düşündüğümüz italya gezisi için yardım talep ediyorum

Sevgili motor tutkunları;önümüzdeki yıl temmuz ayında bir arkadaşımla beraber italya yı gezmeyi düşünüyoruz.bu konuda da önceden bu geziyi yapmış arkadaşlardan rota ve vize işlemleri için yardım talep ediyorum.şimdiden hazırlanmak lazım herhalde.nerelere gidilir nerelerde konaklanılır ve en önemlisi vizeyi nasıl alacağız yardım ederseniz sevinirim saygılarımla Maruf Bilgin

Sevgili motor tutkunları;önümüzdeki yıl temmuz ayında bir arkadaşımla beraber italya yı gezmeyi düşünüyoruz.bu konuda da önceden bu geziyi yapmış arkadaşlardan rota ve vize işlemleri için yardım talep ediyorum.şimdiden hazırlanmak lazım herhalde.nerelere gidilir nerelerde konaklanılır ve en önemlisi vizeyi nasıl alacağız yardım ederseniz sevinirim saygılarımla Maruf Bilgin

Rota konusunda tavsiyem (Kendimce) Ege den feribot ile İtalya 'ya geçmeniz yönünde olacaktır.Bu motosiklet yolculuğu ne alaka ki demeyin inanılmaz keyifli geçiyor.
Veya Yunanistan yaparak Yunanistan üzerinden feribot ile İtalya 'ya gitmenizi öneririm.

Vize konusuna gelince Turistik amaçlı vize taleplerinizi mutlaka bir firma aracılığı ile yapın .Firmaların belirli başlı konsolosluklarda sabahtan akşama kadar orada yatıp kalkan adamları olduğundan 30 euro fazla verirsiniz ancak vize almakta sıkıntı yaşamazsınız.

Touring'e gideceksiniz.Ehliyetlerinizi uluslararası ehliyete çevireceksiniz.Ayrıca araçlarınız için tiptrik yaptıracaksınız.
Tiptrik işlemini Touring şirketinden yaptırdığınızda biraz daha pahalı olacaktır (2 misli kadar) ancak gümrük girişinde de triptik işlemini yaptırabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur.:)

ghost arkadaşım ilgine teşekkür ederim.zaten bende gemiyle gitmeyi düşünüyordum.ancak italya içindeki rota için yardımda istiyorum.ayrıca bu triptik nedir biraz konuyu açarmısın..

Ben sadece sunu soyliyeyim.Bırakın İtalya yı , gezmediyseniz Avusturya yi gezin.

gezileri incelerseniz yakın zamanlarda bi arkadaşımızın çok güzel ve anlatımlı bir italya gezisi yazısını hatırlıyorum.sanırım eşiyle idi :)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
bizim komtanda gittmek istiyordu ama vazgecti ürdüne gidecekmiş o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benimde bu yaz haziran gibi bi yurtdısı gezim olucak motosikletle şunu soylıyebilirimki her zamn beklenmedık problemler cıkabilir bunu goze alarak gitmenizi tavsiye ederim.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
benimde motosikletle gitmek istediğim bir ülke fakat forumda bir arkadaşım hiç tavsiye etmememişti bana çok hırsızlık vakalarıyla karşılaşmışlar kendisi bu konuyu görürse yazacaktır ama tebriri ele alıp gitmek de olur tabi burası avrupa diye kendini yayarsan heryerde hırsız var

ghost arkadaşım ilgine teşekkür ederim.zaten bende gemiyle gitmeyi düşünüyordum.ancak italya içindeki rota için yardımda istiyorum.ayrıca bu triptik nedir biraz konuyu açarmısın..

Triptik araçlarınızın yurtdışına çıkışını sağlayan belgedir.Eğer kullanacağınız aletler size aitse triptik yeterli ancak başkasının motosikleti veya aracı ile çıkacaksanız noter tasdikli türkçe ve ingilizce vekalet belgesine ihtiyacınız var.

Rota konusuna gelince gemi Ancona limanına yanaşıyor.Ancak sizin gitmek istediğiniz hedef noktası hakkında biraz bilgi verirsen bilgim dahilinde bir rota hazırlayabilirim.:wiinkk: (Ben olsam hazır schengen i almışken civarı da bir turlardım :cat:)

ancaona.jpg

Haritada ki Kırmızı çicgi kalkış ve varış noktamızı belirtiyor.
Sarı çizgi ise Ancona limanından gitmizi tavsiye ettiğim taslak yol çizgisidir.şengen vizesi olacağından dolayı fransa'ya geçebilirsiniz Monaco üzerinden Fransa da Cannes,Paris ve NotreDam'ı görmeniz güzel olacaktır.

Ayrıca dönüş rotanızı gemi ile değil başka bir şekilde belirlemek isterseniz karayolu dışında Fransa ve Almanya'dan tran ile gelebilirsiniz.Son derece konforlu bir yolculuğu var araçların da oldukça güvende olacaktır.Tran Edirne ye kadar geliyor.

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
sana şimdi vereceğim linki tıkla ve oradaki arkadaşlarla mutlaka haberleş derim. yılda bir kez mutlaka yurtdışı geziler yapıyorlar, organizasyonları da çok güzel. iyice incelemeni tavsiye ederim...

http://www.cbfturkiye.org/forum/viewtopic.php?f=19&t=6692

( alp dağları ve dolamitler)

http://www.cbfturkiye.org/forum/viewtopic.php?f=19&t=6843

( almanyadan gürcistana oradan da alanyaya tek motor gezisi)

hem tecrübe hem keyif dolu geziler bunlar... tüm arkadaşlara da tavsiye ederim...

Son düzenleme:
Triptik araçlarınızın yurtdışına çıkışını sağlayan belgedir.Eğer kullanacağınız aletler size aitse triptik yeterli ancak başkasının motosikleti veya aracı ile çıkacaksanız noter tasdikli türkçe ve ingilizce vekalet belgesine ihtiyacınız var.

Rota konusuna gelince gemi Ancona limanına yanaşıyor.Ancak sizin gitmek istediğiniz hedef noktası hakkında biraz bilgi verirsen bilgim dahilinde bir rota hazırlayabilirim.:wiinkk: (Ben olsam hazır schengen i almışken civarı da bir turlardım :cat:)

Sitede yapılan gezilerin tümünü inceledim..bazı arkadaşlar ancona da inip kuzeye doru çıkp geri dönmüşler.. bazılarıda Birindisi de inip güneyden kuzeye tüm italyayı dolaşmışlar.bana da birindiside inip kuzeye çıkmak daha mantıklı geliyor..dönüşde anconadan yapılabilir..ama genede tecrübeli arkadaşların fikrini bekliyorum...bu arada nihayi hedefim yok 15 günlük süreçte gidebilieceğim heryere gitmeyi düşünüyorum..saygılarmla

ancaona.jpg

Haritada ki Kırmızı çicgi kalkış ve varış noktamızı belirtiyor.
Sarı çizgi ise Ancona limanından gitmizi tavsiye ettiğim taslak yol çizgisidir.şengen vizesi olacağından dolayı fransa'ya geçebilirsiniz Monaco üzerinden Fransa da Cannes,Paris ve NotreDam'ı görmeniz güzel olacaktır.

Ayrıca dönüş rotanızı gemi ile değil başka bir şekilde belirlemek isterseniz karayolu dışında Fransa ve Almanya'dan tran ile gelebilirsiniz.Son derece konforlu bir yolculuğu var araçların da oldukça güvende olacaktır.Tran Edirne ye kadar geliyor.

öğretici bilgilerin ve tavsiyelerin için müteşekkirim ghost:)söylediklerini dikkate alacağım.ayrıca fransa fikride çok hoş doğrusu..arkadaşımla değerlendireceğiz...tekrar teşekkür ederim.saygılarımla ...

Son düzenleme:
Sitede yapılan gezilerin tümünü inceledim..bazı arkadaşlar ancona da inip kuzeye doru çıkp geri dönmüşler.. bazılarıda Birindisi de inip güneyden kuzeye tüm italyayı dolaşmışlar.bana da birindiside inip kuzeye çıkmak daha mantıklı geliyor..dönüşde anconadan yapılabilir..ama genede tecrübeli arkadaşların fikrini bekliyorum...bu arada nihayi hedefim yok 15 günlük süreçte gidebilieceğim heryere gitmeyi düşünüyorum..saygılarmla

öğretici bilgilerin ve tavsiyelerin için müteşekkirim ghost:)söylediklerini dikkate alacağım.ayrıca fransa fikride çok hoş doğrusu..arkadaşımla değerlendireceğiz...tekrar teşekkür ederim.saygılarımla ...

Rica ederim çok keyifli olacağından şüphem yok sana bahsettiğim rotayı ben kendim uyguladım inanılmaz keyifli özellikle roma - monako arası sahil yolu çok güzel.
Ancak kesinlikle Fransayı da görmeni tavsiye ederim. :cat:
Sevgiler.

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)
http://img87.imageshack.us/img87/7608/clipimage001cd1.jpg

MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 75 ytl

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir. Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir. Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir. Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.

ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
http://img381.imageshack.us/img381/927/imagesvq0.jpg

Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 210 ytl olması lazım

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 115.899.800 TL’sı dır. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir

ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 45 ytl
ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

http://img87.imageshack.us/img87/1103/images2my9.jpg

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.

Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.

Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.

Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:

* Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi, 75 ytl

* Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı, 210 ytl

* Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,
78 Euro (15 günlük), 105 Euro (1 Aylık)

Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Bürosuna dönüp işlemi yapabilirsiniz.

Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılması gerekir.

Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz
not: konu ile ilgili makamlardan alıntıdır...

ayrıca benim şahsi önerim (istanbula yakın olduğuğunuzu varsayarak) italya yolculuğunda istanbul -pendik ten RORO gemilerine motorları yükleme yapın.. trieste limanında karşılayıp motorları ve eşyalarınızı alabiliyorsunuz..sizin triesteye yolculuğunuz ise uçakla olmakta ve bu ücretlerde RORO ücretine dahil..300 € diye hatırlıyorum..
ilgili firma yani RORO ile taşımacılık yapan firma gemi ile sevk olacak diğer araçların sürücülerinin tüm işlemlerini yapıyor uçak biletleri ve alan hizmetleri dahil..zaten grup olarak uçağa biniyorsunuz.

Son düzenleme:
İtalya harika...
Şimdiden iyi yolculuklar.
Yunanistan ve İtalya gezisi yapan gruplar var ve iernette çıkardıkları tecrübe edindikleri rotaları belirtiyorlar aslında. Buradaki deneyimi olan arkadaşlar dışında öyle internetten de rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bunu gerçekleştiren bir kişiyi tanıyorum ama rota Yunanistan üzerine. Kolay gelsin...:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar