ilk kazamı yaptım hayırlısıyla

Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
449
bu akşam mesai bitimi arkadaşların yanına gitmek için motoruma atladım.izinden yeni geldiğim için uzun süre binememenin verdiği özlemle sarıldım zeytinime.izine gitmeden öncede bir abiye anahtarını vermiştim zeytinin.arada çalıştır diye.artık ben yokken ne yaptılarsa marşa bastım hafif gaz verdim sesi farklı geldi gazı normal ayarında kapadım motor sustu.neyse biraz daha gaz vererek çalıştırdım.ben yavaş yavaş kaldırdım motoru.bir 500 metre falan gittim.dik ve bozuk yüzeyli bir yola geldim.yokuş gerçekten dik ve çok bozuk bir zemini var.ben hafiftan frene bastım 10 m o şekilde falan gittim bir anda motor ileri attı kendini sonra aynı şekilde geriye attı ben frenle alakalı zannettim elimi frenden çektim.tekrar sıktım hafifce freni önce kızakladı ondan sonra frenler tutmadı, motora gaz vereyim öyle kurtarayım dedim gazda çalışmadı.o arada zeytininin motoru sustu, çukura girdim.zeytin bir tarafa savruldu bende kendimi aksi istikamete salladım.allahtan üzerimde eldivenim,montum ve kaskım vardı.kalktığımda motorun yanına gittim.motorun sadece sol aynası kırıktı.neyse aldım aynayı düzlüğe indim.motorun sağına soluna baktım herşey yerinde.sonra kontağı kapattım, anahtarla koltuğun altındaki bagajı açtım aynayı koydum.tam kontağı çevircem anahtar girmedi.anahtara baktım oda yamulmuş.zar zor düzeltmeye çalıştım ama olmadı.bende motoru çalıştırmadan biraz aşağıdaki park yerine bıraktım.o sırada kendi üstüme başıma baktım eldivenim hafif hasar görmüş, sırtım ve omzum toz içinde birde sol ayak bileğim ağrıyordu.(hala ağrıyor gerçi)

işte arkadaşlar scooter bile olsa korumanın faydası.hızım çok yoktu ama gerçekten güzel düştüm(gerçi judo ve aikido bildiğim için birazcıkda olsa düşerken pek zedelenmedim)o yüzden lütfen siz siz olun korumasız yola çıkmayın lütfen.
 
Katılım
17 Kas 2008
Mesajlar
9
geçmiş olsun arkadaş ben 50 yaşında genç delikanlılardanım ben onu bunu bilmem bildiğim tek şey varsa motor sürüyorsan elbisenide kask ınıda giyeceksin istersen 100 metre git
 
Katılım
26 Kas 2008
Mesajlar
1,468
Geçmiş olsun sağın solun bir müddet ağrır motora binmekten biraz soğursun bir süre sonra normale gelirsin..:)
 
Katılım
17 Kas 2008
Mesajlar
9
hiç senatör lifan kullanıcıları yokmu ? memnunlarmı ? değillermi ? başlıca arızaları nedir ? parça ve usta bulabiliyorlarmı ?
 
Katılım
25 May 2006
Mesajlar
2,615
Öncelikle geçmiş olsun ve daha beter olabilirdi diyorum....allah korusun.
Anahtar'a gelince, genelde sarı ve alaşımlarından imal oduğu için aşırı bükülmelerde kırılma olasılığı yüksek! bence yeni bir anahtar yaptırmanda fayda var ama eğrilik aşırı değilse, düz bir zemine koy ve üstten düz ve sert bir nesneyle bastır bakalım düzelecekmi?
 
Moderatör
Katılım
20 Haz 2006
Mesajlar
7,511
Hayırlısı :) Geçmiş olsun, ALLAH daha beterlerinden saklasın seni de bizi de, hepimizi de :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst