MotoSiklet Gazı Takılı Kalırsa

Benim 3 4 Günder Beri Düşündügüm Ve Aklıma Yatmayan Bir Konu Ve Bu Konuda Bilgisizim Yolda İlerlerken Birden Motosiklet Gazı Takılı Kalırsa Yapılması Gereken Kurallar Nelerdir ?

Yanlış Yere Actıysam Özür Dilerim :cat:

olası bir durum.vitesli ise bas debriyaja, güvenli fren yap, istop et. otomatik şanzuman ise kontağı kapat.

Yapacak bişe yok debriyaja basıp durmak ve kontagı kapatmak gerek,o devirde stop etmesi biraz zor olacak ama yapacak başka bişe yok...

soğuk havada başıma sık sık gelen bi durum, debriyaja basıp, durduktan sonra gaz telini geri ittirip tekrar yola devam ediyorum :cat:

Vitesli elden debriyajlı motorlarda pek sorun olmaz ama vitesli olupta otomatik debriyajlı tabir edilen motorlarda gaz teli takıldığında ALLAH göstermesin bide panik yapılırsa sonuç çok kötü fena.

Moderatör
Vitesliyse debriyaja bas, sonra frene..
Vitessizse çok az arka fren, ve ön fren, bu arada scooterlarda stop düğmesi var ona bas, yoksa yapcak başkada bişey yok sanırım :)

Geçen hafta Er-5 in Gazı takılı kaldı cadee üstünde debriyaja basıp motoru durdurdum. Scooterda da stop düğmesi yoksa kontağı kapatıp durduracaksın motoru.

kornayla starter'a ayni anda 3 saniye basili tut o zaman firlatma devreye girer..parasutle inersin..::fool::::jester::::cekic::

arkadaslar aciklanacak herseyi anlatmis banada geyigi kaldi..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zzr600 de stop engine var dert etme :) scooterdada takılı kalırsa 3 kulvallah 1 elham sonra kontak kapa :)

dsc08950smallse8.jpg

Arkadaşlar bence çok güzel bi konu vitesli motoru durduk tamam Hallettik ama Scooter da takılı kaldığını varsayalım hakkatten ne yapcaz bayada hızlı gidio kontak kapatsan durmadan susmaz gerçi başıma gelmedi ama =/

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
giden motorun kontağını kapatırsan motor stop eder ama debriyajı o anda kavramada oldugu için piston dönmeye devam eder ve ateşleme yapmayan motor kesilir kalır. test edilmiştir.

GKN

her motosiklette kırmızı engine stop düğmesi olmadığnıdan dolayı en mantıklısı kontağı kapatmaktır:wiinkk:

giden motorun kontağını kapatırsan motor stop eder ama debriyajı o anda kavramada oldugu için piston dönmeye devam eder ve ateşleme yapmayan motor kesilir kalır. test edilmiştir.
yani kontak kapattıktan sora 4-5 saniye gider sora kesilir dimi ?
( güzel çözüm bulundu ozaman =D )

çok tehlikeli birşey :S bide debriyaj,fren yada gaz teli kopmaları en korktugum şeyler :S en olmadı hayat önemli olan salın motoru gitsin =)

her motosiklette kırmızı engine stop düğmesi olmadığnıdan dolayı en mantıklısı kontağı kapatmaktır:wiinkk:

Abi hava soğutmalı bazı iki zamanlılarda kontak kapatsanda işe yaramıyor :p
Ben denedim sanırım buji fazla sıcak oldugundan yine patlama yaptırıyo benzine :p
Debriyaj olmasa uçup giderdim heralde:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar