ıslık sesi ( ninja 250r)

arkadaşlar motor tecrübem ve teknik konusunda zayıf oldugum için sizlere sormak istedim..benim ninjadan ıslık sesi gibi bişey gelıyor.düşüncerime göre depodan hawa kaçırıyor.(haraket halinde iken çıkıyor ses).nedir bu problem anlamıyorum ) :pale: iğrenç bi ses ya tırsıyom :) motor şu anda 400 km de 300km den sonra olmaya başladı...acaba diyorum benzin deposu full olunca hawa kaçırmıyor mesala su anda 4 lt fila nwardır ses geliyo hala :pale: sizler ne düşünüyosunuz acaba ? teşekkürler şimdiden

hava fıltrenden olabılır,
motorun hava emişi için gereklı olan parçasıdır,

belkı tıkanmış ve ufak bir boşluğu kalmış olup,
oradan havayı emiş esnasında gelıyor olabılır...

düzeltiyorum

bu ses hyolardada var belli devirlerde hafiften motorun hava alma ünitesiyle alakalı bir durum ama tam ne olduğunu bende çözemedim zaten çok aşırı bir kullanmışlığımda yok
rodaj bakımı 500demi olucaktı hocam?

Son düzenleme:
düzeltiyorum

bu ses hyolardada var belli devirlerde hafiften motorun hava alma ünitesiyle alakalı bir durum ama tam ne olduğunu bende çözemedim zaten çok aşırı bir kullanmışlığımda yok
rodaj bakımı 500demi olucaktı hocam?

800de olucak.. :) sizce güneşte kaldığı için depodan hawa sızabilir mi ? aklıma o da geldi..çünkü durduğumda ses gidiyor deponun kapağını açıyorum hawa geliyor birden :)

genelde ıslık sesi kasktan cıktıgını duydum ama sorun şurda granajında bır parcanın vıdası gevşekte olabılır aynı kaskın aradakı gıbı yanı ses sana kuşku yaratmasın bırsey olmaz

genelde ıslık sesi kasktan cıktıgını duydum ama sorun şurda granajında bır parcanın vıdası gevşekte olabılır aynı kaskın aradakı gıbı yanı ses sana kuşku yaratmasın bırsey olmaz

sanmıyorum gece çıktığım zaman ses gelmiyor :)

800de olucak.. :) sizce güneşte kaldığı için depodan hawa sızabilir mi ? aklıma o da geldi..çünkü durduğumda ses gidiyor deponun kapağını açıyorum hawa geliyor birden :)

depodaki gaz basıncı her zaman olur benzin uçucu bir maddedir unutma :cat:
yani soğuktada olur o çok aşırı soğukta bilmem ama =) motor çalışır halde gazo hafiften hafiften ver devri yavaş yavaş yüksek bak bakalım geliyormu ses durduğun yerde geliyorsa havalandırma sistemindendir filtrede pislik vardır yoldan bişe gelmiştir bi şekilde çarpıp delmiştir ufaktan felan
ama sadece giderken geliyorsa hızlandıkça motordanmı kasktanmı geldiğine emin ol (dicem ama motordan geldiğinden eminsin anladığım) grenaja bak önden ve direksiyonun orada açıkta bariz bi şekilde duran birşeyler varmı ses yapabilecek şekilde grenaj bağlantılarının kontrol et arkadaşında dediği gibi (motorun üstünde bulunan her parça zamanla gevşer her zaman ama bu kadar çabuk olmaması gerek bunu servis bakımlarında yaparlarda)

şimdilik diyebileceklerim bunlar aklıma gelenler :cat:

sanmıyorum gece çıktığım zaman ses gelmiyor :)

bide şunu yap depoyu fulle ve hep aynı gaz devriyle yol almaya çalış (yüksek devirlerde olması gerek bunun ama motorun daha rodajda) bak bakalım zamanla devir düşüyormu düşüyorsa depodandır muhtemelen havalandırma kısmı (ufak bir delik) tıkanmıştır (ses gelmiyo dediğin için akşam dene)

Son düzenleme:
depodaki gaz basıncı her zaman olur benzin uçucu bir maddedir unutma :cat:
yani soğuktada olur o çok aşırı soğukta bilmem ama =) motor çalışır halde gazo hafiften hafiften ver devri yavaş yavaş yüksek bak bakalım geliyormu ses durduğun yerde geliyorsa havalandırma sistemindendir filtrede pislik vardır yoldan bişe gelmiştir bi şekilde çarpıp delmiştir ufaktan felan
ama sadece giderken geliyorsa hızlandıkça motordanmı kasktanmı geldiğine emin ol (dicem ama motordan geldiğinden eminsin anladığım) grenaja bak önden ve direksiyonun orada açıkta bariz bi şekilde duran birşeyler varmı ses yapabilecek şekilde grenaj bağlantılarının kontrol et arkadaşında dediği gibi (motorun üstünde bulunan her parça zamanla gevşer her zaman ama bu kadar çabuk olmaması gerek bunu servis bakımlarında yaparlarda)

şimdilik diyebileceklerim bunlar aklıma gelenler :cat:

teşekkür ederim aydınlattın için :) http://www.motosiklet.net/forum/mot...wasaki-ninja-250r-kullanicilari-buraya-5.html burda ece naz diye bir arkadaşımız mesaj atmış şimdi gördüm dediğim gibi galiba güneşten dolayı olabilir mi ?

benzin deposu havalandırma hortumu vardır o tıkanmış olma ihtimali varmıdır acaba

arkadaşım depo kapağını açtığında ses gider.bir dene ona göre cevap yazalım :bounce:

deponda genleşen havanın bir hortum ile geri dönüşümünü sağlayan sistemde hata var muhtemelen hava hortumun katlanmış havayı tahliye edemiyor ve en zayıf noktadan basınçla kendine yol buluyor seste ordan geliyor. başıma geldi depoyu açınca pof diye bir ses çıkıyordu benzin ne kadar az olursa ses az çıkıyodu bence en kısa zamanda sevise git dolu depo ile kullanma.

kaski takip son surat kos, hala geliosa kasktandir.. tamam tamam cok kotuydu kabul ediyorum!::pokey::::cekic::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar