? neyle finanse edilecek bu tüketim?.Neyle geçinip,neyle motor alacak bu millet?
Kimse bana dokunmaz zannetmesin o ihracatın da o sanayi üretiminin de birer parçasıyız.
Aha buraya yazıyorum; % 8 olan gıda ürünlerinin KDV si Nisan 2009 da kesinlikte arttırılacaktır.Bu bile yeteri kadar sıkıntı yaratır
2009 da kenarda ciddi miktarda paranız yoksa yanılıp da 12 ay taksitle bile motor filan almayın,sonra motora bakıp bakıp ağlarsınız,yaza satmaya kalksanız kredi borcunun yarısını bile karşılamaz,üste borçlu kalırsınız..
sahibinden.com daki ilanlarda şu kriterleri bir arayın benim söylediklerimin az bile olduklarını göreceksiniz.
"kredi borcundan dolayı,banka borcundan dolayı,ilk gelen alır,ilk arayan alır,acil sıkışıklıktan"
keşke plazalarda masa başında oturup dolarla maaş alanlar ürünlere zam yaparken bunlardan haberdar olsa.
Keşke onların sonu da bir gün o masa başları ve dolarlı maaşlardan aşağı düşüp işsizlik maaşı kuyruğunda beklemek olmasa.
Türkiye, Ekonomik krizi çok ağır yaşayacak; çünkü ne ekonomi idaresi, ne de iş dünyası bu ekonomik krizi vaktinde fark edemedi. Hiç bir önlem alamadı. Hala da tam anlayabilmiş değiller
Bütün dünyada sanayi ürünlerinin üretimi ve satışı düşerken birilerinin zam yapması nasıl bir saçmalık olabilir?.İzahı var mı?.
belki bazı firmaların piyasa analistleri yorgansız yatıyordur
görünen köyü görmek istemeyenlere daha ne söylenir ki.